pondělí 2. dubna 2012

Pleťové vody

Dobré ránko :-)
Dnešní článek (a možná i malá recenze) bude o pleťových vodách.
Používám je pořád a často a nesmí mi nikdy chybět :-) Asi jsem takový pleťovo-vodový maniak :-) V momentální sbírce vlastním 4 kusy (viz obrázek).

Moje favoritky
1. SYNERGEN - Pleťová voda pro pokožku s akné
Tuto pleťovou vodu používám zejména v období, kdy mám pleť mastnější a nebo jen lokálně, když se nějaký ten neřád objeví :-) Je pravda, že po vyčištění pleť není mastná, ale mě se obecně pleť moc nemastí, takže pro mě tak akorát. Pokud máte někdo pleť opravdu mastnou, tak si nejsem zcela jistá, zda-li splní vaše očekávání. Vůně je příjemná, jen taková trošku jakoby "pánská", nevím, jak to popsat :-) Myslím si ovšem, že za vyzkoušení tato pleťová voda určitě stojí.

Synergen
Cena: 40kč / 200 ml (privátní značka drogerie Rossmann)
Hodnocení: 3/5


2. GARNIER Essentials - Zklidňující pleťová voda
Tato pleťová voda je určena pro suchou a citlivou pleť. Obličej vůbec nedráždí a krásně voní (po růžích). Mě naprosto vyhovuje, používám ji s přestávkami už asi 3 roky. Malinkaté mínus pouze za schopnost pleť vyčistit, není z mého pohledu úplně 100%.

Garnier
Cena: 100 - 130kč / 200 ml (kdekoliv v drogerii)
Hodnocení: 4/5

3. RYOR - Pleťové tonikum pro suchou a citlivou pleť
Tento výrobek je skvělý. Krásně voní, krásně čistí, má hezký obal, jedná se o český výrobek, prostě samá pozitiva. Možná jsem jen ovlivněna svou láskou k Ryoru obecně :-). Ani tato voda pleť nedráždí, což se cení, jelikož se to nedá říct o všech výrobcích určených na citlivou pleť. A čistí perfektně!

Ryor

Cena: 80 - 100kč / 200 ml (drogerie nebo e-shop)
Hodnocení: 5/5

4. BALEA - Pečující pleťová voda
Od tohoto výrobku jsem mnoho nečekala. Baleu mám ráda, ale za poslední měsíce jsem se párkrát zklamala. Jsem ráda, že s tímto výrobkem jsem nesáhla vedle. Voda krásně voní, je na obličeji moc příjemná a nedráždí. Bohužel stejně jako ta od Garnieru nečistí úplně tak jak bych si představovala. Ale jsem s ní nadmíru spokojená. Odvažuju se říci, že je to levnější varianta právě výše zmíněného Garnieru. Myslím, že za kup určitě stojí!

Balea
Cena: 40kč / 200 ml (privátní značka drogerie DM)
Hodnocení: 4,5/5


Pro mě se vítězem stává Ryor a v těsném závěsu za ním Balea.
Jaká je Vaše oblíbená pleťová voda? Budu ráda, když se se mnou podělíte o svoje pleťovo-vodové tipy a zkušenosti :-) Budu se těšit.


Evelin 

11 komentářů:

  1. (rennnie) - mám citlivou pleť, někdy spíše sušší a teda ta Balea, ta mě zklamala. Hodně po ní zrudnu a štípe, za chvilku se to zklidní, ale stejně. Proto roky používám micelární vodu, začala jsem s Biodermou (cca 500,- Kč / 500 ml), ale lepší poměr cena/výkon je s vodou od Bourjois, cca 120,- Kč / 250 ml, parfumerie Douglas. Odličuje krásně i řasenku, takže používám pouze ji na všechno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štípe tě? Mě vůbec... Ale ono záleží, každý má pleť citlivou jinak... Po micelární vodě pokukuju už dlouho, děkuju za tip na tu od Bourjois, asi si pro ni odpoledne zajdu :-) Děkuju!

      Vymazat
  2. Tu Garnier mám taky, ale ještě lepší byla od nich taková modrá voda, ale nevím, jestli se vůbec ještě dělá. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Biodermu jsem si koupila v lékárně, když mi naskákaly jakési pupínky, i paní magistra mě zkoukla a řekla, že to nevypadá hezky a spíš jako alergie. Od té doby jsem si na ty vody zvykla tak, že bez nich ani ráno. Nemusíš mít odličovací mléko, odličovač na oči, vodu... všechno zvládneš jednou :-) Mě prostě vadí i ty, co jsou na citlivou pleť. Přežiju to, ale cítím, že to nějak pracuje. V Douglasu v Jablku ji mají tak chaoticky, vždycky ji někde zahází, tak se kdyžtak zeptej prodavaček. (rennnie)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já včera po Bourjois pokukovala právě v Douglasu, ale moc mi nevoněla a to mě dost odradilo... Tak nevím...

      Vymazat
  4. oprava - bez nich ani ránu, ale jistě jsi to pochopila :-)

    OdpovědětVymazat
  5. más pěknou sbírku Evelin :) Já na ty pleťový vody moc nejsem. Mívala jsem hodně ráda hřebíčkovou a taky růžovou pleťovku od atoku a nobilisu, ale zdálo se mi to pak dost drahé za vodu, ve které je jen hřebíček, tak jsem si začala hřebíček drtit do jarishe a udělá mi to skoro stejnou službu za pár kaček :)

    OdpovědětVymazat
  6. Evelins, kdyby jsi čichla k Biodermě, tak ta ti nebude vonět vůbec, ale je to tím, že má "léčit", nikoliv vonět. Ale chápu, je to to samé co prací prášky jak jsme spolu řešily...

    Vyzkoušela jsem micelární vodu zn. Douglas a jsem s ní moc spokojená. Voní :-), ale mám po ní pocit že pěkně odličuje a hlavně nevysušuje (to víceméně nedělala ani Bioderma, ani Bourjois, ale malinko jsem na chvilku zčervenala). Dávkování je pumpičkou, cena cca 250,- Kč / 400 ml (Bourjois je za ty peníze 500 ml). V Douglas měli slevu, na 3 výrobky z jejich řady je ten nejlevnější zdarma. Já jsem o tom nevěděla, brala jsem si jejich sprcháč, vodu, vatové kolečka (mimochodem, taky fajnové). rennnie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na ten Douglas jsem teda moc moc zvědavá! Zatím jsem kosmetice jejich značky odolávala, nicméně jsi mě nahlodala, tož tam asi zajdu :-) Děkuju za tip!

      Vymazat
  7. Tu Balea pleť. vodu mám taky. A upřímně s ní teda vůbec spokojená nejsem. Čistí průměrně a co vážně nesnesu je ten ulepenej pocit, co po jejím použití vždycky nastane. Kamča

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥