pátek 6. září 2013

Dark spot corrector |Garnier|

Krásný páteční večer,

dnes mám pro vás pár řádků o relativně novém výrobku od Garnier. Jedná se o sjednocující hydratační péči, která by měla být účinná zejména na pigmentové skvrn či nesjednocenou barvu pleti. Pigmentové skvrny mohou být příznakem stárnutí, dále mohou být na pleti jako důsledek akné, hormonálních změn či vlivem nadměrného slunění. Krém pro mě testovala kamarádka (nechtěla být jmenována), která v pubertě trpěla opravdu silným akné a stopy po akné ji opravdu zůstaly. Text jsem psala já jako moje postřehy z posezení u kávy :-) /názor je kamarádky, literární um můj :-)/
*produkty mi byly zaslán PR zastoupením Garnier a já děkuju za možnost vyzkoušení

Oficiální text. Výrobek díky efektivnímu složení s koncentrovaným vitaminem C účinně bojuje proti všem typům pigmentových skvrn. Vitamin C je znám zejména pro své antioxidační a zesvětlující účinky, díky nimž pomáhá redukovat skvrny, ale i rozjasňovat pleť. Nová sjednocující péče  bojuje nejen proti stávajícím pigmentovým skvrnám, ale zároveň  pleť preventivně chrání proti agresivním okolním vlivům.

Obal. Jedná se o hliníkovou tubu, která by měla uchovat účinky vitaminu C. Jako takový se mi obal líbí. Zejména oceňuji úzký dávkovač krému, díky kterému dokážu z otvoru vymáčknout opravdu i pidi-mini množství :-)
Konzistence. Krém má lehkou konzistenci, která připomíná gel. Roztírá se velmi rychle a stejně rychle se vsakuje do pleti.
Vůně. Vůně je prostě typický citrus :-) Voní mi jak šumák do vody s vitaminem C :-)
Účinky. Takže - krém slibuje 24hod hydrataci. Tohle si úplně nemyslím, že by nějaký krém hydratoval opravdu až dlouho, nicméně věřím, že mnohým ženám vyhovovat bude - samozřejmě je potřeba přihlédnout k typu vaší pokožky. Výrobek je sice primárně určen všem typům pleti, nicméně je potřeba dívat se na to opravdu objektivně - extrémně suché pleti nedodá požadovanou hydrataci a ženy či dívky s nadměrně mastnou pletí pravděpodobně nadšené taky nebudou. Co se týče dalších účinků, tak pleť byla více sjednocená a musím říct, že i flíčky po akné byly jakoby více vstřebané. Jdou sice stále vidět, ale je to daleko lepší.
- značka: Garnier
- cena: 250 kč
- objem: 50 ml
- hodnocení: 9/10

Suma sumárum se mi tenhle výrobek zalíbil moc, ale vadu jsem našla a to je absence SPF, což beru opravdu jako veliké mínus, takže na léto zcela nevhodný krém. Naštěstí jsem to zachraňovala asijskými BB krémy, které mají SPF jako blázen. Na druhou stranu si myslím, že tenhle produkt je fajn alternativa (a levnější!) k dražším produktům.


                                                                        Evelin♥

1 komentář:

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥