středa 28. srpna 2013

ylang-ylang |Saloos|

Příjemné deštivé ráno,

tento článek byl rozpracován už déle, tak mi vlastně ani nedalo moc práce jej dopsat a ráda bych vám přinesla zase nějaké to počtení. Dnes si počtete o Bio regeneračním obličejovém oleje Ylang-Ylang od české firmy Saloos.
Oficiální informace. Zdrojem vzácné silice ylang-ylang jsou intenzivně vonící květy tropického stromu kanaga vonná. Výborně se hodí pro suchou i mastnou pleť, kompenzuje nedostatek vody a obnovuje přirozenou rovnováhu pleti. Ochablé, unavené a stárnoucí  pleti pomáhá získat svěží vzhled. Má antiseptické účinky a čistí zanesené póry.

Složení. Oleje lisované za studena (BIO jojobový, BIO brutnákový, BIO šípkový), 100 % esenciální oleje (ylang-ylang), vitaminy (A, E, F), lecitin
Moje dojmy. Obal je elegantní, skleněný. Osobně neskonale oceňuji hygienické a praktické kapátko. Díky němu je aplikace olejíčku pohodlná a přesná. Co naopak neocením je vůně - je to taková těžší orientální vůně, která mi k srdci (nosu) nepřirostla. Ze začátku jsem olej používala naprosto špatně - večer jsem nanesla na pleť a vmasírovala a ráno se divila jako blázen, že je pleť suchá až vysušená. Sedla jsem k počítači a strýček Google poradil, že je vhodné použít na vlhkou pleť. Takže druhé kolo. Začala jsem používat na čistou pleť, kdy jsem jedním vatovým tamponkem namočeného ve vodě přejela ksichtík a dala se do aplikace olejíčku. Stačí mi použít 4-5 kapek, které do pleti hezky vmasíruju. Po aplikaci mám pleť hebkou a úžasně hydratovanou. Ze začátku se teda lesknu jako prasátko, ale po půl hodince po lesku ani vidu ani slechu a po nočním spánku není celý obličej ani tak pomačkaný :-)

Na některých blozích jsem se dočetla, že zhoršuje pleť a ucpává póry. Já osobně jsem nic podobného nepozorovala.

Tenhle olejíček by byl mojí láskou, kdyby nebylo té vůně :-( Takže jsem ho poslala dál a pořídila si levandulový, který mi voní jako blázen :-) Takže uvidím, jak to bude vypadat dál :-)

- značka: Saloos
- cena: 120 - 140 kč
- objem: 20 ml
- hodnocení: 8/10


PS: Vyhodnocení dárkování bude do konce týdne ;-)
                                                                        Evelin♥

29 komentářů:

  1. Pcha, taky jsem si ho pořídila jako náhradu za můj oblíbený levandulový, ale ten smrad je hrozný pfff:D Už se těším až ho dopotřebuju a koupím si osvědčenou levandulovou vůni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, ta levandulová vůně je daleko příjemnější!

      Vymazat
  2. Tak doufám, že zkušenost s vůní levadulového bude mnohem lepší... :)
    Mám teď olejíček Neroli a taky moc hezky voní. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím je to fajn :-) A ten ylang si zamilovala máma :-)

      Vymazat
  3. Och, ešteže čítam tvoj článok, tak aj ja som ho potom používala až doteraz zle, a to práve browsujem po internete, že si musím kúpiť nejaký výživnejší krém, keďže sa mi rovnako zdalo, že olejček dostatočne pleť nevyživuje:)) Inak ja mám ružový olej.

    OdpovědětVymazat
  4. Já se na pleťový olej také chystám, ale asi na ten heřmánkový, protože jeho vůni miluju

    OdpovědětVymazat
  5. vyzera uzasne, mne by kludne sedela aj ta vona :)


    Inak uz len posledne 4 dni WELEDA giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/weleda-peeling-super-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám levandulový a úplně nadšená z něj nejsem, nejvíc mi vyhovovalo granátové jablko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Granátové jablíčko jsem očuchávala a myslím, že to bude další adept do mé sbírky :-)

      Vymazat
  7. pod olejíčky používám buď termální nebo růžovou vodu ;) osvědčilo se mi to a je to jednodušší na použití - nejdříve pleť nastříkám termálkou a potom vetřu olej, žádné další tampónky ani namáčení pleti ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Jé tak to máme stejné zážitky i preference Evelínko :-). Já měla taky ylang a tu vůni teda nee, ale jinak mi jeho účinky přišly skvělé, na tu vlhkou pleť, výživa a tak a ani mě to neucpávalo póry a přesně! teď používám levanduli a boží - spletité cesty :-). Jinak jako Liška používám pod olej květinovou vodu od Saloos nebo růžovou od Purity Vision...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No koukám, že jsme malinko kosmetická dvojčata :-)

      Vymazat
  9. Já používala taky ylang ylang. Mám mastnou pleť. Ze začátku pleť krásně hebká. Po dvou měsících se začala tvořit krupička na čele, kolem nosu - dřív jsem vůbec nemívala. Okamžitě jsem přestala s olejem a za dva dny pleť zase hezká. Jana K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle změny na pleti nikdy nechápu, že to trvá třeba dva měsíce, když třeba ani není změna počasí...zvláštní. Ale hlavně, že jsi přišla na původce.

      Vymazat
    2. Anonymní: Jani, hlavně když jsi zjistila, kde je chybička!
      Veronika: Já jsem se z jednoho krému osypala po 1/3 roce :-(

      Vymazat
  10. Moje srdcová záležitost - ve verzi Lemon tea tree a Argan revital - koneckonců za týden článek bude důkazem :-) Podle mě účinky budou u všech dost stejné až a tu vůni. Nehodlám měnit. :-) Prostě bomba!

    OdpovědětVymazat
  11. Saloos mám moc ráda, jak jde vidět i na blogu. Z olejíčků mám zatím zkušenost s růží a s Granátovým jablkem, s oběma jsem byla spokojená, ale co do hydratačních schopností mi asi více vyhovuje Granátové jablko. Jinak moc pěkný článek, hezky jsem si početla, ale Ylang-ylang teda asi nebudu zkoušet (kvůli vůni). Doporučuju Granátové jablko, však si počti zde:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/05/saloos-ruze-vs-granatove-jablko.html

    OdpovědětVymazat
  12. P. S. Ty s nimi spolupracuješ? (taky?) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS: Nene, všechno kupuju za svoje... Spulpráci bych brala všemi deseti ;-)

      Vymazat
  13. Po olejíčkách od Saloosu pořád pokukuju, ale zatím sem se nepřesvědčila, že ho potřebuji.:D Každopádně, když píšeš že tenhle má těžkou vůni, tak ten by pro mě nic nebyl. Případně vím, jakou vůni nekupovat.;)

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem včera dodělala můj milovaný argan revital, fňuk! Naštěstí tady mám ještě levanduli :)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥