neděle 24. března 2013

Na co jsem v kosmetice vážně levá...

Krásnou neděli,
jak se máte? Já trošku uklízela, trošku vařila a hodně odpočívala a válela se :-) Ale však je neděle, tak se to může :-)

Blogovým světem hýbe posledních pár dní TAG s názvem "na co jsem v kosmetice vážně levá" a podobné názvy. Už si nevzpomenu, kde jsem ho viděla poprvé, ale tak nějak mě napadlo taky něco sepsat, i když asi nenapíšu nic nového, protože spoustu mých "levot" sdílím s dalšími slečnami, ženami, blogerkami... Tak jdeme na to ...

Pleť - péče
Jsem neschopná na pravidelnou POŘÁDNOU péči. Ano, odličuju se, používám krémy, atd. Ale jsem naprostý mamlas na používání pleťových masek a peelingů. Ve své sbírce jich pár mám, ale vzpomenu si asi tak jednou za uherský rok :-(
A co se týče péče o pleť, tak si prostě nedám pokoj a když mi někde raší nějaký pupen, tak prostě dloubu a rýpám, čímž standardně prodloužím dobu hojení asi tak o týden.

Pleť - líčení
Absolutně levá a řekněme málo nadaná jsem na oční linky. Já je teda jako používám ráda a často. Za těch pár let se mi podaří ta linka i relativně rovná, ALE jako nějaké kočičí oči s "ocáskem". No to teda jako neexistuje. Prostě pro mě je to nějaká nadlidská schopnost, kterou bohužel neovládám.
Další "Pandořinou skříňkou" je pro mě bronzer. Jednak žádný nevlastním a jednak mi to připadne strašně složité a dlouhé a vůbec. Párkrát jsem to zkoušela a dopadla jsem jako po použití značného množství samoopalováku :-) Takže nula bodů :-)

Pokožka
Ano, ano. Všude se píše, že kdo maže ten jede. A já jedu ráda, ale mažu málo. Pleťových mlék, másel a krémů mám asi tak tunu, ale pravidelnost, ta mi chybí. Ano, jsem prostě LÍNÁ. A to mě štve. A tak mi trvá sakra dlouho, než něco takového dopotřebuju. A ten samý problém se týká výrobků na (rozuměj proti) celulitidě. Ale když budou stát na poličce, tak mi asi nepomůžou, že :-) (i když všechny víme, že nepomáhají, ani když je člověk používá) :-).

Vlasy
Vlasy si češu ráda. Ale teď momentálně čekám, až mi dorostou. Ráda zkouším nové účesy, ale prostě nemám TRPĚLIVOST. Takže většinou skončím s culíkem nebo drdolem (klasický, nemyslím ty zamotané a zacuchané vlasy). Nějaké rybí nebo francouzské copy mě nechávají naprosto chladnou. A co mě štve nejvíc je fakt, že NEJSEM schopna nosit rozpuštěné vlasy. Prostě mi to tak nějak vadí a zlobí, jak se všude pletou a lítají do obličeje a tak. No prostě otřes! Ale na druhou stranu - o vlasy se vážně starám!

Nehty
Nebaví mě lakovat!!!! Nebaví mě čekat než lak uschne! Nebaví mě odlakovat! Nebaví mě nutnost precizní aplikace! Nebaví mě vyhrávat si s nějakýma ozdobičkama! A nejvíc mě teda nebaví malá výdrž laků, která je naprosto neadekvátní k úsilí, které jsem musela vyvinout!!!!

A to je ode mě asi všechno :-) Myslím, že i takto je to tedy děsná bilance a tak nějak vlastně přemýšlím, jak s těmito nedostatky mohu mít svůj blog :-) Pokud chcete, klidně se do TAGu také pusťte a nebo mi do komentáře hoďte odkaz na váš blog, ráda si taky počtu! 

Hezký zbytek neděle, kočky!

                                                                Evelin♥

21 komentářů:

  1. :) jsme na tom všechny podobně :D

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím, mě docela fascinuje, jak všechny beauty bloggerky opakují, že jsou levé na kočičí linky :D V tomhle zrovna souhlasím s Lou z GetTheLouk, taky mi stačilo několik týdnů každoranního malování linek a ano, ono to šlo a jak! A to čtyřikrát týdně vstávám v půl šesté.
    Pro mě by to byl asi jakýkoli nail art a pak kouzla s vlasy, což mě prostě nikdy nebavilo a bavit nebude - rozpuštené nebo drdol, tím to pro mě končí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky vstávám brzy (tak jako ty kolem půl 6) a linky mám raz dva, jen ten ocásek drhne :-) Já totiž myslím, že mi možná i jde, ale nějak mi to připadne na mě divné a proto si možná myslím, že mi nedje :-)

      Vymazat
  3. Ahoj,vtipně napsaný článek,musela jsem se smát,opravdu mě článek pobavil.Jinak-prostě každá jsme "levá" na něco jiného.Chce to jen cvik.Mně také nejde vše,no bože,svět se nezboří.Límec si kvůli tomu neutrhnu,že jo.Jak píšeš o těch nehtech,tak to máš tedy pravdu.Mě je lakovat sice baví,ale to ostatní je vopruz.Také přeji hezký zbytek neděle,nebo raději hezký celý týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, moc jsi mě potěšila :-)! S tím lakováním je to fakt otřes, nejméně zábavná činnost! Tobě taky pohodový týden!

      Vymazat
  4. Souhlasím s těma lakama... když někdy to zabere i několik hodin, než to uschne, člověk dává pozor, ať se nišeho nedotkne... a druhý den se ti začne odštípávat špička nehtu... mě by tresklo :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké, pobavilo :D S tím dloubáním pupenů to mám podobně, hlavně děsně dloubu i opary :/ A všechny strupy obecně, nějak mi nejde na to nesahat :)
    TAG jsem také dělala, tady je odkaz, jestli chceš :)
    http://mademoiselleeem.blogspot.cz/2013/03/tag-kosmeticke-zalezitosti-ktere-mi.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem pobavila :-) Na odpovědi kouknu, děkuju za odkaz!

      Vymazat
  6. taky spoutu "levot", jak jsi napsala sdílím :D třeba ty linky, bronzer či vlasy.. to vůbec není moje parketa :D nicméně zase si dokážu vyhrát s nehty.. to mě fakt baví:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tě obdivuju, jelikož nehty mě osobně nebaví vůbec :-)

      Vymazat
  7. Hezky jsi se s tagem poprala, já už nad ním hodně přemýšlím, tak jsem zvědavá, kdy ho konečně dám dohromady :D.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to jsme měly dneska podobný den. Také jsem uklízela, pomáhala mamce s vařením a pečením, odpočívala a ještě k tomu se trošku učila. Jinak rozpuštěné vlasy také moc nenosím, mám je takové divné, pořád si musím kontrolovat jestli je nemám zplihlé, pořád tupírovat a lakovat pramínky.. když je vítr mám to hrozně rozlítané a když je nedejbože vlhko moje vlasy vypadají otřesně ale olejíčků, balzámků a sprejíčků mám požehnaně :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já mám vlasy zas husté, takže když fouká vítr, tak mám naráz na hlavě helmu :-)

      Vymazat
  9. Já bych řekla, že jsme na tom úúúplně stejně :D

    OdpovědětVymazat
  10. Pobavilo. :) Taky se to chystám sepsat. :)

    OdpovědětVymazat
  11. jsem tak ráda, že v tom nejsem sama :) je vtipné, že ty linky i vlasy jsou takový problém pro některé z nás :)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥