pondělí 16. dubna 2012

Vlasy - II. část

V dnešním postu bych se ráda pověnovala přípravkům na vlasy, které používám k úpravě vlasů.Tak s chutí do toho a snad se vám bude líbit :-)


* všechny výrobky jsem si koupila sama 


1. Kúra na roztřepené konečky:

- značka Gliss Kur - Schwarzkopf (každá drogerie) - "Hair Repair Oil Nutritive"
- cena cca 120 - 150kč 
- balení 50 ml
- hodnocení: 5/5

Oficiální text: 

Jedinečná pečující receptura s arganovým olejem a bambuckým máslem vlasy chrání před třepením konečků a dodává delším vlasům, náchylným k třepení, novou odolnost.

Můj názor: 
Kůra se může aplikovat na suché či mokré vlasy (je to úplně fuk). Nutno podotknout, že se jedná o intenzivní regeneraci a tomu odpovídá i intenzita následného maštění vlasů. Já mám vlasy moc, moc, moc (ano, opravdu moc) suché, tudíž mě osobně to nijak nevadí. A navíc vážně pomáhá!!! Tento produkt už mám nějaký ten pátek (cca 1/2 roku) a pořád v něm neubylo (asi ano, ale na to že se jedná o 50 ml balení, tak mám stále jedno a to samé) :-) Takže i to se počítá :-) K nanesení stačí opravdu trošku.


2.Termofixační uhlazující mléko

- značka L´Oreál Paris (každá drogerie) - "Studio HotStraight""
- cena cca 120 - 130kč 
- balení 150 ml
- hodnocení: 4/5


Oficiální text:
Používá se s vyhlazující žehličkou nebo fénem. Jeho působení je aktivováno teplem, chrání vaše vlasy před vysušováním a poškozením teplem.

Můj názor:
Tento produkt jsem používala ve svém nejslavnějším "žehlícím" období :-) Nanesla jsem na vlasy, chvíli počkala a šla žehlit. Co mě zlobilo, byl fakt, že mokré mléko po přejetí žehličkou jakoby zas až tak nevoní a navíc se mi trošku lepilo na žehličku :-( Nutno teda podotknout, že při fénování jsem žádnou nepříjemnou vůni nezaznamenala. Na druhou stranu je třeba říct, že po přežehlení je nepříjemná vůně pryč a vlasy už jen  krásně a dlouho voní!

3. StarLight Crystal (na roztřepené konečky)
- zakoupeno u kadeřnice
- cena cca 400kč 
- balení 120 ml
- hodnocení: 4/5



Oficiální text:
Ochranný restrukturační fluidní krém obsahující lněná semínka pro suché, poškozené, chemicky upravované vlasy.Příznivé účinky proti roztřepeným vlasům. Lze je snadno rozčesávat, dodává vlasům hedvábný lesk a objem.


Můj názor:
Já tento výrobek používám jako kůru na roztřepené konečky. Stejně jako GlissKur tak i tento mastí celkem vlasy, takže doporučuju s množstvím šetřit a aplikovat opravdu jen na konečky. Z tohoto výrobku mám takové rozporuplné pocity. Ano,  moje vlasy a zejména konečky regeneruje lépe než GlissKur. A jsou po něm krásně hebké prsty na rukou (asi těmi silikony) :-) Ale na druhou stranu, jsem za ty peníze čekala nějakou větší pecku, která mě oslaví, uzdraví mé konečky a já nebudu do konce života toužit po ničem jiném. Nestalo se. Toto balení mám ještě tak na 2 roky hádám. A pak se asi vrátím asi ke GlissKuru, protože udělá tu samou službu (a za poloviční cenu).

4. Emulze pro ochranu vlasů při fénování
- značka Balea (privátní značka drogerie DM)
- cena cca 40kč 
- balení 150 ml
- hodnocení: 5/5


Oficiální text:
Emulze zanechá plné a perfektně upravené vlasy, aniž by je poškodila.

Můj názor:
Vidím samá pozitiva. Je ve spreji (skvělá aplikace bez nutnosti "ušpinit" si ruce). Krásně voní (dlouho). Mám pocit, že vlasy vážně chrání a jsou po fénování krásně hebké a jemné, což oceňuji, jelikož mám názor, že ta moje sláma konečně vypadá k světu. A v neposlední řadě taky cena. Palec nahoru.

5. Vláknitá guma (konečná úprava vlasů)

- značka got2b - Schwarzkopt (každá drogerie)
- cena cca 100kč 
- balení 100 ml
- hodnocení: 4/5

Oficiální text:
Tato vláknitá guma je tvou vstupenkou do světa funky stylu - navrhni a vytvaruj si účes se silným, ale tvárným zpevněním. 

Můj názor:
Za začátku jsem byla dost skeptická, nijak jsem neviděla žádný efekt. Ale pak zapršelo a za normálních okolností by se mi mé vyžehlené vlasy zvlnily, ale s "gumou" ne. Zázrak :-) Samozřejmě jsem měla deštník, protože kdyby ne, tak by to bylo finíto a vlasy bych měla jak ovečka :-) Je důležité si tento produkt neplést s lakem na vlasy či něčím takovým! Protože to byste byly opravdu zklamané.

6. Stylingový vosk s leskem (konečná úprava vlasů)

- značka taft - Schwarzkopt (každá drogerie)
- cena cca 100kč 
- balení 50 ml
- hodnocení: 5/5
Oficiální text:
Hedvábný lesk a fascinující odlesky. Snadno se vymývá.

Můj názor:
Tento vosk už používám asi 10 let a nevyměnila bych ho za nic na světě. Skvěle uhladí vlasy neposedy, které  vykukují, ikdyž nemají :-) Vlasy jsou vážně nádherně hebké a lesklé. Jen mastí. Ale to už jsem psala, že mi nevadí. Já ho totiž nepoužívám na celou délku vlasů, ale většinou jen na konečně (ať nejsou tak "rozlétané").
Za mě určitě můžu doporučit, protože je vážně skvělý!

Tak, snad se vám dnešní článek líbil a třeba vám i pomohl :-) Jaké stylingové přípravky používáte vy?

Hezký večer vám přeje



                                                                                            Evelin ♥

4 komentáře:

  1. Upřímně já moc stylingových přípravků nepoužívám, jen lak a tužidlo. Občas taky nějaký krémový gel, značku z hlavy nevím... Nicméně ten vosk mě docela zaujal. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já používám jen Glisskur fialový neoplachovací sprej, je to z řady Ultimate volume. Nastříkám si ho do vlasů před fénováním, abych je rozčesala. Nebo v když už to prostřídávám, tak řadu 19 Ultimate repair. Ostatní mi připadají zbytečně mastné. Objemový mi vyhovuje nejvíc a vlasy si umývám denně. (rennnie)

    OdpovědětVymazat
  3. Abych pravdu řekla, tak stylingové přípravky nepoužívám vůbec, s výjimkou laku na vlasy. Po umytí akorát dávám do vlasů spray Duo Tekuté vlasy a to je všechno, ale určitě si plánuju pořídit nějakou péči na konečky, takže děkuji za tip :)

    Jinak mám jednu malou povinnost informovat tě o tom, že jsem tě nominovala do Versatile Blogger Award u mě na blogu. Budu ráda, když budeš pokračovat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Roztřepené konečky Ti nezachrání absolutně nic... i kdyby sis koupila super zázračnou kůru za milion, nezvládne to. Jedině nůžky :). Já to dělám tak, že jsem je nechala ustřihnout a teď na ně už jen preventivně dávám taky olejíček na konečky, ale jinou značku, a spokojenost :).

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥