pondělí 30. září 2013

Kdo maže ten jede |Alverde|

Příjemné pondělní ráno,


za okny sice sluníčko, ale na teploměru je rtuť jaksi podezřele nízko. Člověk aby se pomalu díval na mínusové hodnoty :-) S příchodem podzimu začíná být moje pokožka vyschlá jak Sahara a mě nezbývá nic jiného, než sáhnout po hutnějších výrobcích, a to po tělových máslech. I když ta já používám tak nějak celý rok, ale teď ta moje spotřeba konečně vzrůstá a já můžu aspoň zužitkovat všechny moje nákupní záchvaty másel, které jsem od jara do teď měla :-) A dneska se koukneme na první kousek z mé sbírky, a to na tělové máslo s vanilkovými květy a mandarinkou od privátní značky drogerie DM - Alverde.

Popis. Díky obsahu bambuckého másla s extraktem z pomerančové kůry* poskytuje suché a citlivé pokožce intenzivní vlhkost a zanechává ji jemnou a sametově hebkou.
* taky vás napadlo, proč to není kůra mandarinková???
Obal. Jedná se o klasický obal se šroubovacím víčkem. U Alverde je to takový standard. Nic co překvapí, ale víčko hezky drží, takže no problemo. Vůně je naprosto dokonalá! Malinko jsem se bála té vanilky, že z toho bude taková nějaká těžší vůně, které já opravdu moc nemusím. Ale obavy byly zbytečné, vanilka je sice malinko cítit, ale spíš jako podtón a doplněk krásné a svěží mandarikové vůně! Představte si Vánoce, že otevřete plechovku s mandarinkami - a to je ono :-) Konzistence není úplně typická. Řekla bych, že na máslo je taková víc měkká, ale to vůbec nevadí. Máslo se krásně roztírá, vstřebává se bez zanechávání mastného filmu a pokožka je krásně hydratovaná a voňavá :-)

- značka: Alverde (drogerie DM)
- značka: 200 ml
- cena: 60 - 120 kč (záleží na druhu másla či na tom, zda narazíte na nějakou akci)
- hodnocení: 9/10

Já osobně jsem do tohoto másla zamilovala a mám doma miniaturku dalšího - s černým bezem a pomerančem, tak jsem zvědavá :-) Co vy, už se na vás taky projevila změna počasí? Čím se mažete vy?
                                                                        Evelin♥

16 komentářů:

  1. Evelinko, je nějaké máslo dostupné v DM, které by bylo 100% bambucké máslo? Protože myslím že mi zbývá jen Saloos, nevím jestli někdo jiný dělá čisté neparfémované. Já jsem si loni koupila od Saloos velký kelímek Bio karité, ale musela jsem platit poštovné. Tak jestli není něco s dobrým poměrem cena/výkon, co by šlo jako univerzální krém pro to moje budoucí novorozeně :-)
    pa rennnie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alverde dělá i dětskou kosmetiku, takže na to kouknu, ju? O víkendu se stavíme na kávičku a podám report ;-)

      Vymazat
    2. Já do DM chodím celkem často, naposled jsem z tama táhla 3 balíky plínek (do zásoby) abych pak zjistila, že v Makru zrovna měli akci :-/ Do DM Baby bonus se můžu přihlásit až v prosinci, tak doufám že pak pošlou nějaké vzorky. Já stejně váhám nad tím Saloosem, i ty olejíčky apod. Některé si zase vychvalují věci od Nobilisu, já taky uvažuju jestli nekoupit třeba velký mandlový olej a do toho kápnout vždy buď levanduli (na spaní) nebo nějaký antiprd na bříško :-) (ren.)

      Vymazat
    3. Ale jinak ti řeknu, že dětské oblečky, to je zážitek.... mám něco slíbené od kamarádek, protože pořád všechno nové kupuju až vel. 68 s tím, že do toho doroste. Tak si budu muset nakoupit zalevno i ty malé, nějaké 58-62. Uvidím co se mi sejde, jinak se musím držet, v takovém CA nebo i Tescu, to víš, jak je na tom medvěd/kočka a další oblíbená zvířata, tak mě svrbí ruce :-)

      Vymazat
    4. Neboj, neboj, teta se strejdou už něco pokúpili ;-)

      Vymazat
  2. asi tam máš překlep - 600 - 120,- :) ale jinak tahle másla já mám strašně ráda, jen tu mandarinku v praze už snad nikde nemaj, škoda....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) To by bylo trošku drahé máslo :-) Ta mandarinka je z limitované edice, to je pravda. A já jej kupovala snad někdy v květnu, nicméně ještě minulý týden jsem ho u nás viděla...

      Vymazat
  3. :) moc pěkná recenze já si naposledy koupila máslo v Lidlu s vůní manga. Ale jelikož sem lenochod a sem líná se namazat tak mi stojí na poličce, i když má pokožka by namazání uvítala. :D Musím se polepšit a na tohle určitě mrknu mandarinky miluju! :€

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Lidlu mám taky a voní dokonale :-)! Už se těším na tvou recenzi ;-)!

      Vymazat
  4. Od této vůně jsem měla několikrát sprcháč a ten voněl opravdu božsky. Tohle mě taky láká, jenže mám koupených asi 10 másel z TBS a nezvládla bych to vymazat. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jéje, já mám mazadel aspoň do konce roku 2015 :-)

      Vymazat
  5. Tohle máslo miluju, voní fakt parádně. Já se teď natírám tělovými oleji a jsem jimi tak zhýčkaná, že se vůbec ke krémům vrátit nechci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Já mám takhle "rozmazlenou" pleť :-) Po olejích už mám obavy na ně dát obyčejný krém :-)

      Vymazat
  6. ahojte, čo by ste poradili na mazanie bruška v tehotenstve? aby pokožka nepopraskala a bola jemná? predtým som milovala kokosový olej, ale ten mi začal hrozne smrdieť, takže podľa možnosti niečo neparfémované, prípadne s nejakou sviežou, citrusovou, kvetinovou, alebo takou "čistou" vôňou (ako vonia dove, nivea a pod.) :) Ďakujem, Lucia

    OdpovědětVymazat
  7. Všichni tohle máslo doporučují. Já miluju jak mandarinkovou, tak vanilkovou vůni. Ale u nás v DM tohle úžasný máslíčko prostě nemají. :(

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥