středa 21. srpna 2013

Beauty Elixir |Syoss|

Pohodovou středu,

minulý týden jsem u Levandule objevila článek o Miraculous Oil Brushing Express od Fructis (Garnier) (zde). A já si říkala, že něco takového by se mi asi strašně moc hodilo. A tak jsem teda přemýšlela a plánovala, kdy vezmu kterou drogerii útokem. Protože jako urychlení sušení fénem? Super! Já svoji hřívu musím fénovat 10 minut, aby byly aspoň relativně suché. A pak mě napadlo, že zkusím použít olejíček, který mám doma, a to Beauty Elixír Absolute Oil od Syoss.
Oficiální info říká, že je to přípravek pro intenzivní regeneraci vlasů. Profesionální receptura s ultra lehkými mikrooleji vlasy intenzivně regeneruje a okamžitě dodává pocit hebkosti. Je vhodný pro regeneraci a zjemnění vlasů, pro intenzivní pružnost a lesk. Tento olejíček může být použit 3 způsoby - regenerace vlasů před umytím, kdy se aplikuje na suché vlasy, dále bezoplachová péče po umytí a závěrečná péče pro finální úpravu účesu.

Obal je klasický plast s pumpičkou, takže paráda. Pumpička je sice taková těžší, hůř se ztlačuje a musíte opatrně, aby vám nevyteklo moc výrobku. Ale osobně si myslím, že to není chyba pumpičky, nýbrž olejíčku. A to z toho důvodu, že konzistence není téměř vůbec tekutá, ale spíše hodně viskózní. Samozřejmě, že produkt mastný je, ale je dost hustý a to se mi líbí! Vůně je nádherná, voní mi malinko po slámě a kytkách, taková letní posečená louka :-) 
Co se týče použití: 
1. regenerace vlasů před umytím - tenhle způsob jsem vůbec nepoužila. Asi mám předsudky, ale - proč bych si dávala na vlasy něco, když to vzápětí umyju??? Hodnocení: nemůžu posoudit
2. bezoplachová péče - dávala jsem na konečky, ale přiznám se, že ne vždy jsem si po umytí vzpomněla. Hodnocení: nemůžu posoudit
3. závěrečná péče - tady jsem byla pečlivější, každé ráno po udělání culíku jsem nanesla jedno pumpnutí na konečky a výsledný efekt se mi moc líbil. Musím říct, že konečky nepůsobily tak suchým a roztřepeným dojmem. Hodnocení: 8/10
Po článku u Levandule jsem si ale řekla - proč to nezkusit? No jéje, já vám asi objevil vlasovou Ameriku :-)  Jakože vlasy jsem měla suché za 4 minuty fénování!!! Schválně jsem to stopovala! Vlasy byly krásně hebké, lesklé, na pohled zdravé! Levandule, DĚKUJI!
Hodnocení: 10/10

- značka: Syoss
- cena: cca 140 kč
- objem: 100 ml
- hodnocení: viz článek 

Co vy a různé olejíčky? Napadlo by vás tohle využití?
                                                                        Evelin♥

12 komentářů:

  1. Mám podobný olejíček od Davines a je pravda, že když ho použiji, foukání trvá o dost méně, ale vadí mi, že všechny tyhle olejíčky jsou většinou na bázi silikonů.Mnohem radši mám třeba olej od Caudalie, jmenuje se Divine oil a funguje taky dobře, navíc bych řekla, že vlasy vážně vyživuje a foukání je také kratší...
    http://somethingnewbyhelen.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, já tyto silikonové produkty taky moc nemusím a používám minimálně.

      Vymazat
  2. Ať žijí silikony :-) Já na vlasy už používám jen přírodní věci a musím říct že jsem moc spokojená. Syoss, Loreal a jim podobné shity (pardon) už nechci ani zadarmo a když mě jimi někdo náhodou podaruje, putují dál a nebo letí do koše :-) Ale chápu tvé nadšení, výsledek tam je okamžitý, vlasy vypadají zdravě i když nejsou a v dnešní uspěchané době o to jde :-) Mimochodem holky všimly jste si že v každé reklamě na vlasové produkty zazní formulka "pro zdravě VYPADAJÍCÍ vlasy" a nikoliv "pro ZDRAVÉ vlasy" ? Mějte se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš naprostou pravdu! Já si jedu teď na bezsilikonové vlně a jsem moc ráda! Moje vlasy to více než oceňují. Olejíček jsem vyzkoušela, ale dobrovolně přiznávám, že díky těm silikonům to můj favorit nebude. Mám v plánu jej používat pouze při foukání vlasů, což je asi tak 1x za 14 dní :-)

      Vymazat
  3. já razím heslo, že pro zdravé vlasy je potřeba si vypomoct léky (teď se neděste). Ale nejsem schopna si změnit 15let zažité návyky (a vlastně ani nechci). Za posledních 5 let moje tělo prodělalo řadu změn (dva porody). A vlasy nikdy nebyly tak dlouhé, jako je mám teď. Jenže už rok padají a padají, poslední dva měsíce mi z hlavy trčí vlasy nové, které rostou.. a tak jsem vyhledala Biohar aktivátor vlasů a spokojenost.

    jinak co se silikonů týče... já s nimi problém nemám. Vlasy se mi běžně mastí poměrně rychle, do toho jich mám málo a jsou jemné. A zrovna mně ta přírodní kosmetika nesedí. Nejsem na to si mýt hlavu denně.

    Takže za mne super článek a asi mrknu do obchodu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. fiha ak to urychluje susenie tak to urcite skusim ja mam dlhe a huste vlasy a susenie je pre mna utrpenie :(

    Pozývam ťa na Weleda giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/weleda-peeling-super-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  5. Hmmm, mám pocit, že ho někde v zásobách mám, budu ho muset konečně vyzkoušet :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  6. Hm, tak teď nevím, jestli si dřív pořídit ten Garnier nebo Syos - nemám to jednoduché :) :)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥