čtvrtek 15. května 2014

Milá Česká Pošto...

Milá Česká Pošto,

dochází mi s tebou trpělivost. Omlouvám se, že ti tykám. Vím, že jsi dáma v letech, která za sebou má mnohaletou tradici, ale nedá mi to. Kolos s desetitisíci zaměstnanci, které není jednoduché "ukočírovat". Ale tím, že jsi v letech snad máš dostatek zkušeností s tím, jak se na trhu chovat. Ale možná je to tím, že u nás v malé České republice máš téměř monopol.

Dochází mi trpělivost s tím, jak "skvěle" umíš doručovat balíky. Škoda, že balíky nepřepravuješ na cílovou poštu, ale na depo odkud jsou potom rozváženy poštovními vozy. Mohl to být krok správným směrem... Kdyby jsi ovšem myslela i na nastavení kontroly, jak tento systém vlastně funguje.

A on nefunguje. Mnozí pracovníci si jako správní Češi umí práci ulehčit, jen co je pravda! A zásilky se vlastně ani nepokouší doručit. Proč? To netuším... Při dopoledním vaření kávy jsem několikrát viděla, jak přijelo nablýskané modré auto, zastavilo před domem, nikdo z auta nevystoupí a je hotovo. GPS v autě? Možná...

Dochází mi trpělivost i s tím, jak balíky po tvém zacházení vypadá. Jak kdybych je vytáhla z pračky po vyvářce. Jak si můžeš vůbec dovolit takto zacházet s cizími věcmi? S věcmi, na kterých někomu záleží. S věcmi, za které mnozí zaplatili nemalé peníze? 

Dochází mi trpělivost s tím, jak se doručují i lehčí zásilky. Je nutné, abych  našla jen oznámení o zásilce ve schránce? Bez zazvonění? Však on si s tím člověk nějak poradí, nevadí, přeci si na tu poštu zajde, má nožičky. 

Ano, máš pravdu. Stěžovala jsem si. A víš jak to dopadlo? Zajímá tě to? Ona paní doručovatelka při další zásilce zazvonila, ale než jsem za tu půl minutu nazula boty a vyšla z přízemí před barák byla už u vedlejšího vchodu. Ale nevadí, já jsem trpělivá. Tak jsem za ní popoběhla k vedlejšímu vchodu. Ano, milá Pošto, pořád je to blíž než k tobě. A co mi bylo řečeno tou milou paní? Nic. Ona to totiž nebyla milá paní, ale protivná ženská, která mě seřvala, že ona se s těmito zásilkami netahá, protože by to měla moc těžké. 

Aha... skvělé řešení... takže zvonit se bude. Ale jen tak pro srandu králíkům.

Dochází mi trpělivost s tím, že mi pořád něco nabízíš. Ne, nechci pojistit u České pojišťovny. A dochází mi trpělivost s tím, že tví zaměstnanci musí prodávat finanční produkty. Je mi celkem fuk, jaká je platová politika uvnitř tvého kolosu, ale PROSÍM, když už chceš nabízet finanční produkty, tak své zaměstnance aspoň pořádně proškol, protože produktům, kteří zaměstnanci ani ne tak prodávají jako vnucují, bohužel často vůbec nerozumí.

Dochází mi trpělivost s tím, že to co bys měla dělat pořádně na to kašleš a plýtváš energií jinde. 
Dochází mi trpělivost s tím, že svým manažerům vyplácíš zlaté padáky.
Dochází mi trpělivost s tím, že tvé služby jsou nehorázně drahé a služby stojí za houby. Mrzí mě, že jsi dříve byla noblesní dámou s kvalitními službami a začínáš být jen stařenkou, která neví z které do které a snaží se vše zachránit ubohým prodejem losů nebo cigaret.

Teď jen doufám, že než mi dojde trpělivost úplně, tak se objeví nějaká konkurence, která ti natrhne ten tvůj zkostnatělý zadek a ukáže ti, jak se to dělá. Tak, jak Českým drahám přibyl LeoExpress a RegioJet, tak v zájmu nás všech klientů doufám a věřím, že začně brzy někdo šlapat na paty i tobě!

Měla by ses stydět.

Nespokojená zákaznice Evelin♥

76 komentářů:

  1. Naprosto souhlasím, to vnucování pojistek nebo stíracích losů je trapné! Nejhorší je, když vidím, že je to nepříjemné jak mě tak paní za přepážkou :D O doručování zásilek a balíků už ani nemluvím, změnili nám doručovatele a evidentně to znamená konec světa :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Edit - Bohužel oni to musí nabízet, pokud nesplní plán uzavřených pojistek, vyhodí je.

      Vymazat
    3. Veronika: Ano, ano... J8 ymslím, že zaměstnanci se kolikrát cítí více trapně než my...:-(
      Bestie První: Ano jíá vím a to mě štve! Štvě mě, jak si to vůbec Pošta může dovolit!

      Vymazat
    4. Chápu, že to mají v popisu práce a je to škoda, že jsou k tomu nuceni - ke zkvalitnění služeb to určitě nevede :/

      Vymazat
  2. Hezky, doufám, že jsi jim to tak taky poslala. Bylo by fajn, kdyby se něco změnilo (o čemž pochybuji..)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, poslala. Ale bohužel si myslím, že změna je v nedohlednu :-(

      Vymazat
    2. Tak to je fajn :) Taky předpokládám, že toto skončí někde ve spamovém koši sekretářky, ale aby věděli, že není všechno ok. Bohudík se rozšiřují na trhu i jiní dopravci - myslím co se balíků týče, nevím jak je to s dopisy. Takže já, pokud můžu vybírám někoho jiného. Cenově se to stejně rovná.

      Vymazat
  3. Skvěle napsané, ale jinak bohužel smutná pravda. Pokud to jde, vyhýbám se poště a hledám nejrůznější možnosti, jak si balík poslat jinou službou nebo si pro to nejideálněji dojít osobně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže ono těch způsobů moc není, obzvláště když bydlíš na menším městě, nedej bože, vesnici :-(

      Vymazat
  4. Souhlasím do posledního písmenka!
    Kolikrát já už čekala doma na zazvonění a našla jen lísteček ve schránce a dokonce párkrát i druhé připomenutí, aniž bych věděla o prvním.
    Kolikrát už se mi protočily panenky z ceny pidibalíčku s dárkem, který má ve výsledku jen o málo větší cenu.
    Atd. atd..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel těch špatných zkušeností a negativ je daleko víc než pozitiv :-(

      Vymazat
    2. Jenže pokud nebudou mít jakoukoli konkurenci, nic se nezmění. To je na tom nejsmutnější.

      Vymazat
  5. Pod to se můžu jenom podepsat, Evelinko. Mně se tuhle neobtěžovali ani dát výzvu do schránky (důležitý dopis do vlastních rukou!), tak se pak na pobočce ptám, jestli tam náhodou něco nemám, abych o něco nepřišla. Akorát kyselý obličej a plno keců... Stěžování si nepomáhá, problémy se opakují... Vidím to ale i z té druhé strany - přítel dělá na pobočce, lidi ho sice mají rádi, ale co on si tam zkusí... Když neprodají a nevnutí, co mají, přijdou o část výplaty. A to né, že by jakože JEN nedostali prémie, ne, oni jim to strhnou rovnou ze základu a hotovo. Celý systém je špatně a taky si strašně přeju, aby se poště objevila konkurence.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to vždycky o lidech... jsou lidé příjemní a protivní. Bohužel to jde taky ruku v ruce s pracovním prostředím... a podmínky u ČP jsou tak nějak veřejně známy, takže jim to nezávidím, to rozhodně ne... Na druhou stranu je to jejich práce a mají zásilky doručovat, ne si to ulehčovat! A kyselé obličeje jsou kapitola sama o sobě nejen na poště, ale ve všech obchodech! Grrrr

      Vymazat
    2. Ono je taky rozdíl mezi těma, co sedí za tou přepážkou, a mezi doručovatelkama. :D To jsou většinou právě nepříjemný paní, to říká i přítel. :D Samozřejmě je to individuální, no. A je pravda, že když už něco dělaj, tak ať to dělaj pořádně a neulehčujou si to. Dát jen výzvu a nezazvonit nebo ji třeba vůbec nedat, to je bohužel běžný...

      Vymazat
  6. Doufám, že jim to takhle pošleš :) Osobně jsem teda nikdy problém s poštou neměla, nemůžu si stěžovat, všechno mi dojde druhý den, co z obchodu napíšou, že to bylo odesláno, vždycky zvoněj, paní na přepážkách v rámci možností milý... Ale je teda fakt, že bydlim, v 5tisícovým městě, tak to může bejt jiný a mamka a nevl.otec tam pracovali, tak jsem to vždycky viděla z druhý strany, jak byli totálně strhaný..ale rozhodně chápu tvou stížnost! jen se asi tam, kde bydlíš ty na poště zkoncentrovali nespolehlivý a zlí lidi :D
    Blog studentky porodní asistence

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Posílala jsem, ale v odezvu nedoufám :-) Co se týče mých zkušeností, tak se bohužel nejedná jen o poštu v městě kde bydlím, ale o zkušenosti ze 4 měst, kde jsem bydlela :-(

      Vymazat
  7. souhlas souhlas souhlas! já už mám problém jen s doručovatelkou, na rozvážeče balíků jsem si stěžovala už tolikrát, že fakt přijede. ale paní jen hodí lístek a frčí, kolikrát ji vyloženě sleduju v kukátku jak nějaká důchodkyně a když vidím, že k nám něco háže, tak startuju ven :D každopádně poslední dobou už se ani neobtěžuje ty výzvy házet, musím čekat obří frontu a ptát se, jestli mi něco nepřišlo :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já toto absolutně nechápu! Věřím, že mají rpáce spousty a jsou přetěžovaní,a el to enní snad problém cílových zákazníků! Na to mají dobory, ať si to vyřeší spolu, tohle mi připadne totálně mimo :-(

      Vymazat
  8. Tak já s ničím takovým zkušenost nemám, ožná jednou mi dřív přišel balík a za dva dny výzva k němu :-D Za to ostatní dopravci - pakáž!
    Vše si nechávám posílat jedině poštou, protože je jistota, že balík najdu na pobočce, ne jako u PPL / DHL / DPD a spol., kteří mají pobočku v horní dolní a doručují v naprosto nesmyslné časy. A jet si pro 10 kg stolek (doručovaný z Prahy) do depa na druhém konci Prahy, když nemám auto, je trochu složité.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám zkušenosti s PPL a u mě dobré... Sice jednou to bylo takové zaváhání, ael jinak vždycky vstřícnost.

      Vymazat
  9. Souhlasím!!! Zrovna teď vyhlížím balík od České pošty a musím být taky dost připravená a rychlá aby mi po jednom zazvonění neujela :D A zatím, co to tady píšu tak mi málem ujela :D

    OdpovědětVymazat
  10. Souhlas! Pokud to jde, poštu vůbec nevyužívám. Jsou líní, pošťačky nezvoní, nenosí balíky (ba ani nevozí) a rovnou hážou do schránky oznámení o nedoručení (jednou jsem je při tom i nachytala) Měly by se stydět!

    OdpovědětVymazat
  11. Já teda zatím snad žádnou špatnou zkušenost nemám. Pošta vždy zazvoní, řekne mi do zvonku že má pro mě balík a počká dole. Ráno ke mě chodí menší balíčky a zásilky a odpoledne ty větší nebo těžší. Vždy jsem se setkala jen s příjemností a milými lidmi. Když nezvonily zvonky dokonce mi pán zavolal na telefon, že stojí před barákem - ať si pro to jdu dolů, že nezvoní zvonky, tak že mi volá. Takže zkušenosti výborné.

    Když jdu posílat zásilky doporučeně poslední dobou za ně platím překvapivě velice málo a zásilky jsou většinou hned druhý den na místě. Max 2. den od odeslání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klobouk dolů před místními pošťáky a pošťačkami!

      Vymazat
    2. Jsem ráda, že to tak je, protože kdyby to bylo jako u většiny ostatních - jak tak čtu, tak by mě asi kleplo :D

      Vymazat
  12. Buď ráda za oznámení o uložení zásilky. Mně nejen že pošťačka zásilku větších rozměrů (což neznamená vyšší váhy, prostě se to jen nevešlo do schránky) nepřinesla (taktéž to u nás odůvodňují tím, že "se s tím vším fakt nemůžou tahat" - což mě jako zákazníka fakt nezajímá, tak ať jde pro mě za mě na dvakrát), ale ani se neobtěžovala dát mi do schránky oznámení. Kdybych neměla od odesílatele avízo, že je něco na cestě, zásilka by se ke mně nikdy nedostala. Ani ta opakovaná výzva se v mojí schránce nikdy neobjevila - měla jsem štěstí, že jsem na poštu zavolala (byl to poslední den uložení zásilky, která byla obyčejná, jen větších rozměrů, nebyla na ní ani uvedená adresa odesílatele, takže kdybych se o ni sama aktivně nepřihlásila, skončila by asi v popelnici). A tohle se mi prosím stalo opakovaně.

    Taky se mi stalo, že mi obyčejný dopis asi 3x vůbec nepřišel. Nebo opakovaně doručovatelka v našem domě nechávala volně položené na schránkách dopisy, jejichž adresáty se jí nepodařilo najít na schránkách. Wtf jako?! Opakované ústní stížnosti na pobočce pošty nevedly samozřejmě k ničemu, jen si mě paní vyslechla a tím to haslo. Tak jsem poslala písemnou stížnost. Načež u mě jednoho dne doručovatelka zvonila a asi 20 minut do mě klavírovala, že ať tohle už ale opravdu nikdy nedělám, oficiálně si na ni stěžovat, protože za to byla postižena srážkou z platu. :-D To je jako vtip, ne? Neodvádí kvalitně svoji práci, tak je za to potrestaná a můžu za to já, nespokojený zákazník, který měl tu drzost upozornit na to. No tvl, kde jsme jako?! Se už skoro bojím služby České pošty využívat. Jako jo, dostala jsem potom oficiální písemnou odpověď, že se jako omlouvají a že věc prošetřili, ale nevím, no...

    A palec nahoru za Tvůj dopis, je super, žes jim to odeslala. Měla bys k tomu vytisknout i naše komentáře! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teda koukám, že chování je u vás stejné jako u nás... bohužel :-( Jako bychom byli z jednoho města :-(

      Vymazat
  13. Naprosto souhlasím. Člověk je celý den doma, čeká na balík... a potom vyleze a ve schránce lístek, že mě nezastihli. Aha. :/
    To ani nemluvím o tom, že mi několikrát došel balík s otiskem boty. ://
    Snad se nad sebou aspoň malilinko zamyslí. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě úplně štvout y lístky... Já mám třeba odpolední, třebu se na balíček a pak co... zjsitím, že pro něj ráno pošupajdím na poštu :-( A otisk boty je teda silný kalibr :-(

      Vymazat
    2. Mně přišel z UK balík suverénně pomačkaný, rozbalený a špinavý. Podle dodáku zboží sedělo, ale je dost možný, že tam byl nějaký present a ten už se ke mě teda bohužel nedostal... O několika ztracených bublinách s lakama nemluvě...

      Vymazat
  14. Evelinko, palec nahoru, tleskám a naprosto souhlasím!!!!

    OdpovědětVymazat
  15. Už jsem i sdílela na fb :). super článek! Přemýšlím, že by možná mělo cenu poslat poště nějakou hromadou stížnost, popřípadě udělat nějakou aktivitu na facebooku...protože mě to už taky nehorázně s*re.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to asi jedno, do teď nebyla žádná odezva, takže bych si naděje na "úspěch" moc nedělala...:-(

      Vymazat
  16. Mluvíš mi z duše. Hlavně poslední dobou mám při každém doručování balíku problém. Nejvíc mě dostává, že se ani nesnaží doručovat dopolední balík, a když si "změním dispozici" na odpoledne, tak stejně přijedou ráno s tím, že "nejsou lidi, který by to doručovali odpoledne". Fakt bych je praštila. Slušnou formou jsem si několikrát stěžovala, jak u nás na poště, tak na centrálu, a k čemu to je..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Pokud nejsou služby v silách společnosti, tak proč je vůbec nabízí? Tohle mě prostě vytáčí do běla...

      Vymazat
  17. Běžné doručování zásilek již neřeším,ale minule jsem objednávala něco velkého a chtěl ajsem to jako balík do ruky,abych se s tím nemusela tahat z pošty (brát si pro to auto by bylo zase jeny vyhazování peněz). Obvykle mi píší, že se bude doručovat balíček nebo že je na cestě, tentokrát nic..a náhle mi kolem 12,když jsem byla v práci, volá pán, tak jsem tady s tím balíkem.. Nikdo nebyl doma, takže is ho zase odvezl. Vola jsem na českou poštu, oni že ho můžou doručit znovu, říkám, výborně prosím po 14.hodině a oni na mě že jedou z Malešic a že nevědlí kdy přijedou (to mám jako celý den čekat jestli mijako náhodou nepřijde balík?!) anebo e mi hi pán doručí do práce (kousek od pošty)tak jsem u řekla at to tedy neřeší,že si nějak poradím.. Nakonec to skončilo,jak jsem nechtěla.. byla jsem si vyzvednout 50kilový balík na poště a smámou jsem se s tím táhla metrem domů... A ještě na mě byli nepříjemní,když jsem si tam začla ten balíček otvírat (byl pomuchlaný), vyjeli na mě že na to nemají čas, tak jsem jim sdělila,že si potřebuji zkontrolovat co přebírám a zda je tam vše..
    Ať žije česká pošta (příště si snad objednám dražšího kurýra).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se týče takového velkého balíku, tak bych si opravdu připlatila, protože tahat 50 kg balík metrem je fakt mazec! Obzvláště, když si člověk tu službu zaplatil!

      Vymazat
  18. Krásně napsané, tohle jsi vyjádřila za nás všechny :-))''

    OdpovědětVymazat
  19. naprosto trefne popsane zkusenosti nas vsech!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si naivně myslela, že to není tak hrozné, ale asi jsem se mýlila...:-(

      Vymazat
  20. Můžu to České poště poslat? :)

    OdpovědětVymazat
  21. já měla s nezvoněním problém před 3 týdny... několik dní po sobě jsem byla doma, žádný zvonek a ve schránce lístek, tak jsem si volala na poštu, podala stížnost, druhý den zvonila pošťačka, omluvila se mi a od té doby pokaždé zvoní a čeká:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to teda klobouk dolů! Snad i malinko závidím, že někde to takhle jde :-)

      Vymazat
  22. jo tak to já jsem si zažila taky pár hodně nasíracích okamžiků, asi nejhorší ze všech bylo, když mi do schránky dala pošťačka dopis s novou platební kartou a druhý s PINem k ní - obojí bylo do vlastních rukou ... mamka dělá v bance a tenkrát se tak vztekla, že šla dělat vítr na poštu, že je to i žalovatelné, páč kdyby to někdo cizí vzal ze schránky, tak mi může vybrakovat okamžitě účet ... pak změnili doručovatelku a bylo všechno ok, teď si nemůžu stěžovat ... horší už to bylo s objednávkou z USA, nepřišla, tak jsem to řešila s eshopem, tam mi řekli, že zásilku odeslali do ČR a mají na to důkazy (číslo balíku se dalo vysledovat jen v USA), ale pak už za to může Česká pošta ... tak jsem volala na celní správu, páč oni to mají na starost a tam nikdo o žádném balíku nic nevěděl a ještě to byla moje chyba ... jediné řešení této situace vidím opravdu jen v konkurenci, páč jinak nemají vůbec důvod s tím něco dělat, stejně jako České dráhy :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže ty ten balík z USA jako pořád nemáš? To nemyslíš vážně??? To je vrchol!!!

      Vymazat
  23. skvěle napsané! souhlasím s tebou úplně ve všem :)
    mě třeba jednou zarazilo, že naší sousedce předali doporučený dopis, přímo na mé jméno, jen tak... sousedka byla ještě k tomu z jiného domu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pfff, zajímavé... Na mě taky kdysi zvonila sousedka s mojí obsílkou... jako žádná hitparáda...:-(

      Vymazat
  24. souhlasím, doufám, že už to má pošta v mailu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Posílala jsem to, i sdílela na FB a ticho po pěšině... Ale nic jiného jsem ani nečekala...

      Vymazat
  25. Dobrý! Já bych byla pro, abychom to poště poslali všichni mejlem, třeba se něco změní aspoň!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně můžeme, ale mám obavy, že to k ničemu nepovede :-(

      Vymazat
  26. Skvělý článek, já mám bohužel také stejnou zkušenost, balíky a zásilky posílám několik let a je to stále horší a horší...
    Veronika z Blueberry Pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám stejný pocit! Místo toho, aby docházelo k nějakému zlepšení, tak to snad jde od devíti k pěti :-(

      Vymazat
  27. Naprosto s tebou souhlasím. Já už se vidím, jak po přetečení mého poháru trpělivosti doručuju ty balíky sama. Protože to je kolikrát vrchol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Ale doručuj si balík do Prahy ze Zlína že...

      Vymazat
  28. Klasika! Tenhle týden jsme byla třikrát na poště a třikrát dostala letáček na novou půjčku...
    A mně teda nechodí balíčky pomačkaný, mně nechodí vůbec! Od novýho roku se mi ztratily 4 balíčky ze 7... Všechny ukradený na depu a teď, když jsem vyhrála něco u Marks&Spencer, tak mi říkali, jestli si to nemůžu vyzvednout u nich v prodejnách, že se jim poslední měsíce ztrácí balíčky. Kde? Zase Depo Praha!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty ty balíčky nemáš??? To je snad vtip! Jde to od nich nějak vymáhat?

      Vymazat
  29. Česká pošta má nového ředitele, tak uvidíme, kam se to pohne. Já mám naštěstí poblíž Heureka point a s ním naštěstí některé e-shopy spolupracují...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme, co zmůže... Nechme mu čas a pak uvidíme...

      Vymazat
  30. Já teda s naší obecní ČP spokojená nejsem, že když už u nás pošťačka zvoní, po prvním zazvonění volám z předsíně: „už jdu“ (zatímco potřebuji vyhodit našeho Německého ovčáky, aby ji nesežral) ona zazvoní ještě jednou a přesto do pár vteřin po zazvonění zmizí. Že si budu muset na tu poštu dojít, mi nevadí, mám ji 100 m od domu, tam problém není. Problém je spíše v tom, že když mi přijde dopis s modrým pruhem, ona u nás v 8.20 zvoní, odejde, pak i s tím dopisem jde obejít celou naši obec a pošta má od 10.45 do 14.00 pauzu a do těch 10.45 ten dopis na poště prostě není. Jak si tedy mám dopis vyzvednout, když odpoledne už doma nejsem a mámě ji nedají?
    V poslední době se pošťačka už u nás ani neobtěžuje zvonit, loni jsem měla ve schránce 2 výzvu pro vyzvednutí zásilky, vtip je v tom, že u nás za 1. nikdo nezvonil (bývala jsem tehdy po státnicích doma), za 2. ve schránce nikdy první výzva nebyla! Že u nás nikdo nezvoní a pak jen najdu výzvu ve schránce, je takový standart. Vrcholem všeho bylo toto pondělí, jdu v 10 nakoupit, protože mám zrovna volno a přede dveřmi málem zakopnu o svůj balíček z Feelunique! Jen tak pohozený vedle květináče, nikdo u nás nezvonil, jen ho vrzl přede dveře. Kdybych byla v práci, klidně by balíček mohl někdo ukrást a já bych čekala dalších 14 dnů, jestli mi balíček vůbec z té Anglie dorazí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je prostě mazec! Vždyť to prostě nejde takhle to ojebávat! Já jsem na to úplně alergická, fakt mě to štve! Jak si může dovolit nezvonit???

      Vymazat
  31. Jo, Česká pošta.. Kolikrát se zamýšlím, kde ten neochotný a nepříjemný perzonál berou. Děje se mi to na stále adrese, na přechodné.. Poštačka se už ani neobtěžuje zazvonit, v lepším případě rovnou hází papír, v horším nic. A hlídej si to sám, člověče! Ale teď jsem jim asi zatnula tipec, na obě dvě doručovatelky jsem podala stížnost a jsem mooc zvědavá, co se bude dít! :))
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když podala stížnost, tak se nedělo absolutně nic...:-(

      Vymazat
  32. Jo,jo! S českou poštou mám podobné zkušenosti. A už jsem si stěžovala, prý dotyčné byly finančně postiženy. Ale jestli to tak skutečně bylo.... Kdoví :-(

    OdpovědětVymazat
  33. Mluvíš mi z duše. ČP nesnáším. Na předchozí adrese jsem si stěžovala na doručovatelku, protože nedoručovala a házela mi do schránky až druhou výzvu k vyzvednutí balíku. Po stížnosti jsem se už nedočkala ani druhé výzvy :-( Takže teď na nové adrese mlčím a když to jde volím jinou přepravní společnost.

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥