úterý 13. května 2014

Sedmičková tvářenka

Zdravím vás :-)

Přiznám se, že jsem na dnešek pro vás měla připravený článek o henně, ale tak jsem se na ni o víkendu naštvala, že jsem ho prostě vymazala (jo, jsem blbá!). Koho by ale napadlo, že blond přeliv: a/ chytne do oranžova, b/ nepůjde vymýt ani po 15 umytích! A tak se teď trápím a mydlím hlavu 5x denně a... a nic. Což je k vzteku!

Ale popojedeme. Hennu jsem tedy vyměnila za tvářenku a to od značky W7. Kupovala jsem ji u Madalen a odkaz na ni najdete tady. Momentálně není ale skladem. O mě se tak nějak ví, že jsem tvářenkový magor a tohle je asi 7 kus této kosmetické vychytávky. A abych se přiznala - rozhodně není poslední :-)
Balení není vůbec originální. Spousta z vás v něm určitě pozná typický Benefit. Co se týče barvy, tak je to prostě cukrová vata. Přesně tak, jak praví název tvářenky - Candy Floss. Krabička je poměrně veliká a z papíru. Naštěstí mám tvářenku vždy jen v kufříku, takže na obalu to nejde ani moc vidět. Nosit ji v kabelce, tak myslím mám po obale. Co mě překvapilo, tak v krabičce byl i štěteček. A další překvapení se konalo při vyzkoušení - světe div se, je dokonce i použitelný :-) Pevný a hustý. Což je fajn, ale tak nějak se na tuto tvářenku moc nehodí, protože práší. I když to prášení není zas taková katastrofa... Barva je moc hezká, ale o co je barva světlá a decentní, o to  horší je pigmentace. Buď nemáte na tváři nic, nebo nános jak Marfuška. Na "ideální" vrstvu to chce trošku cviku, ale dá se to naučit. Nad čím by ale člověk (tedy v mém případě) zaplakal, to je výdrž. Vydrží tak 3, maximálně 4 hodinky. A to je pro mě málo. Jsem asi náročná, ale vyžaduju minimálně 8 hod. Mám přes den na práci jiné věci než se pořád kontrolovat v zrcadle, že jo :-)
na tvářích přehnáno :-)
Pokud s tvářenkami začínáte, tak si myslím, že tahle je přesně pro vás. Jednak vás finančně nezruinuje a můžete trénovat s vrstvením a aplikacemi jak je libo :-) Za mě prostě průměr. Žádný z parametrů nevyčnívá, prostě všechno tak nějak průměrné.

- značka: W7
- balení: 6g
- cena: 119 kč
- hodnocení: 6/10

Máte někdo zkušenost s tvářenkami Jordana nebo Milani? Tak nějak po ně hážu očkem a pořád nevím :-)
Evelin ♥

19 komentářů:

  1. Já mám tu růžičkovou Milani a pigmentace asi až moc a drží jak blázen dokonce i mně celý den, je super :-)
    (případně u mě na blogu i článek)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu růžičkovou se právě chystám, jen se teď nemůžu rozhodnout, který odstín řpesně poptřebuju :-)

      Vymazat
  2. Vidíš, vůbec si neuvědomuju, že bych měla doma nějakou tvářenku s horší výdrží, přijde mi to u všech víceméně stejné. :) (Tedy krom jedné z limitky od essence, ale tak, koupila jsem ji za 20 Kč, to se ani nemůžu zlobit... :D) Tohle by mě tedy asi nepřesvědčilo. :) Jinak tvářenky moc ráda střídám, ale Milani ani Jordanu jsem ještě nezkoušela. I když po Jordaně pokukuju, mají ji u nás v pididrogérce... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tp máš pravdu, těch pár hodin uběhne ani nevím a pak se sama divím, že na obličeji už nic nemám :-) Jordanu sháním, ale zatím jsem na ni ještě bohužel nenarazila :-(

      Vymazat
  3. Mám tvářenky jordana a jsou fajn, drobet práší, ale jinak jsou skvěle pigmentované a jordana má na výběr hodně barev.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě hodně láká široká paleta barev... a dobrá výdrž, co jsem četla

      Vymazat
  4. Tá výdrž by mi ani tak nevadila, skôr to, že je raz príliš nanesená a inokedy má nulovú pigmentáciu. Kika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk musí hodně dávat pozor, aby vychytal "ten správný okamžik" :-)

      Vymazat
  5. Miluju tvářenky! Ale tahle mě vůbec neláká. Mám radší merunkovější záležitosti :) Růžová mi totiž vůbec nesluší, ale tobě to v ní sekne :)

    S těmi vlasy mě to mrzí. Já jsem o víkendu taky hennovala a dopadlo to taky zrzavě...dej tomu měsíc, potom by se to prý mělo začít vymývat :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toužím po meruňkové tvářence! Máš nějaký tip? Já ještě nenašla ten pravý odstín :-(

      S těmi vlasy...no, ani mi nemluv! Vlasy mám od soboty umyté 20x a barva pořád drží :-( Sice už to není taková zrz, ale přešla jsem ke kanárkově žluté :-(

      Vymazat
  6. Po téhle jsem pokukovala, tak zase nic :D Ale od W7 mě zaujal bronzer / tvářenka Africa (tuším) a podle googlu je i dost oblíbený :) Navíc za tu cenu to možná i risknu :)
    Od Jordany mi právě včera přišel balíček, objednala jsem si mimo jiné i tvářenku a zatím můžu říct, že je docela dobrá. Navíc cena je absolutně skvělá a vyrábí se v tolika odstínech! :3
    - Elma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elmi, jestli chceš, tak ti to Duo Africa pošlu. Mám ho a moc mi nesedá. Každopádně už teď se těším na recenzi tvářenky od Jordany, hodně mě to zajímá :-)

      Vymazat
  7. Mám ráda tvářenky, ale tím, jak se pomalu spotřebovávají, se v jejich nákupech krotím. Tvářenky Jordana nebo Milani mě nijak nelákají, momentálně mám doma od Bourjois, Artdeca a Mary Kay a jsem s nimi maximálně spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, taky se mi to začíná kupit a musím se brzdit. Slibuju, že ty od Jordany budou poslední :-)

      Vymazat
  8. P. S. A poznamenávám si, že hennu na blond vlasy raději ne :). A taky, v posledním odstavci Ti asi chybí sloveso "začínáte" (Pokud s tvářenkami začínáte).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hennu na blond určitě ne!!! Maximálně tak vitamínovou, ta mi s vlasy nic neudělala! A děkuju za opravu, já jsem fakt jelito :-)

      Vymazat
  9. Název cukrová vata je opravdu trefný, vypadá sladce :) Super recenze :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Evelin, nedávno jsem se potýkala s podobným problémem s hennou, tak mě napadlo, že by se ti mohly hodit nějaké typy. Abych to uvedla, tak já po zrz toužím, barvím se na ní několik let. Jenže jsem to před pár měsíci nevychytala a henna chytla tmavěji než obvykle, a to do skoro tmavě hnědé s odlesky do fialova, což byla katastrofa. A teď k věci. Mně se nejvíc osvědčil zesvětlovací sprej od Baley, cca za 50 Kč (je přímo pro blondýnky, ve žlutém obalu a obsahuje peroxid). Není to nejpřírodnější způsob stažení barvy, ovšem čekat, že se henna klasicky vymyje, a ještě rychle, to je trochu utopie. Každý má sice jiné vlasy, ale já bych řekla, že henna drží skoro lépe než chemický barvy. Zkoušela jsem i vymývání jedlou sodou (cca 300 kg (a víc) sody rozpustit ve vodě a vlasy v ní máčet). Je fakt, že soda hennu vymývá, tak po 10 minutách byla voda zbarvená do oranžova, takže můžeš vyzkoušet. Pro mě to ale bylo dost zdlouhavé, protože jsem to opakovala asi 6x a téměř bez nějakého většího výsledku (ač byla voda zabarvená). Můžeš zkusit i vymačkat několik citronů a smíchat je s 3% peroxidem a nechat na hlavě tak 1-2 hodiny působit. Za mě ale byla rozhodně Balea nejrychlejším odbarvovačem. Jsem zpátky na své světlé zrz barvě. Omlouvám se za dlouhý komentář a držím palce, ať se brzy vrátíš k vysněné barvě vlasů :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Candy Floss mám taky a i když máš pravdu s tou slabší výdrží, tak přesto ji mám ráda. Kupovala jsem někdy v září a od té doby jsem ji používala nejvíc ze všech tvářenek a dostala jsem se jí za tu dobu už na dno. Výdrž sice průměrná, ale ten efekt na tvářích se mi líbí, je taková hezky rozjasňující, aniž by se třpytila, což mám ráda. Nanáším ji zkoseným štětcem na tvářenku od Hakura, který je na ni fakt skvělý, marfuša se mi nikdy nepovedla a přitom je viditelná dostatečně. Hezky obličej přirozeně projasní. No, teď mám ale nově 3 kousky od theBalm a milá cukrová vata hned letěla do kouta. :-D

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥