sobota 30. března 2013

Rtěnky MUA

Pohodové sobotní ránko :-) 
Včera jsem měla dovolenou a vážně jsem skoro jen odpočívala. Navíc jsem byla na obídku s tchánem a jelikož byl Velký pátek, tak jsme si dali smažák a jako dezert obrovskou palačinku :-) Mňamka :-) Ale do dnešního dne už jsem to rozdýchala a zase můžu pilně psát :-) Dnes se koukneme na zoubek rtěnkám od anglické značky MUA (MakeUpAcademy). 
///Taky jste si všimly, jaký boom teď tato značka na české blogové scéně zažívá?///
* rtěnky jsem si koupila za své peníze na e-shopu u Madalenky zde
Balení. Je obyčejné, levné a plastové. Na druhou stranu, mě osobně to nijak nevadí. I přesto "lacinost" mi připadne obal velmi podařený. Kombinace černého obalu se stříbrným potiskem mi připadne moc hezký, elegantní a decentní. Součástí balení je dole odšroubovatelná část, ve které je další množství rtěnky. Osobně jsem si myslela, že to bude lesk, ale nevadí. Rtěnka je v této části dost tuhá a já osobně si myslím, že ani možná nemá sloužit k aplikaci, ale spíše jako názorná ukázka odstínu. Aplikace rtěnky z kelímku je náročné i pomocí štětečku, jelikož je rtěnka opravdu tuhá a na rtech jde ztěžka rozetřít.
Vůně. Je klasická obyčejně rtěnková. Nevím, jak blíže to popsat :-)
Aplikace. Bez balzámu ani ránu! Hydratace nula nula nic (možná i v záporných hodnotách), na rtech bez balzámu rtěnka parádově zalézá do vrásek, takže pokud nemáte rty hladké jako dětskou prdelku, tak budete vypadat jak zebra :-) Tedy alespoň na rtech :-)
Pigmentace. Je zajímavá. A absolutně neodpovídající :-) Koumala jsem a gůglila jsem různé swatche a přemýšlela jsem, kde se stala chyba, ale nepřišla jsem na to :-) Prostě není odstín jako odstín, že jo :-) Takže při nákupu to v tomhle případě bude asi vždycky tak trošku sázka do loterie :-)
Výdrž. No, jelikož pigmentace není nijak závratná, tak člověk vlastně kolikrát ani nepostřehne, že si něco nenasl, ne tak že se to už smazalo :-) Můžu hodnotit jen u červeného odstínu a výdrž je dost slabá, tak hodinka.

Odstín 14.  Jedná se o hnědou barvu, která v balení vypadá poměrně sytě, nicméně na rtech tak sytá není a jedná se spíše o takovou nude barvičku.
Odstín 4. Jak já se těšila na neonkovou baby pink! A co mám místo toho? Téměř bezbarvý balzám na rty, který vlastně ani moc nebalzámuje. No nekup to. Ch jo.
Odstín 3. Už jsem prostě potřebovala nějakou rudou rtěnku! Už na to mám věk řekla jsem si a tak jsem si ji objednala. A světe div se, ona aspoň trošku barví! Jupíííí! Paráda! A tak jsem se odhodlala a sem tam ji nosím. Dá se nanést v několika vrstvách, ale hezky vypadá v jen té jedné, pak už se to všechno akorát tak cuckuje a žmolí a fuj. 


- značka: MUA (oficiální eshop zde)
- cena: £1.00 
- objem: 3,8g
- hodnocení: 3/10 

Jako že ty body jsou za hezké balení a za aspoň mini pigmentaci červeného odstínu. JInak prostě teda asi jako otřes, no :-( To si snad raději koupím rtěnky od Essence, které mi vyhovují víc. No, takže asi tak. Já za sebe tenhle výrobek nedoporučuju. Ale co doporučuju vám? Vyhnout se mu obloukem. 

Hezkou sobotu!!!


                                                                                                                   Evelin♥

33 komentářů:

  1. Odstín 4 vlastním taky a hrůza děs =/ šílené zklamání...

    OdpovědětVymazat
  2. Mně přijde, že MUA je jak E.L.F. - co rtěnka, to jiná konzistence a jiný odstín.. :/ Já mám myslím 13 a je krémová a nezálézá do vrásek (ale ta barva mi prostě nesedí), pak mám 14 ku a ta do vrásek zalézá.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je správné přirovnání! CO kus, to jiná barva i kvalita :-(

      Vymazat
  3. Mňám, palačinku bych si dala :)). Mua rtěnky jsem nezkoušela ale asi bych si vybrala odstín 3!! :)
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Palačinka byla výborná :-)!!! Odstín 3 je hezký.

      Vymazat
  4. Ty jo, připadám si jak blbec, že mě snad jako jediné MUA rtěnky docela vyhovují :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já blbá si je koupila všechny kdysi v té akci vše za polovinu. No, aspoň mám na blogu článek se srovnáním odstínů. :-D Jsou hrozné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Swatche se taky cení :-)! Je pravda, že kvalita nic moc!

      Vymazat
  6. Začínám být ráda, že jsem si při své objednávce žádnou nekoupila :D

    OdpovědětVymazat
  7. Odstín 3 je pěkný. Připadám si trochu divně, ale zatím jsem nikdy v drogerce věci od MUA neviděla :D. Buďto jsem slepá nebo to v DMku a Rossmanovi prostě nemají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, značka MUA není k dostání v drogériích. Buď musíš objednat na oficiálních stránkách nebo na některém z českých e-shopů.

      Vymazat
  8. Mám jich asi pět, kupovala jsem je při té 35 % akci a všechny jsou naprosto perfektní, srovnatelné ne-li lepší než rtěnky, co stojí desetkrát tolik. Naprosto úžasná pigmentace, dlouho vydrží, nevysušují... taky někdy napíšu recenzi. Další už si kupovat nehodlám, po těchhle negativních recenzích :D Měla jsem holt štěstí, no.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůůů, tak to je super! Jsem ráda, že aspoň někdo měl štěstí! Paráda! Už teď se těším na recenzi!

      Vymazat
  9. Odstíny jsou hezké.... ale to je asi tak všechno :D jinak rtěnky k ničemu :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  10. Bohužel se k tomu nemůžu moc vyjídřit, rtěnky skoro vůbec nepoužívám. Ale kdybych si něco chtěla pořídit, tak víc po čem nesáhnu. Díky :)
    Jinak doufám, že bude brzy nějaká giveaway, máš super ceny. Určitě se zúčastním až nějakou uspořádáš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že fungují mé články i takto preventivně :-)
      Giveaway určitě bude, neboj! Nestihla jsem uspořádat ani narozeninovou, ani k 300. čtenářům, tak budu muset vymyslet jiný záchytný bod :-)

      Vymazat
  11. Odstíny jsou krásný ale když tak koukám tak je použitelný opravdu jen odstín 3 nadruhou stranu aspoň na rtech nepůsobí křiklavě:)

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za tip na e-shop u Madalenky, bude se hodit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš za co, za sebou jen doporučuju! S Madalenkou je komunikace na jedničku!

      Vymazat
  13. Proč mě to nepřekvapuje? :D za libru, tak to člověk fakt nemůže chtít zázraky...je fakt že cena je lákavá -pro mě už ale taková cena ani lákavá není, spíš podezřelá.
    Teď jsem si pořídila od Yves Rocher rudou /moc u nich nekupuju, nevím co mě to popadlo, jdu si takhle po Palladiu a najednou zjišťuju že nutně potřebuju rudou/. Se slevou mě vyšla 180 a je to super, ikdyž znám lepší pigmentaci, tak ve dvou vrstvách pěkná ruská parádička :-D
    Tak jasně, cenová relace je to úplně jiná, spíš jsem chtěla říct, že místo pěti šuntů si raději koupím jednu dobrou která mi bude vždycky při nanášení dělat radost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že kolikrát je lepší si našetřit na věc dražší. Nicméně úplně nesouhlasím s tím, že by dražší věc byla automaticky kvalitnější. Sama jsem našla spousty levných alternativ, které poskytují stejnou, mnohdy i lepší službu. Ale v tomhle případě je to jednoznačně pravda :-)

      Vymazat
  14. já patřím do toho tábora, který měl štěstí na dobrý kousek, mám odstín 14 a pigmentace je úžasná, výdrž v pohodě a nevysušuje (i když já dávám balzám pod každou rtěnku) ... je to taková neonová oranžová, zajímavá barvička, ale člověk musí mít odvahu ji nosit ;) ... každopádně další už bych si neobjednala, s MUA člověk nikdy neví, co dostane (liší se jak kvalita, tak odstín výrobků), navíc jsem si jednou objednala velký balík a pár věcí v něm chybělo (taky nejsem jediná, komu se to stalo) a i když jsem tam psala, nedostala jsem nic :/ oni vyloženě spoléhají na to, že si člověk řekne, že za těch pár liber to nebude řešit ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi měla štěstí :-)! Jinak ten přístup mě celkem překvapuje a dost zaráží... Tohle by si tedy žádný e-shop dovolit neměl!

      Vymazat
  15. Škoda té 4, byla by to hezká barva :( Hezké růžové neonky má Barry M nebo ty nové Vivids Color Sensational od MAybelline :)
    http://mademoiselleeem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Díky za tuhle recenzi, Eveli. Já jsem po těhlech rtěnkách taky koukala, ale potřebuju fakt výraznější pigmentaci. Lesků a balzámků mám plnou kabelku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli prahneš po lepší pigmentaci, tak za sebe doporučuju Dermacol Lip Seduction.

      Vymazat
  17. Mám jen jednu a abych pravdu řekla nic moc..Pigmentace mizerná a spoustu shimmeru.. No taky plánuji recenzi..:)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥