pondělí 18. března 2013

BB cream L´Oreal

Hezké pondělní ráno,

mám pro vás recenzi na BB krém. Tentokrát se jedná o Nude magique BB cream od značky L´Oreál Paris

Výrobek mi byl zaslán PR oddělením této značky a já za možnost vyzkoušení velmi děkuju.



Označení BB krém. S tímto tvrzením bych velice nesouhlasila. Klasický (rozuměj asijský) BB cream má hutnou konzistenci, vysoký SPF faktor a poměrně slušné krycí schopnosti. Ty, které se objevují v našich končinách jsou nazývány taktéž BB, nicméně se povětšinou jedná o lehké tónovací krémy. A to je případ bohužel i tohoto výrobku.



Balení. Moc se mi líbí. Jedná se o takový štíhlý, hezký obal. Kombinace bílé a fialové je moc hezký. Navíc ta fialová barvička na vršku je taková fajn měňavá a to se mi líbí moc, je to prostě takové fajn, hezké a holčičí. Velké plus má aplikátor, který je hezky úzký a dá se s ním výrobek dobře aplikovat.
Výdrž výrobku je celkem dobrá. Po nanesení držel BB krém tam, kde měl a večer bylo co odličovat. Vůně je jemná a nevtíravá. SPF "jen" 12, což je na BB opravdu málo.
Odstín. Je průšvih jako blázen. Krátce řečeno. Po vymáčknutí je krém bílý, až jsem se lekla, že mi teda pravděpodobně přišel nějaký prošlý či co. Nicméně, krém obsahuje malinké drobné kapsle, které při roztírání trošku škrábou. Přirovnala bych ho k takovému hrubšímu peelingu. Roztíráním (třením) se mikrokapsličky tak nějak rozpouštění a uvolňují pigment, který obsahují. Jenže, jak se zdá, tak toho pigmentu obsahují až přespříliš. 
Dalším ne příliš vydařeným marketingovým krokem je fakt, že u nás (v Evropě) je tenhle výrobek dostupný ve dvou odstínech - light a medium. Nicméně, nebude pro vás asi žádnou novinkou, že light tedy světlý zrovna není. Sice obal hlásá, že se pleti přizpůsobí, ale do oranžova??? A taky by mě tedy zajímalo, proč v Americe mají odstíny hned čtyři - fair, light, medium a deep (a pod malinko jiným názvem Magic Skin Beautifier BB).
Krytí. Za mě osobně téměř nulové. Pokud máte pleť jako miminko, je to výrobek pro vás. POkud máte nějaký ten pupínek, tak korektor je naprostou nezbytností.
Jak funguje. Do pleti se vsákne moc dobře, neusazuje se ani ve vráskách ani v pórech. Jenomže - na mé pleti prostě flekatí! Když už je tedy odstín mírně řečeno zásahem bokem, tak proč proboha ještě dělá fleky??? Takhle jsem ho mohla použít aspoň NĚKDY v létě, ale tímhle se BB krém vyautoval úplně.

Oficiální video k výrobku.



- značka: L´Oreál Paris
- cena: 299 kč
- objem: 30 ml
- hodnocení: 3/10 (bodíky jsou za krásný obal a chytré kapsličky)

A na Makeup Alley by si ho znovu koupilo 51 % zákaznic (zde). Co myslíte, je to málo nebo dost? Já osobně jsem zklamaná moc. Myslela jsem, že se značky od sebe tak nějak poučí a po průšvihu s Garnierem si ostatní výrobci a značky dají safra pozor na to, co pustí na trh. Bohužel tomu tak není... :-(

Máte s tímto BB krémem nějaké zkušenosti?

                                                                Evelin♥


13 komentářů:

  1. ještě, že mi ho loreal neposlal, prvně jsem byla na ně nasraná, že mi ani nepoděkovali za to, že jsem z nich nechtěla jen vytřískat výrobek a předem je upozornila, že bych toto BB srovnávala v recenzi s korejskými BB....teď si říkám, ať si trhnou ploutví! ještě, že jsem se nemusela něčím takovým mazat!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buď ráda! Já sice v rámci testování BB používala, ale přiznám se, že výhradně o víkendu doma.

      Vymazat
    2. Možná právě proto Ti ho neposlali :-D Třeba se toho srovnání zalekli.

      Vymazat
    3. to je mi jasný, že to byl ten důvod, ale čekala bych, že aspoň něco odpoví.... ne, že budou dělat chcíplýho brouka

      Vymazat
  2. Je fakt, že jsem všude četla, že odstín je průšvih, ale třeba s tím něco udělají a vydají i něco světlejšího...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ano, protože tohle pro nás evropské bledulky opravdu není

      Vymazat
  3. Myslím, že odstíny jsou problém všech evropských BB. Já jsem měla vzoreček nového Garnieru a taky byl tmavší, než bych potřebovala.

    OdpovědětVymazat
  4. Mám na něj naprosto stejný názor, myslím jsem to i psala v recebzi... :)
    Nicméně co se týče toho "průšvihu" s Garnierem - pro výrobce to asi až takový průšvih není, blogerská obec, toužící po světlejších odstínech, si sice stěžuje, ale obávám se, že větší část žen si to klidně koupí... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak za tu cenu bych si raději koupila nějaký dobře krycí make-up.
    Ale docela mě překvapil ten bílý krémík, který se později změní na hnědý.. ještě jsem se s tím nesetkala.

    OdpovědětVymazat
  6. ja som skúšala vzorku a tajne som dúfala, že to bol ten tmavší odtieň. zjavne nie

    OdpovědětVymazat
  7. Mě přijde, že se snaží PR firmy L´Oreál spáchat sebevraždu s tímto BB ..přijde mi jako naprostá katastrofa, kterou bych tak tolerovala essence za 50 kč, ale taková firma a za takovou cenu, jak tohle můžou vůbec pustit do prodeje a ještě ho rozeslat snad všem blogerkám v ČR :D

    OdpovědětVymazat
  8. V zahraničí se prý údajně prodává ještě jeden světlejší odstín. Jde o to, že flekatí, protože máš moc tmavý odstín. I já si musím při rozmazávání dávat pozor, abych nebyla flekatice obecná.

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥