pátek 13. července 2012

Čištění štětců

Dobrý den milé dámy, 

dnes mám pro vás článek o tom, jak pečovat, resp. jak čistit kosmetické štětce. Nevím, zda-li je to pro vás běžná záležitost, či své štětce necháváte svému osudu :-) Já myslím, že o štětce je potřeba se start a už je jedno, jestli stály 30kč anebo 1500kč.Tím, že se staráte o své štětce se zároveň staráte o svou pleť. Je to jednoduché - ve štětcích zůstávají všechny zbytky líčidel - make-upu, stínů, tvářenky, pudrů,... A zůstávájí tam nejen tyto zbytky líčidel, ale také tam zůstávají bakterie z našeho obličeje, aj. Tím, že štětce nebudeme (nebudete) mýt, tak tohle všechno vracíme zpět na náš obličej. A hurá, nepříjemné akné může rašit. Fůůůůj.

Existuje asi tak 158 způsobů, jak štětce čistit. Já vám dnes představím ten svůj. Štětce čistím pomocí odličovadla na obličej a to TÍMTO. Na obličej se mi neosvědčil, tak jej přeci nevyhodím :-) A jak na to? Nejprve si dám všechny štětce do misky s vlažnou vodou a trochou tohoto čistícího gelu. Potom si kápnu trošku gelu do ruky a štětcem kroužím a kroužím a pozoruju, kolik nečistoty v něm bylo. Jakmile pozoruju, že štětec už špínu nepouští, tak jej pořádně opláchnu pod tekoucí vodou. A pak? Už jej nechám jen oschnout a tradáááá, štětce jsou jako nové. Jen ještě drobnost k sušení štětce - NEnechávajte štětce schnout štětinami vzhůru (napřiklad v nějakém stojánku) a to z toho důvodu, že voda může začít stékat dolů (gravitace je neoblomná). Voda může způsobit rozpuštění lepidla a mohou začít vypadávat štětiny. Lepším řešením je naležato, ale úplně nejvíce svým štětcům posloužíte, pokud je budete sušit vzhůru nohama :-) A jak na to? Např. ZDE u Lili :-)

Moje skromná sbírka štětců
V misce s čistícím gelem
Postup v obrazech
Štětec na make-up ... fakt hnus !!!
Sušíme... :-)

Dalšími způsoby jak čistit štětce může být použití speciálního čistidla na štětce, dále dětským šamponem (např. Pufík; ten je skvělý - já jen používám na ruční praní spodního prádla), aj. 

Jaký je váš osvědčený tip na čištění štětců? Čistíte je?

Pohodový pátek třináctého vám přeje,

Evelin ♥ 


26 komentářů:

  1. Já je čistím šampónem, nejlépe nějakým přírodním bez silikonů, protože mi přišlo, že pak hůře chytali barvu, když jsem používala normálně klasické šampóny se silikony. Jednou za čas přidám i nějaký olejíček (olivový, kokosový) a suším je stejně jako ty, na ostatní způsoby jsem moc líná :) Jinak jak často je pereš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já peru pokud možno co nejčastěji :-) Chtěla jsem každý den,a le na to nemám vůbec čas, ale 1-2x do týdně vždy!

      Vymazat
    2. Tak to sem teda pěkný lajdák :D Já je peru jen 1x do týdne, někdy ani to ne. Ale já zase ač sem si štětců nakoupila plno, tak si vystačím jen se štětcem na tvářenku, blending brushem na oči a zkoseným štětcem na obočí. Kdybych používala pudr a nanášela make-up štětcem, tak je asi taky peru častěji :)

      Vymazat
    3. Já právě používám make-up i pudr, tak peru fakt tak 2x do týdne, obzvláště, když vím, co v tom štětci je :-) Já mám štětců fakt pár, ale zase je všechny používám :-)

      Vymazat
  2. Já čistím jednou týdně a to šamponem Pufík, který (stejně jako ty) používám na praní podprsenek :-D

    Ale souhlasím s tím, že je potřeba je sušit tak, aby voda jakoby stékala dolů :)

    Super článek, ale strašně moc moc moc bych uvítala recenze na jednotlivé štětce :-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím, že je Pufík oblíbený :-D
      Neboj, neboj, dnes jsem štětce oprala, aby byly supr trupr krásní na samostatný článek :-) A nejpozději do konce týdne se článek a recenze na jednotlivé štětce objeví ;-)!

      Vymazat
    2. Velmi oblíbený :-D

      Vím, že jsem otravná :-D Ale opravdu se těším :)!

      Vymazat
    3. Rozhodně nejsi otravná!!!

      Vymazat
  3. Nejčastěji epru štětec na make-up, asi dvakrát týdně nebo třikrát. A ostatní tak jednou za týden až za dva, v šamponu Fructis bez silikonů, ten se mi osvědčil, štětce pak krásně voní a jsou hebké:-). A suším je na kapesnících paprírových tak, aby byly trochu nakloněné, vždy je něčím podložím. No a taky bude někdy článek o mých štětcích ;-).

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Štětce čistím jednou za týden, max. deset dní. Častěji vyperu stipple brush, kterým nanáším make-up. Tento týden jsem v rámci dovolené trochu zlenivěla, takže díky za tvůj článek, dohnal mě k činnosti! :D
    Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já se musím kolikrát přemlouvat, abych se do toho pustila :-) Jsem ráda, že měl můj článek nějaký účinek :-D

      Vymazat
  5. Pufík je prostě hvězda. :))
    Já je peru tak jednou za týden, nebo dle potřeby... A nedávno jsem si pořídila sephorácký každodenní čistící sprej, tak až ho ozkouším, dám vědět. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, Pufík je mega star :-) Těším se na recenzi na čistící sprej!

      Vymazat
  6. Pufík neznám....já to s těma štětcema moc neprožívám, používám jen štětec na pudr a na tvářenku, mám na ně ten speciální čistič od elfu,ale nečistím systematicky a pravidlně, spíš když mám čas a chuť... vím, že bych měla pravidlně...ale zatím žiju já, oblličej i štětce....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá, Pufík je nejvíc nejlepčejší dětský šampon :-) Je jemný, voňavý a prostě supr trupr nejlepší :-)
      A pokud všichni žijete (ty, obličej i štětce), tak je pravděpodobně vše v pořádku :-) Na druhou stranu, ten pudr a tvářenka asi nejsou tak šílené, jak make-up, tam jej zůstává opravdu dost.

      Vymazat
  7. Mimochodem, Evelins, koukni ke mně na blogsale ;-). Nabízím botičky.

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, koukala a ty černé jsou moc hezké, ale mám větší nohu :-(

      Vymazat
  8. Něco podobné už jsem taky četla, no a štetce nepoužívám ,takže nemám zkušenosti s čistěním:-).....jsem tvá členka:)

    OdpovědětVymazat
  9. Také mě čeká čištění..... no jo :D

    OdpovědětVymazat
  10. Já čistím štětce po každém použití pomocí spreje od Elfu, ten se mi zdá výborný. Jen štětec na make-up myju pod tekoucí vodou. Kromě toho cca 1x za 14 dní všechny štětce "peru". Mám šampon od Elfu, ale narozdíl od spreje nic extra. Myslím, že stejnou službu poskytne jakýkoli gel. Zuzu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím gelem souhlasím, úplně si nejsem jistá, ejstli je potřeba speciálních přípravků

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥