neděle 17. března 2013

Olejíček (Balea)

Milé dámy, přeji vám příjemné nedělní dopoledne.

Za okny krásně svítí slunbíčko, ale nenechte se zmást, teplota je pořádně pod nulou! A při takových teplotách je mou nejoblíbenější činností momentálně kromě zachumlání do peřin horká voňavá koupel. Tu si sice pořád nemůžu kvůli ekzému dopřávat tak často, jak bych chtěla, ale aspoň něco :-) A jaká by to byla koupel, kdyby po ní nenásledovalo nějaké to pořádně mazání, že ano :-) A já si teď ujíždím na tělovém oleji od značky Balea, který je s vůní vanilky a kokosu.
Balení. Klasické, plastové. Myslím, že pro značku Balea by se dalo charakterizovat jako typické :-) Samozřejmě, nutno podotknout, že díky levnému obalu je možno srazit cenu dolů, že ano. Jako plus vidím, že je obal průhledný a tudíž člověk ví, kolik mu z obsahu zbývá.
Konzistence. No, ta je prostě olejová :-) Což je u oleje poměrně překvapivé. Za sebe musím říct, že jsem ráda, že se nejedná o úplně řídký produkt. Samozřejmě znám i oleje, které jsou více husté - např. Saloos. Prostě něco mezi, i když přiznávám, že tohle hodnocení může být velmi individuální.
Vůně. Produkt by měl vonět po kokosu a vanilce. Což taky voní. Cítím jak kokos, tak vanilku. Dále ovšem ještě cítím karamel. nevím, jak je to možné, ale je to tak :-) A víte, co si představím tak nějak komplexně, když si k olejíčku přivoním? Pro mě je to prostě typická polská Krowka!!!

Složení. Co se týče složení, tak se budu zabývat jen těmi ingrediencemi, které  mají dovětek "oil". Na jednu stranu bych očekávala trošku větší bombu ve složení, na druhou stranu asi lepší než nic, že.
Heliathus annuss seed oil = slunečnicový olej,glycine soja oil = sojový olej,   persea gratissima oil = avokádový olej, simmondsia chinensis seed oil = jojobový olej.
Hydratace. Voda obecně vysušuje, ač se to zdá být jako postavené na hlavu, a proto je nezbytné a žádoucí se po koupeli nebo sprše namazat. Ono se to lehce řekne, ale hůř udělá. Ono se totiž kolikrát nechce :-) Ale věřte, že vaše pokožka bude nadšená a za pár let se vám odvděčí! S hydratací je s tímto produktem malinko na štíru. Pokud nanesu olej na suchou pokožku, tak se olej vsákne s rychlostí blesku. A po pár minutách (cca 15) kde nic, tu nic. Většinou nanáším na ne zcela osušenou pleť a je to daleko lepší, sice olej tak nějak klouže po pokožce, ale vsakování taky trvá delší dobu a mám pocit, že i hydratace je delší.

- značka: Balea (drogerie DM)
- cena: 40 kč
- objem: 150 ml
- hodnocení: 7/10 (za hydrataci)

Mě osobně olej tak nějak vyhovuje. Hezky voní, hezky se roztírá, ale malinko mě zlobí ta hydratace, což je primárně důvod, proč ho člověk používá, ne? Pokud se chcete mazat olejem a zase nechcete čekat půl dne, než se vstřebá, tak s chutí do něj. Pokud ale už nějaké zkušenosti s oleji máte a vyžadujete vyšší míru hydratace, tak tohle asi nebude nic pro vás. Já si tenhle olejíček dopotřebuju a pak se asi kouknu po nějaké jiném.

Máte s tímto olejíčkem nějaké zkušenosti?

                                                                Evelin♥

22 komentářů:

  1. Nad tímhle olejíčkem jsem dlouho uvažovala, protože ta cena je dost fajn :) a navíc, ta vůně, prostě kokos a vanilka, koho by to nelákalo :-D
    Ještě jsem uvažovala nad dětským olejíčkem, tak uvidíme, k čemu se dopracuju :)

    http://ultraviolentrock.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky chystám ještě na dětský olejíček :-) Myslím, že ty jsou prostě nejlepčejší :-)

      Vymazat
  2. Ahoj, musím se přiznat, že jsem nedávno taky neodolala a pořídila si jej. Zatím jsem jej sice nezkoušela, ale podle toho co píšeš, budu určitě spokojená, nejvíc se těším na tu vůni :)
    A přesně tak, oleje se mají nanášet na vlhkou pokožku, nikoli na suchou :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta vůně je prostě skvělá! Já ji úplně miluju :-)

      Vymazat
  3. kokos a vanilka? moje oblíbené vůně! do toho bych se rozhodně nechala ukecat! :D ale nějak jsem k těm olejům nepřivykla.. já radši krémíky, mléka a másla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já oleje taky nemusela, ale nějak začínám tíhnout více k nim, i když zatím je to pořád půl na půl.

      Vymazat
  4. Vypadá zajímavě, olejů se trochu bojím, takže tenhle je ideální na to, abych je zkusila. Nestojí moc peněz, a když mi nebude vyhovovat, tak nevyhodím moc peněz :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, i kdyby to třeba nebylo ono, tak to člověka nemusí tolik mrzet :-)

      Vymazat
  5. ahoj,
    pozývam ťa ku mne na giveaway o nákup v hodnote 30 EUR len za jednu odpoveď
    tak neváhaj a zapoj sa
    http://mademoiselleiva.blogspot.sk/2013/03/giveaway-s-ladymaniask.html
    prajem krásny den
    Iva Klepi ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Ten se mi líbí, ani to složení nevypadá až tak zle. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Miluji oleje a na tenhle koukám dlouho:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak šup, šup pro něj, za zkoušku nic nedáš ;-)

      Vymazat
  8. Já mám oleje moc ráda a ani jsem nevěděla, že balea nějaké má. Mají i víc vůní nebo jenom tuhle?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, bohužel nevím :-( Je to už pár týdnů, co jsem jej kupovala. Opravdu si nevzpomenu :-(

      Vymazat
    2. Děkuju, nevadí, mrknu na něj

      Vymazat
  9. Jéé vůně vanilky a kokosu..mmm to musím zkusit!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Ani jsem nevěděla, že balea má také své olejíčky :). Já teď zkouším dva olejíčky z avonu, jeden ve spreji a jeden v gelu, zatím si o nich radši nic moc nemyslím, protože jsem je zkoušela párkrát, ale také se budu muset začít pořádně mazat, pokožka už to potřebuje :).

    OdpovědětVymazat
  11. Taky jsem ho měla a nemůžu si ho vynachválit Evelinko..:)

    OdpovědětVymazat
  12. Po oleji sa pozerám už dlhší čas, tá vôňa ma vcelku láka, Balea dosť často vsádza na kombináciu kokosu a vanilky a zaberá to, je to fakt skvelá vôňa, aspoň pri produktoch na vlasy sa mi celkom páči.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥