sobota 10. května 2014

Keratin a obilí

Zdravím vás :-) Tak jsem zase tady :-) A mám myšlenku roku: Blogy jsou zlo. Pokud je čtete, tak dříve nebo později se necháte ovlivnit a nakupujete. A nakupujete. A nakupujete :-) A tak jsem se nechala zlákat vlasovou kosmetikou od Bione.

Chápejte, značku Bione Cosmetics znám a mám ji ráda. Pokud jste o ní ještě moc neslyšely, tak když kouknete na jejich stránky, tak si určitě budete mít co počíst, o tom žádná. A to tak prostě Sabča napíše článek a šamponu a kondicionéru a já co udělám? No jasně že letím jak střela do nejbližší drogérky, abych náhodou nebyla pozadu, že jo :-) A tak jsem si koupila šampon a kondicionér z řady s keratinem a obilnými klíčky. Co myslíte, vyklíčily mi po tom i vlasy :-)?

Poznámka pod čarou: Moje vlasy jsou husté a spíše sušší. Naposledy jsem barvila loni na podzim a to jen konce, dělala jsem ombré. Naprostou nutností je pro mě kondicionér, bez něj bych vlasy ani nerozčesala :-) Nemám lupy, ani mi extrémně nevypadávají. Mám ovšem citlivou pokožku hlavy a jde to poznat hned, když změním vlasovou kosmetiku, okamžitě mi vyskáčou malinké beďárky.

Šampon
Používáním šamponu Keratin dochází k doplnění vlasové struktury narušené slunečním zářením, barvením, trvalou ondulací, fénováním, odbarvováním a stárnutím. Vlasy se zpevní, vrátí se jejich pružnost, lesk a netřepí se. Šampon je doplněn o regenerační panthenol a o kondicionační rostlinný lecithin. Výživa vlasů je podpořena kličkovým olejem s vitamíny B1, B2, B6 a jiné. Po aplikaci dochází ke zvětšení objemu vlasů. Po umytí vlasů doporučujeme pro maximální regeneraci použít další prostředek z řady Keratin ( bezoplachový kondicionér či vlasovou regeneraci ) . Používejte dlouhodobě a pravidelně. Obsah lahvičky vystačí až na 200 použití. Šampon lze použít i jako tělový.  
Lahvička normální, jen ty etikety jsou takové...staré...:-) No přiznejme si, žádná moderna to není :-) Ale o co jsem skoupá k obalu, o to více se mi líbí obsah! Šampon je zlatohnědé barvy s malými perleťovými odlesky a stačí ho opravdu málo! Ano, ano - na etiketě je napsáno, že vystačí na 200 použití :-) Osobně to tedy nepočítám, ale šamponu stačí opravdu málo, pění docela dobře. Co se týče vůně, tak ji nedokážu nějak moc specifikovat, ale vím, že mi voní! Pro mě je to něco z dětství, ale nedokážu si vybavit co...:-( 
Jak víte, tak se snažím vybírat si šampony nejen bez silikonů a parabenů, ale nějak mě to začíná tíhnout i k šamponům bez sulfátů. Je sice pravda, že sulfát mi pokožku hlavy nedráždí jako mnohým jiným, ale proč to nevyzkoušet, že jo :-) 
Kondicionér
Unikátní a intenzivní regenerace všech typů vlasů. Keratinový hydrolyzát z ovčí vlny a proteiny získané hydrolýzou přírodního hedvábí obsahují aminokyseliny shodné s aminokyselinami lidských vlasů. Používáním kondicionéru Keratin dochází k doplnění vlasové struktury narušené slunečním zářením, barvením, trvalou ondulací, fénováním, odbarvováním a stárnutím. Vlasy se zpevní, vrátí se jejich pružnost a lesk, netřepí se. Kondicionér je doplněn o regenerační panthenol, kličkový olej, vitamíny B1, B2, B6  a jiné. Po aplikaci dochází ke zvětšení objemu účesu a ke zvýšení lesku vlasů.
Co by byla moje vlasová rutina bez kondicionéru ze stejné řady, že jo :-) Jenže... není kondicionér jako kondicionér, že jo :-). Sabča psala, že tento bezoplachový se k ní dostal omylem a já si řekla, že když ona má tento, tak já si ho taky vezmu - ať máme stejné :-) No že já tele nesáhla na ten klasický, když jsem měla tu možnost!  Ten bezoplachový je prostě takový... jiný... 
Už na začátku jsem byla mírně skeptická... Mě bezoplachové věci moc nevyhovují, pač mám pocit, že zbytečně zatěžují vlasy, že na nich zůstává něco navíc... Ale asi jen můj osobní pocit... Vyzkoušela jsem nastříkat a nechat volně uschnout a nic moc, prostě unavené vlasy, mdlé, bez lesku. O to víc jsem byla překvapená, když jsem po nastříkání šla vlasy vyfénovat. Krásně pružné a pevné, dokonce i ty mé blond se jakoby více lesknou :-) Takže palec nahoru... Jenže... já vlastně tolik nefénuju, pač mě to strašně obtěžuje a zdržuje :-)

A další kámen úrazu je prostě "vůně"... Po čuchu bych řekla, že si na vlasy stříkám tři dny zvětralé pivo ve 4 cenové... Někteří z vlasů po uschnutí už vůni necítí, já bohužel ještě první den ano a moc příjemné mi to není :-(

- značka: Bione cosmetics
- obsah: obě po 260 ml
- cena: 78 kč/ks
- hodnocení: šampon 10/10; kondicionér 7/10

Pokud milujete vůni piva a fénuje si často vlasy, tak pro vás tahle dvojka je jako stvořená! Pokud ale máte raději víno, tak doporučuju pouze šampon a bezoplachový kondicionér vynechat :-)

Používáte někdo šampony bez sulfátů? Jaký je váš tip?

Mějte pohodový víkend!

Evelin ♥

10 komentářů:

  1. Zatím nejlepší bezsulfát, co jsem vyzkoušela je ovesný od Weledy.. až na tu cenu teda.. a objevila jsem i bezsulfátový Alverde - Color Glanz - lipový květ a brusinka, řekla bych, že je skoro tak dobrý jako Weleda.

    Hezký víkend Evelínko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já se vydám do DM pro ten od Alverde! Děkuju za tip! I tobě krásný víkend, Enko :-)!

      Vymazat
  2. Tuto dvojku používám už dost dlouho a já to mám spíš naopak. Šampon mě moc neoslnil, ale za to kondicioner zbožňuju! Jedno balení mi vydrželo něco přes rok a díky němu, se mi skoro vůbec netřepí vlasy :) Teď jsem si ho pořídila znova - s arganovým olejem - a ten je ještě lepší! Vlasy jsou po něm tak lehké a jemné! Jen tedy vůně u prvního se mi i docela líbila, ale u toho arganového, to je teprv síla! :D
    - Elma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu řadu s arganovým olejem se chystám... trošku mě svrbí prsty, tak po ní asi příště sáhnu :-)

      Vymazat
  3. Šampon jsem také měla a za mě nic moc, vlasy dobře umyl, ale při delším používání mi přišly takové bez života a hlavně byly hrozně nepoddajné. Chci si ale pořídit produkt Tekuté vlasy :-D Snad to bude dobré, ale bojím se, že to bude zase hrozně smrdět ;-D

    OdpovědětVymazat
  4. Docela mě tyto výrobky zaujaly. Obaly teda nic moc, ale jde mi spíš o to, co umí produkt schovaný v lahvičce. Určitě jej časem zkusím :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/himalaya-herbals-krasa-z-himalaji.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, plně souhlasím. O co horší obal, o to větší skvost je uvnitř!

      Vymazat
  5. Ahoj, taky jsem od Bione zkousela sampon a kondicioner, efekt nejdriv uplne super, ale za par tydnu jsem mela vlasy bez lesku a takove jak hrebiky, takze si delaly, co chtely :)) tak snad to Tobe delat nebude. V.

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥