úterý 26. března 2013

Aknecolor

Au, au, au. Bolí, bolí, bolí! Že já tele (!!!) se včera po cvičení neprotáhla! A to mám za to, dnes si ani na záchod pomalu nesednu :-) No dobře mi tak :-) Máme tady úterní dopoledne :-) Já se vyhrabala z pelechu po včerejší odpolední, sedla k PC a telce, popíjím kávičku a pomalinku se probouzím :-)

A když už tady tak čučím jak puk, tak jsem si řekla, že bych vám třeba něco napsala :-)  A třeba něco o tónovací barevné pastě na léčbu akné - Aknecolor. Myslím, že mnohé z vás tento výrobek znají, a to především z dob puberty, dospívání a hormonálního kolotoče, který měl za výsledek spousty pupínků na obličeji. Myslím, že výrobek by si klidně zasloužil nějaké označení "legendární". Ve finále by se vlastně mělo jednat o korektor, který léčí.

Oficiální popis: AKNECOLOR krémpasta je dermatologicko-kosmetický přípravek k zevnímu použití na léčbu akné. Přípravek se používá na všechny formy Acne vulgaris 1. a 2. stupně (komedony, červené pupeny a neštovičky), zejména na oděvem nekrytých částech pokožky. Užití léku není limitováno věkem. Účinnou látkou je Clotrimazolum
10 mg v 1 g (1 %).

Obal. Jedná se o klasickou hliníkovou tubu, která ničím nenadchne, ale ani neurazí. Asi se malinko projevuje fakt, že se jedná o lékárenský přípravek a ne klasická kosmetika, která si přeci jen na obalech dává malinko víc záležet. Ale mě na obalu zas tak nezáleží, prioritou jsou pro mě účinky.
Odstín. Výrobek je dostupný ve dvou variantách. Obyčejné a variantě light (kterou mám já). Odstín mi sedí hezky.
Konzistence. Korektor je poměrně hutný, ale na pleti se moc dobře roztírá. Stačí opravdu pidi mini množství. Myslím si, že tuba mi vystačí asi tak do konce života :-)
Výdrž. Na obličeji vydrží celý den, ne že ne, ale není odolný dotekům, rád se otírá :-) Takže doporučuju - nesahat si na obličej (ale to i za normálních okolností).
Jak funguje. Na internetu existuje spousta odkazů na Aknecolor a byla jsem překvapená, že mnohé slečny jej používají přímo jako make-up a to i přesto, že je určen pro lokální použití. Vyzkoušela jsem to a na jednu stranu musím říct, že krycí schopnosti jsou dokonalé! Na druhou stranu si člověk musí s aplikací tedy dost precizně vyhrát, jinak hrozí, že budete vypadat jako s maskou. Ale pokud tohle zvládnete, tak máte vyhráno. A věřím, že spousta slečen s akné si tu práci dá, jelikož najít něco krycího za přijatelnou cenu je téměř nemožné.
Taky jsem se dočetla, že krásně pupínky zakryje, ale neléčí. S tím je tedy nemohu moc souhlasit. Po použití Aknecoloru jsou pupínky zahojené za pár dní, hezky je vysouší. Ale je pravda, že člověk, to názor a jiná pleť, že.

- značka: Aknecolor (v lékárně)
- cena: 120-140 kč (na předpis vyjde o více než polovinu levněji)
- objem: 30g
- hodnocení: 9/10 

Prostě dokonalý korektor, který sice vyžaduje preciznější aplikaci, ale svými účinky to dokonale vyváží. Já myslím, že tenhle výrobek se mnou prošel dospíváním a zůstane se mnou i nadále. Ráda jen používám i kruhy pod očima.  

Znáte? Používáte?


                                                                                                                   Evelin♥

32 komentářů:

  1. Taky jsem ho měla :D dobré retro ;) ale je fakt, že cena s předpisem byla úžasná a účinky měl dobré :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jooo, tak ten si pamatuju z puberty - kradla jsem ho své mamce. A ta mi říkala, ať to s ním nepřeháním, že pak na místě aplikace rostou chloupky...nevím, co je na tom pravdy (ale neslyšela jsem to jen od své mamky) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po aplikaci rostou chloupky? Tak to jsem neslyšela :-D Tak snad to nebude pravda!!!

      Vymazat
    2. Já taky řekla příteli, když mi chodil na celkem drahý krém na tělo, že mu po tom chlupy vypadají (a on neznalec mi to věřil a bál se holých nohou):-D

      Vymazat
  3. Nyní už se na předpis nevydává... :( I já se k němu čas od času vracím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Tak to je blbé :-( Ale i tak, za tu cenu je to skvělý kauf!

      Vymazat
    2. Já právě klusala ke kožní, že něco ušetřím a ona na mě vybafla toto. :D Raději mi to přecejen na předpis napsala, ale v lékárně jsem platila plnou cenu...
      Ano, je to skvělý kauf. :) Hlavně je to poměrně velké balení, takže mne vydrží skoro půl roku (nepoužívám jej denně). :)

      Vymazat
    3. Ale i tak je ta cena v pohodě :-)

      Vymazat
  4. Ten měla má spolubydlící na koleji a vždycky jsem nechápala - ta konzistence tmelu a barva - jedna na mrtvolu a druhá oranžová. Vždycky se s tím mazala půl hodiny a já nedočkavě stepovala před koupelnou a skoro nestíhala přednášky. A pak vylezla jako maska. Ono to asi léčí, ale já bych si radši pořídila nějaký pořádný MU (třeba Clinique má na akné skvělý, ačkoliv silikony jsou i tam a někomu s akné se pak může všechno zhoršit, ale má je i aknecolor)a pod to si dala léčivý krém. Párkrát jsme to zkusila experimentálně i na sobě, ale jak říkám - maska hadr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NO jo, maska hadr, to máš recht :-) Když se to dá na celý obličej :-) Ale ono jde primárně o zamaskování akné a to plní fajnově :-)

      Vymazat
    2. No ona měla akné po celých tvářích, takže to dávala až k očím, krom čela všude. Myslím, že obsahuje clotrymazolum a stejně funguje tím pádem i clotrymazol mast...když někomu nesedne odstín a konzistence:-)

      Vymazat
  5. Já jsem se včera posilovala, protáhla se... a stejně mě bolí záda - proč mě bolí záda netuším :D čekala bych třeba břicho nebo zadek :D ale bolí mě záda.
    A tohle vůbec neznám...jako já mám čtvrtstoletí za sebou! Jsem trošku tatar :D

    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neznáš??? No to koukám :-) Já myslela, že ho znají všichni :-D

      Vymazat
  6. Nikdy jsem podobné přípravkdy nepoužívala, nebylo třeba.

    OdpovědětVymazat
  7. Evelinko, tak tu bolest všeho znám moc dobře.. :-D (když se rozhodnu po dlouhé době cvičit a jsem líná se protáhnout)
    Jinak s aknecolor nemám zkušenosti, protože jsem na akné nijak netrpěla, ale určitě je to užitečná věcička :)

    OdpovědětVymazat
  8. Bolest po cvičení znám, když břicho bolí tak se nedá ani smát ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Používala jsem ho jako puberťačka. Na celý obličej. Vypadala jsem asi jako maska, ale tehdy mi to bylo tak nějak jedno. Hlavně, že to zakrylo beďary. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně :-)! Hlavně, když to zakrylo co mělo!

      Vymazat
  10. Znám, používá kamarádka, která má dost problematickou pleť a akné. Vím, že si ho mooc chválí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je pravda, že tento výrobek je vážně moc dobrý. Opravdu nestojí mnoho a kryje moc hezky!

      Vymazat
  11. Miluji Tvůj blog každým příspěvkem čím dál tím víc, Eve:-) Jinak aknecolor jsem používala na základce jako mae-up :-D BOŽE, používal to celý ročník a byly jsme jak chodící masky:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě moc těší, Domi! Děkuju moc! I u nás - celá třída jej používala a vypadaly jsme vážně famfárově :-D

      Vymazat
  12. Je super, dříve jsem ho používala. Akorát jsem měla ten tmavší :)

    OdpovědětVymazat
  13. Nikdy jsem ho nezkoušela ale jsem si jistá, že je to užitečná věcička. Já teď problémy s pupínky na obličeji nemám, ale za poslední měsíc se mi udělalo hrozně pupínků na zádech a na dekoltu, vůbec nechápu proč, nikdy jsem tím netrpěla. :((
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
  14. Tak tohle mi v pubertě zůstalo utajeno a to jsem akné měla. To bylo asi tím, že na kožní jsem naklusala až v osmnácti. Ale ono to bylo fuk, při rozsahu akné a světlé pleti, na kterou se nedá sehnat odpovídají make-up, jsem jako oranžová maska vypadala tak jako tak. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Používám a nedám na něj dopustit, jenom je na hodně holek light moc světlý a dark moc tmavý, tak si často koupí oba dva a míchají, já jsem bílá jako stěna, takže mi light naprosto vyhovuje.

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥