středa 20. března 2013

zjemňující balzám Atoderm

Pohodovou středu vám přeju, jak se máte takhle v půlce pracovního týdne? Doufám, že dobře a už se začínáte pomalinku těšit na víkend, stejně jako já :-) A aby vám to čekání rychleji ubíhalo, tak jsem si pro vás připravila recenzi na zjemňující balzám (já tomu říkám tělové mléko) Bioderma a to z řady Atoderm, která je primárně určena na suchou pokožku a pokožku velmi suchou s občasným pocitem svědění. 

Mnohé blogerky i čtenářky začínají mít na tuto značku, jak jsem si všimla, mírnou averzi, a proto bych ráda předeslala, že krém jsem kupovala v prosinci sama, kdy v partnerských lékárnách probíhala akce 1+1. 

Oficiální popis. Krém na rychlou obnovu kožní bariéry stimulující tvorbu ochranných lipidů. Mezi hlavní účinky patří: zesiluje kožní bariéru stimulací procesů obnovy pokožky, zklidňuje, dezinfikuje a redukuje svědění. Je vhodná na tvář i tělo nejen pro dospělé, ale i pro děti a kojence. Složení je bez parfémů a dráždivých látek.
Použití je doporučováno 1-2x denně na čistou pokožku. Doporučuje se také používat spolu s kožními kortikoidy a po jejich použití.
Složení. WATER (AQUA), GLYCERIN, MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM), ETHYLHEXYL PALMITATE, BIS-PEG/PPG-16/16 PEG/PPG-16/16 DIMETHICONE, NIACINAMIDE, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, ISOHEXADECANE, TOCOPHERYL ACETATE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYSORBATE 80, DISODIUM EDTA, CITRIC ACID, CHLORPHENESIN, TRICLOSAN.

Oficiální e-shop ZDE.
Obal. Klasický, plastový. Nicméně, Bioderma umí bytelné obaly. Aspoň tedy u těchto výrobků. Pumpička je třešinka na dortu a usnadňuje aplikaci i dávkování, takže já osobně nemám u obalu co vytknout.
Konzistence. Konzistence sama o sobě je opravdu hutná, ale i přesto všechno se dobře roztírá. Hutnost mi tak nějak už na pohled zaručuje výživu a to já ráda.
Vůně. Já téměř nic necítím. Ono se taky není čemu divit, když ve složení žádné parfémy nejsou, že jo :-) A myslím, že s ohledem na pokožku, na kterou je výrobek určen, je to jenom dobře. Za mě osobně teda parfemace nulová. I když se možná mýlím, jelikož mám momentálně rýmu jako blázen. Ale nějak si nevybavuju, že by mi mléko nějak vonělo i před rýmou.
Hydratace. Tak tady si myslím, že je to Bioderma boduje. Musím tedy říct, že i dlouho po vstřebání je pokožka jakoby mastná a na povrchu je takový opravdu mastný film. Proto doporučuju spíše na noc. Pokud jste některá zvyklá sprchovat se ráno a pak se mazat, tak mám obavy, že byste měly všechno oblečení mastné. Pleť je hezky naducaná, vyživená. Jen za sebe mohu říct, že mi mléko pomohlo se suchou pletí, ale s občasným svěděním mi nepomohlo. Měla jsem potřebu se škrábat i tak.

- značka: Bioderma
- cena: 500-700kč (hodně záleží, kde nakupujete a zda narazíte na nějakou akci)
- objem: 500 ml
- hodnocení: 9/10 

Já si tohle mléko koupila v prosinci, kdy se mi začal objevovat můj ekzém, extrémně vysušená pokožka a svědění. Musím říct, že samo o sobě mi mléko nepomohlo. Jakmile jsem nasadila kortikoidy a jako doplněk zvolila tohle mléko, tak vše začalo fungovat. Sama za sebe nevím, jestli si jej koupím ještě znovu. Odrazuje mě zejména vyšší cena a taky fakt, že výrobek začal fungovat až s lékárenskými produkty. Nějaké hutné mazání budu asi i nadále hledat v nižších cenových relacích.

A co vy? Znáte? Máte? Používáte?

                                                                Evelin♥

10 komentářů:

  1. já mám podobný problém jak Ty (kromě ekzému, ten mě naštěstí opustil už v dětství), ale pokožku mám strašně suchou a svědění mě taky trápí a jediné, co mi zatím pomohlo je emulze Excipial U Lipolotio z lékárny ;) stojí okolo 120kč a nedám na ni dopustit, takže pokud neznáš, tak doporučuju za tu cenu zkusit, snad pomůže taky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Excipial znám, ale tentokrát mi právě moc nezabral a už jsem byla zoufalá :-(

      Vymazat
  2. Vypadá docela slibně, celkově Biodermě věřím.. ale ta cena je děsná no jo :((

    Zvu tě na giveaway od Balea deo roll-on a tělové máslo Alverde! :))
    http://stripkyzmehozivota.blogspot.cz/2013/03/giveaway-balea-deo-roll-on-alverde.html

    OdpovědětVymazat
  3. Mě tedy s Biodermou rozhodně neotravuješ, já na ni nedám dopustit. Mou stálicí je Atoderm Cream, tento PP jsem měla jednou, ale nebyla jsem s ním spokojená, připadalo mi, že mi ekzémy dráždí, na ekzémech mi vytvářel neprodyšnou vrstvu, prostě byl tak nějak celkově na houby. Ale Atoderm Créme je úžasný a miluju ho :). Stejně tak Sensibio H20. A mi by se teda líbilo, kdyby se mnou Bioderma chtěla spolupracovat :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Atoderm Cream jsem nevidela, ale urcite po nem kouknu! A s tou spolupraci to mame naprosto stejne :-D

      Vymazat
    2. Většinou se jmenuje Atoderm Créme, ale někdy i Cream :). A je to ten nejklasičtější z té řady. Je teď poměrně nově bez parabenů, s modrou pumpičkou, mám jej vyfocený tady:

      http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/01/oblibenci-roku-tak-trochu-jinak-pece.html

      Vymazat
  4. P- S. Za 700 Kč jsem tento krém ani ten Atoderm Créme teda ještě neviděla, dost často na ně bývá akce jedna plus jedna zdarma. Dle mých zkušeností se cenově pohybují mezi 430-550 Kč za jeden kus. V Brně už mám vytipované lékárny, kde mají Biodermu nejlevněji :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja ho videla za 667kc, coz mi teda prijde celkem palka :-( Ale taky mam vytipovane lekarny u nas a cekam na akci :-)

      Vymazat
  5. na ekzém radím vydyndejte si v lékárně od biodermy atodermu krém PO Zinc, musím zaklepat, po 2 týdnech používání zmizel, zkuste napřed vzorek, jestli vám to vůbec pomůže, ale za mě jednička v boji s ekzémem

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥