pondělí 16. července 2012

Já a moje štětce

Dobrý den milé dámy :-)

Nejprve bych se chtěla omluvit Madalence, jelikož jsem jí slíbila dnešní článek už včera, ale bohužel jsem to nestihla.
Z názvu vyplývá, že dnešní post věnuji svým štětcům. Není jich mnoho. A nejsou drahé. Tudíž všechny zastánkyně štětců MAC, Sigma, aj. mohou s klidným svědomím přestat číst. Neopovrhuji těmito štětci, to v žádném případě. Ale jsou na můj vkus moc drahé. A taky nejsem žádná vizážistka, tudíž pro mé účely (rozuměj žádný velký styl a vyhrávání si s detaily) následující štětce bohatě postačí :-)

Moje "rodinka"
Detail štětců


Moje sbírka štětců je tvořena produkty značky E.L.F a produkty značky Essence. Zde se zaměřím na "elfí" rodinku :-) 
Rodinka E.L.F:
(1) - Štětec na make-up (řada Essentials - Foundation Brush). Tento štětec mě upřímně zklamal. Četla jsem na internetu spousty chvály a za mě skutek utek. Je to možná tím, že štětinky jsou trošku tvrdší a tak není problém si celý obličej "zašmouhovat" a já nemám nervy na to, abych to opravovala, obzvláště po ránu, kdy se líčím pomalu ještě se zalepenýma očima. Na druhou stranu je tento štětec mým nezbytným společníkem při nanášení pleťové masky na obličej! Nemám zalepené ani zapatlané ruce, skvělé! A nepelichá! Tudíž suma sumárum - ač jej nemám na make-up, tak nelituju!

Štětec na make-up (řada Essentials)
- značka: E.L.F. (e-shop)
- cena: 39 kč 
- hodnocení: 2/5 

(2) - Štětec na tvářenku a bronzer (řada Essentials - Bronzing Brush). Tento štětec jsem si původně koupila prostě jen tak, asi abych zaplnila virtuální košík, nevím. O to víc jsem byla překvapená. A o to víc jsem spokojená. Typ tohoto štětce by měl být zkosený (což tento je). Štětinky jsou jemné a na tváři relativně příjemné. Překvapilo mě, na kolik mi tento štětec pomůže a hlavně usnadní aplikaci tvářenky, bez které já prostě ven nikdy nechodím :-) Možná by neuškodilo, kdyby štětinky byly více husté, ale nevadí :-) Já jsem spokojená :-)

Štětec na tvářenku a bronzer
- značka: E.L.F. (e-shop)
- cena: 39 kč 
- hodnocení: 5/5 

(3) - Štětec na make-up zkosený (řada Studio - Angled Foundation Brush). Já na nanášení make-upu používám tento štětec. Štětinky jsou hebké, krásně jemné a na obličeji příjemné. Na omak jsou štětiny jemnější a připadne mi, že i kvalitnější než u štětce (1). Tento štětec mi naprosto vyhovuje, zejména jeho zkosený tvar je při denním líčení velkým pomocníkem. Nepelichá. Za mě jednoznačně palec nahoru!

Štětec na make-up zkosený
- značka: E.L.F. (e-shop)
- cena: 95 kč 
- hodnocení: 5/5 

(4) - Stipple Brush (řada Studio) - cena 95kč. Název tohoto štětce můžeme volně přeložit jako "ďubkovací, vklepávací či tečkovací" :-) Tento štětec se skládá ze 2 druhů vláken a měl by být extra jemný. Měl by být vhodný pro práci s tekutými i sypkými přípravky. Myslím si, že tento stipple brush by mohlo být ještě o něco chlupatější, ale nevím... Já ho na make-up nepoužívám, strašně jsem se s tím nazlobila - než jsem to nanesla na obličej, tak jsem měla všechno líčidlo "nateklé" do štětin, odkud jsem je již skoro nevydolovala. Mě slouží tento štětec perfektně na pudr. Nemůžu si ho vynachválit! A úplně zbožňuju si s ním jen tak přejíždět po obličeji :-)

Stipple brush
- značka: E.L.F. (e-shop)
- cena: 95 kč 
- hodnocení: 4/5 


Rodinka značky Essence zahrnuje jen 2 členy a oba jsou štětce na oči :-) A to klasický a štětec a dále štětec pro dokonalé kouřové líčení :-)



(1) - Štětec na kouřové líčení očí. Takovýto štěteček by měl sloužit zejména k vytvoření plynulých přechodů mezi stíny. Zejména díky zaoblenějšímu tvaru jdou stíny rozmazat do ztracena i takové nešice, jakou jsem já :-) Aby se mohl rovna profesionálním štětcům, tak by měl mít hlavně delší štětinky, kterých by bylo více a byly by více ohebné než stávající. 
Myslím, že své uplatnění najde,díky tomu že je malý, i při nanášení korektoru :-) 


Štětec na kouřové líčení
- značka: Essence (drogerie DM, Rossmann, aj.)
- cena: 40 kč 
- hodnocení: 4/5 


(2) - Štětec na oční stíny. Prostě klasický plochý štětec pro nanášení očních stínů. Já ho miluju, protože je jemný, nepíchá, nedře, neškrábe, což jemná pokožka na očním víčku určitě ocení. Vyhovuje mi také tvar štětce - díky němu nanesu stín přesně tam kam chci!

Štětec na oční stíny

- značka: Essence (drogerie DM, Rossmann, aj.)
- cena: 40 kč 
- hodnocení: 5/5 



Používáte při líčení kosmetické štětce? Vlastníte tyto štětce? Který vám vyhovuje? 


Hezký den,

Evelin ♥ 


PS: Madalenko, snad se líbí ;-)

18 komentářů:

  1. Evelins, vůbec se neomlouvej :) Vždyť o nic nejde..
    Ale moc moc děkuji za skvělou recenzi, určitě si pořídím ten štětec na make-up z profesionální řady :) A možná i ten na tvářenku.. ;)
    Ještě jednou, moc děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, pro tebe jsem to napsala ráda ;-) Já jsem se svými štětci opravdu spokojená.

      Vymazat
  2. Mám jen ty dva od Essence a taky jsem celkem spokojená, jen u toho štětce na kouřové líčení mi taky vadí malinko, že ty štětinky nejsou delší =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, přesně! Kdyby byly štětinky o kousek delší, tak ten štětec nemá vůbec žádnou chybu!

      Vymazat
  3. Mám stejné štětce a nějaké navíc.:) Souhlasím s hodnocením štětců od Essence, jou fajn. Štětce na make-up,o kterých jsi psala, vůbec nepoužívám, protože mi nevyhovují - oba dělají šmouhy. Co ale naprosto zbožňuju, je Stipple brush. Jsem s ním hotová za pár vteřin a make-up vypadá velmi přirozeně, nedělá dojem masky. Vůbec nechápu, jak jsem bez něj mohla existovat! :D Hezký den.
    Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ten černý ze Studio řady šmouhy nedělá. Ale zase nejsem vůbec schopná nenést make-up stipple brushem. Nějaký tip???

      Vymazat
    2. Před prvním použitím stipple brushe jsem mrkla na videa na Youtube a podle toho se řídím. Používala jsem houbičku i prsty, ale stipple brush mi připadá nej. Vykouzlí dokonalý air brush efekt. Pěkný stipple brush má i Zoeva (http://www.zoeva.cz/zoeva/eshop/8-1-KOSMETICKE-STETCE-A-POMUCKY)- jak klasický, tak ve verzi kabuki.
      Pavla

      Vymazat
    3. Akorát je taky ted odpoledne checkuju a treba na neco prijdu :-)

      Vymazat
  4. Od essence zatial nemám ani jeden,..ale rozmyšlam nad jednym na linky..a od elf mám jeden a to kabuki štetec inak som velmi spokojna so zoeva štetcami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten na ty linky je super! Taky jej mám, ale bohužel je na návštěvě u kamarádky. Vřele doporučuju!

      Vymazat
  5. Z těchto štětců mám jen ten na make-up od Elfu - používám stejně jako ty, na nanášení masky je skvělý, na make-up je hrozný :) a ten štětec na kouřové oči od Essence - ten mi přijde takový divný, jednak je celkem hrubý a pak taky se mi s ním nepracuje moc dobře, nechala jsem si ho na korektor, na to je celkem fajn :) Jinak jsem měla ještě ten na tvářenku od Elfu a ten byl teda mrtě hroznej :D Drsný jak šmirgl papír a po jednoum vyprání z něj začaly lítat chlupy na všechny světový :) Na tvářenku mám teď jeden od Essence, který je stokrát lepší :)

    Jinak četla jsem někde tvůj příspěvek, že jsi si koupila tónovák od Alverde... neplánuješ recenzi? Docela by mne zajímala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se štětcem na tvářenku vážně spokojená... Ale ono se hodně říká, že u ELFu záleží, co ti pošlou za kus...
      Ano, ano, koupila jsem si tónovací krém od Alverde a recenzi plánuju určitě! Myslím, že by se zde mohla objevit do konce týdne - ale pokud to chceš vědět už teď, tak za mě doporučuju ;-)

      Vymazat
  6. Mám taky štětce na make-up a tvářenku od Elfu (Essentials) a jsem s nimi spokojená. Ani šmouhy mi nedělá (možná je to make-upem, mám docela tekutý). Od Elfu mám i nějaké štětce na stíny a taky jsou fajn. Zuzu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A třeba je to jen rukama a já jsem holt víc gramlavá :-)

      Vymazat
  7. Někde jsem to tady slibovala, tak na blogu se článek o mých štětcích objeví zítra ;-).

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥