pondělí 25. srpna 2014

Počůrané rty |Balea|

To je ale nechutný název, že? Ale že jste klikli/y jen kvůli němu :-)? Nebojte, nic tak moc nechutného vás nečeká, to mě jen tak napadlo, když jsem se rozhodla vyzkoušet Balzám na rty s ureou od značky Balea. Je to privátní značka drogerie DM, což asi pro nikoho z vás není žádná novinka :-) Urea neboli močovina asi v mnoha lidech vyvolává nechuť, přeci jen je to odpadní produkt lidského těla, že ano :-) Ale jak píšu, žádné nechutnosti nečekejte, ba naopak - urea je známá tím, že "natahuje" vodu a proto se často používá zejména do hydratačních produktů.
Obal je moc fajn. Klasický plast, ale má zkosený aplikátor a ten já mám prostě raději. Přijde mi to praktičtější a lépe se na rty aplikuje. Barva je bílá (pardón, zapomněla jsem vyfotit). Na rtech nezůstává, hezky se do rtů vpije. Pokud si teda nedáte nějakou silnější mega vrstvu.  a na rtech docela zůstává - pokud si dáte silnější vrstvu.
Co se týče účinků, tak na rtech je mi balzám příjemný. Hydratační účinky taky nejsou nejhorší. Já bych to hodnotila jako takový mírný nadprůměr. Pokud nemáte rty popraskané, tak to dle mého názoru bude vše ok. Na druhou stranu, pokud rty popraskané máte nebo třeba razíte někam na hory či k moři, tak doporučuju zvolit jiný (výživnější) balzám.

- značka: Balea
- objem: 10 ml
- cena: cca kolem 40 kč
- hodnocení: 7/10

Jaké jsou vaše oblíbené balzámy na rty? Sháním něco nového pro nadcházející podzimní sezónu?

Krásný pondělní večer,

Evelin ♥

10 komentářů:

  1. Zapnu blogerky a první na mě vyskočí nápis Balea - urea :D Vůbec jsem o tom neslyšela, ale přiznávám, že mě to moc zaujalo :-) 7/10 je fajn a tak se tam zítra porozhlédnu (už po třetí využít jejich fajn akce :-D)

    Hezký večer, skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, urea na rty? Chápu, že to může být fajn, ale jsem asi fouňa, tohle není nic pro měě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem s tím taky ze začátku měla malinko problém :-)

      Vymazat
  3. Já jsem si vždycky kupovala takovej velkej balzám od Astridu, aby mi dlouho vydržel :D. A teďka mám doma od značky MOJE, Manufaktury (jsem spokojená moc) a na pouti jsem si koupila od jedné paní, která je vyrábí ručně :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Ach jo, to zas bude přehlídka údivu žen nepolíbených chemií, co? Močovina se připravuje syntézou oxidu uhličitého a amoniaku. Je to bílá krystalická látka.
    Mimochodem učí se to už na střední škole.

    Na popraskané rty to není dobrý balzám a do zimy už vůbec. Právě kvůli tomu zadržování vody. Dokonce bych i řekla, že rty vysušuje. Měla jsem a oloupaly se mi jak jen to šlo. A v létě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, do kosmetiky je močovina připravována syntézou výše uvedených látek. Souhlasím s tebou, že do zimy nebo na hory tento balzám určitě není.

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥