sobota 24. srpna 2013

Borelióza

Příjemné sobotní dopoledne,

před dvěma dny jsem se vrátila z příjemné (leč krátká) dovolené v jižních Čechách a na FB jsem si pochvalovala, jak jsem zpět plná elánu a síly. Znáte to, člověk má pocit, že by mohl skály lámat. Jenže ono prostě vždycky přijde něco, co vás srazí na kolena.

Cestou do rodné vísky Přerova na oslavu narozenin si to takhle drandíme po dálnici, když tu SMS, že se bráška nestaví, pač má horečky a jede na pohotovost. Však známe tyhle letní angíny, to bude v cajku. To bylo na poledne. Ve 3 odpoledne dofrčím do nemocnice, kde že maroda máme, brácha na kapačkách, celý zelený. Tak ho rozeberu brambůrkama a kolou, sedím, říkám, jak je to super biják, jen ten děj by mohl víc odsýpat bo ta kapačka kapala asi půl dne :-)
zdroj
Jenže co, samé odběry krve, moči, rentgen, EKG. Však standard, víme, no stres. Když ho vezli na CT začala jsem být nervózní, při převozu na neurologické vyšetření už mi do smíchu nebylo. A když nám bylo řečeno, že půjde na lumbální punkci, tak jsem se za rohem rozbrečela.

Já vím, že mi řeknete, že to v klídku, ale... je to malej brácha, víme, takže vás to dostane. Mladej kluk, co nekouří, nepije, sportuje. A tak tradá v 8 večer sanitou do Prostějova na infekční na lumbálku (všímáte si časového rozestupu???).
klíště obecné
Já pro věci, objet rodinu, sdělit informace a tradá do Prostějova za ním. Na infekčním jsem předala věci, viděla ho jen přes okno a v 11 večer se šlo na to. Než jsem vyšla z areálu a dokouřila cígo, tak bylo po všem a psal mi, že to vůbec nebolelo a že v Dr. Housovi přehánějí :-) Ještě že mu zůstalo trošku humoru :-) 

A diagnóza? Borelióza. A teď jen čekáme na výsledky, zda se jedná "jen" o klasickou boreliózu nebo neuroboreliózu. Tak nám držte pěsti. Já sedám do auta a jedu zjistit víc...

PS: Očkování by nemohlo, očkuje se jen proti encefalitidě

                                                Evelin♥

24 komentářů:

  1. hodně síly všem moje milá! myslím na tebe!

    OdpovědětVymazat
  2. Evelinko, přeju co nejvíc štěstí, aby to bylo rychle a v pořádku za vámi.

    OdpovědětVymazat
  3. Držím pěstičky, ať je bráška co nejdřív v pořádku;)Klíšťata, to jsou potvory!

    OdpovědětVymazat
  4. Držím palce, měla jsem taky boreliozu, hlavně je třeba pořádně doléčit a pak opravdu co nejvíc podpořit imunitu!

    OdpovědětVymazat
  5. Drzim vsechny prsty. Nam takhle onemocnela jedna reditelka na neuronoreliozu a ... Takze na tebe myslim a pevne doufam, ze to bude jen borelioza. Sama jsem s rodinou pred lety pochovala svoji mladsi sestru a od te doby sem strasne nervozni, kdykoliv se komukoliv neco stane a musi do nemocnice

    OdpovědětVymazat
  6. Klíšťata jsou svinstvo. Doufám, že bráškovi to dopadne co nejlíp.

    OdpovědětVymazat
  7. Klíšťata jsou svinstvo. Doufám, že bráškovi to dopadne co nejlíp.

    OdpovědětVymazat
  8. ajaj:-( držím palce aby sa bratovi polepšilo

    OdpovědětVymazat
  9. Tak nech sa rýchlo vylieči ;) i keď to tak jednoduché nie je :/ sama som mala boreliózu a prišli nato až po pol roku...

    OdpovědětVymazat
  10. Malé obludy, tahle klíšťata... Jedno jsem si vytáhla před měsícem, teď doufám, že se z toho nic nerozvine... :/
    A vám hodně sil, však on se z toho dostane... :)

    OdpovědětVymazat
  11. Držím palce, ať je všechno brzo lepší a hlavně ať se borelka neusadí na nějakém blbém bolestivém místě... V rodině ji má mamka - začátky byly velmi krušné - lítala po doktorech asi půl roku než jí to zjistili, usadila se v zádech, takže se nemohla kolikrát ani hýbat bolestí... a nejen díky tomu bohužel zůstala v invalidním důchodu....no a loni se objevila i u bráchy, zatím tedy jen z krve, tak snad to bude dobré... ale omyl je ten, že si každý myslí, že je to jen z klíšťat, není tomu tak....dávejte si pozor na všelijakou havěť, včetně komárů... Zlomte vaz a držte se! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Uf, držíme s Ráchel všechno, co máme a myslíme na vás!

    OdpovědětVymazat
  13. Přeju "jen" boreliózu, ne ten horší neuro hnus fialovej. Máš statečného bráchu a tvůj brácha zas obětavou ségru. Držte se všichni. Petra

    OdpovědětVymazat
  14. Neuro hnus měla kamarádka a protože vím, co to obnáší, přeju bráškovi jen lehčí formu...

    OdpovědětVymazat
  15. Strašně držím palce!

    OdpovědětVymazat
  16. chjo, to je jak naschvál, co? :( potvory jedny hnusácké! ale brácha to zvládne, to je jasné! myslím na vás, bude líp ;)

    OdpovědětVymazat
  17. Nesnáším je!!!
    Tak budu fandit ať je to dobré.

    OdpovědětVymazat
  18. Kočenky, moc děkuji za vaši podporu! Definitivní výsledky budou až v pátek, tak jen bezmocně čekáme :-(

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Evelínko. Držím Vám moc pěsti, vím, jak nemoc může zamotat hlavu celé rodině, tak přeji všem hodně sil, hlavně marodovi. Bezmoc a čekání na výsledky je strašné, jak já to znám :-/. Tak přeju ať je to, když už, to menší zlo :-). Muž mojí kamarádky neuro borelu dostal a bohužel s ní bojuje dodnes, je to fakt svinstvo. Tak hodně štěstí!!!!!

    OdpovědětVymazat
  20. Doufám, že vše dobře dopadne, držím palce. Myslím na vás. Borelióza je svinstvo, doufám, že se nám všem vyhne.

    OdpovědětVymazat
  21. Odpovědi
    1. Ivusko,braska je stale na infekcnim oddeleni v Prostejove. Po nekolika dohadech mezi nemocnicemi ohledne diagnozy nakonec stanovili encefalitidu :-( takze to ockovani by preci jen pomohlo...asi...:-( Zitra jde Ada jeste na neurologicke vysetreni a kdyz bude vse v poradku,tak by ho meli do konce tydne propustit... Dekuju za zajem,jsi zlata :-*

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥