pátek 22. března 2013

Pěnové tvářenky (Essence)

Krásné páteční ráno. Tak je tady konečně pátek, ještě pár hodin v práci a tradááá víkend :-)   Dneska se podívám na zoubek pěnovým (gelovým) tvářenkám od značky Essence. Oficiální název je Soufflé touch blush. Já tuhle zimu těmto tvářenkám naprosto propadla a to hlavně z toho důvodu, že když je opravdu zima, tak moje pleť má někdy tendence vysoušet se a vytvářet suchá místa. Nutno podotknout, že takhle místa se mi vždy vytvářela především na tvářích. Při používání těchto tvářenek se tento jev díky jejich konzistenci značně eliminoval.
Balení. Je mi sympatické, plastové s barevným vrškem. A přitom ani není ani moc těžké, což je fajn. Jedinou výtku, kterou je mám je k obsahu balení. Všimla jsem si v Rossmannu, že ne všechny kelímky obsahovaly stejné množství produktu.
Konzistence. Je taková jakási pěnovo-gelová :-) Těžko to popsat. Úplně pěna to není, ale gel taky ne. prostě něco mezi :-) Každopádně se docela dobře roztírá. Nicméně, je potřeba pracovat poměrně rychle, jelikož po zaschnutí začíná mírně žmolkovatět.
Výdrž. Je malinko ošemetná. Nemůžu tvrdit, že vydrží celý den, to určitě ne, ale nějakých 7 hodin určitě! Večer když přijdu domů sice není v takové kondici jako ráno, ale pořád je co odličovat.
Vůně. Je lehká, svěží, sympatická. Nos mi nedráždí, ani nemám pocit, že by to byl nějaký chemický hnus. Navíc po aplikaci už ani není velice cítit, takže se nemusíte bát. 
Pigmentace. Tvářenka je dostupná ve čtyřech odstínech. Já mám tvářenku ve 3 odstínech. Nejvíce sympatický je mi odstín 020 a 030. Odstín 010 byl tak trochu trefa vedle, ale myslím, že ten zase využuju perfektně v létě, až malinko chytnu barvu :-)
Odstín 030 s názvem Cold Wildberry je takový malililinkato do švestkova, ale opravdu jen malinko, jinak se jedná o takovou růžovo-červeno-hnědo-švestkovou barvičku. Mám ji moc ráda, ale absolutně mi nesedí konzistence (to je divné, u dalších dvou nemám problém). Za prvé mi ucpává póry na tvářích (wtf) a z druhé žmolkuje vážně brzy a já si ji málokdy stihnu "naaplikovat" k mé spokojenosti než žmolkování začne. Pffff. 
Odstín 010 je Fresh Apricot je taková hnědo-bronzová barvička, která určitě sedne brunetkám. A mě až někdy v létě. Možná :-) Jinak s aplikací nemám problém jako předešlého odstínu. Akorát malinko leze do těch pŕů. Ale daleko méně než předešlý odstín! 
Odstín 020 je můj nejoblíbenější a jedná se o Frozen Strawberry. To je taková sytá růžová barva, která mě moc baví a jde s ní dosáhnout moc fajn a přirozeného vzhledu. Kdybych mohla, skoupím si do zásoby minimálně další 3! Nežmolkuje mi vůbec, aplikace jedna radost, prostě nemám co vytknout! 
- značka: Essence
- cena: 75 kč (já kupovala v akci, kus 30kč)
- objem: 8 ml
- hodnocení: 7/10 

Já osobně jsem si tyhle tvářenky moc oblíbila, i když vlastně jen jeden odstín - a to 020. Vyhovuje mi konzistence, barva, výdrž, všechno. Nevím, jestli je chyba ve výrobě nebo v čem, ale jiné odstíny nedosahují takových kvalit jako ty předchozí dva. 

Znáte tyto tvářenky? Líbí se vám odstíny?


                                                                Evelin♥

33 komentářů:

  1. Znám a líbí se mi 02O :) Ale já mám ráda všechno pudrové a tvířenky spíše matnější :) I když pravda... tekutému rozjasňovači jsem nakonec také podlehla :D
    http://mademoiselleeem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda pudrové, ale za 30 kč jsem je tam nemohla nechat :-)

      Vymazat
    2. To je fakt, na zkoušku bych tu jednu za 30 Kč taky brala :) No vlastně ten rozjasňovač byl taky za 30 kč teď bez něj nedám ránu :)

      Vymazat
  2. Na tyhke jsem se v drogérii dívala, ale do všech bylo šahnute.. hrozne jak nemá essence u něčeho testery, tak je to hned "jeté".... no a jinak nevím.. nějak těm tvářenkám, které mají jinou konzistenci, než pudrovou nemůžu přijít na chuť... ale odstín jsou hezké :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás testery jsou, ale je otřesné, kolik "ochytaných" věcí všude je. Bych někomu ty pracky urazila!!!

      Vymazat
  3. Já mám radši pudrové tvářenky, takže se trochu bojím té konzistence, ale kdybych je někde objevila taky za 30 korun, tak neodolám :D

    OdpovědětVymazat
  4. Vždycky jsem je chtěla vyzkoušet, protože jsou mi v zimě tyhle krémové a gelové tvářenky sympatické, díky sušším tvářím a pak jsem ulovila 020 ve výprodeji, takže paráda :). Na tvářích je opravdu krásná. Vážně taková zmrzlá jahoda. Stala se mým častým pomocníkem.

    OdpovědětVymazat
  5. Já nepoužívám moc ani pudrovou tvářenku, takže tohle by pro mě asi nebylo. Ale jeden za 30,- .. to jsi nakoupila dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Taková oprava, obal je celý plastový---nevím kde si vzala to sklo, to by byl pro essence trochu drahej špás:D...Jinak všechny tři mám doma a za mě teda nic moc...spíš nic než moc;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem si je zkoušela v drogerii a přišlo mi, že nejsou vůbec pigmentované a nebarví...ale tak jsem ráda, že tobě sedí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná jsem měla štěstí na pigmentované kusy ;-)

      Vymazat
  8. Mám jednu, myslím tu apricot, a je celkem fajn, ale pigmentace trochu slabší. :) Nicméně aspoň se na to člověk nemusí tak moc soustředit... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkáš, aspoň se člověk nemusí bát, že by to přehnal :-)

      Vymazat
  9. Zajímavé, že má každá jinou konzistenci. Já jsem na ně minule koukala v drogerii, ale docela mě odradila parfemace... tak pro jednou nemusím mít všechno, co vidím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to mě taky překvapilo, že každá je malinko jiné konzistence...

      Vymazat
  10. V našej DMke ich majú tiež s 50% zľavou ale pozerala som testery a tie boli zoschnuté - teda nie zoschnuté ale mali takú plastelínovú konzistenciu, nabrať sa už nedalo nič len ak by som vylúpla celý obsah z kelímku... Takže tak. Asi by som s ňou nebola spokojná ani za tých 30 Kč. No neviem... Uprednostňujem klasické púdrové, ale uznávam, že z tých odtieňov by som si pravdepodobne vybrala.

    http://mojetvojenase.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pudrové tvářenky jsou klasika, nedám na ně dopustit!

      Vymazat
  11. Barvičky vypadají zajímavě, ale nemám moc dobré zkušenosti s krémovými tvářenkmi... jsem spíše na klasické pudrové, i když spoustě holkám nevyhovují, mě ano :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pudrové miluju! Tohle je fajn experiment a na zimu pro mě ideální!

      Vymazat
  12. Koupila jsem ve výprodeji- O30 a 020. Veliká spokojenost, vůbec jsem nečekala, krásně mi drží a odstíny jsou velice slušivé!!!

    OdpovědětVymazat
  13. Myslím, že na léto budou ideální:-) mně se líbí ta 010 Fresh apricot, půjdu se po ní podívat. Díky za tip:-) mám jednu od YSL, ale pudrovou a je srovnatelná s drogérkovýma :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně je YSL srovnatelná? Tak to je pech za ty prachy :-(

      Vymazat
  14. Já tyhle tvářenky miluji :) Už mám druhé balení, používám jí denně.. a to se vůůbec nemaluji, jen si dávám tvářenku.. odkáže krásně projasnit tváře a přitom je přirozená :)) Jsem z ní nadšená, protože se mi i dobře nanáší :)

    Jinak Super recenze Evelin :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, tyto tvářenky jsou mým každodenním pomocníkem :-)! Děkuju za pochvalu :-*

      Vymazat
  15. Jednou jsem měla pěnovou tvářenku od Catrice a vůbec se to s ní nenaučila, takže jdou bohužel mimo mě :).

    OdpovědětVymazat
  16. Já s pěnovou tvářenkou nemám vůbec žádné zkušenosti, ale vypadají zajímavě:)

    Zvu tě k sobě na jarní giveaway http://by-anett-s.blogspot.cz/2013/03/jarni-giveaway.html

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥