pondělí 11. srpna 2014

Pudrová i bez použití pudru ???

Příjemné pondělí přeju :-)

Ty víkendy mě vyčerpávají víc a víc :-) Člověk v pátek přijde domů s jasným plánem prostě odpočívat, ale pak se z poklidného plánu vyvinou farmářské trhy, kino, nakupování a pečení a v pondělí si člověk ráno řekne, že ještě že je pondělí a může si jít odpočinout do práce :-)

Ale aby to nebylo jen vzdycháním nad tím, že víkend je pryč a je tu začátek pracovního týdne, tak tady pro vás mám pár mých postřehů o novince, make upu od L´Oréal - Nude Magique Eau de Teint.
* děkuji PR zastoupení značky L´Oréal za poskytnutí výrobku k recenzi
Podle výrobce je Eau de teint unikátní druh make-upu, který se snadno roztírá a nanáší pomocí prstů. Jeho ultralehké složení, ještě lehčí než voda, je ideální pro perfektní "nude" vzhled pleti nejen v letních měsících. Stačí nanést kapičku na špičku prstů a rozetřít. Pro celý obličej stačí pouze několik kapek, díky lehké textuře se pak make-up snadno rozetře do ztracena. Jedinečné složení obohacené o oleje pak zajistí dokonalé krytí s jemným nádechem zvoleného barevného odstínu.
Obal se mi líbí moc. Je skleněný, takže elegantní a luxusní, na mém toaletním stolku se opravdu moc hezky vyjímá :-) Je to takový drobný prcek. Je potřeba si uvědomit, že objem je  opravdu menší, oproti klasickým 30 ml dostanete 20 ml. Konzistence je hodně, hodně vodová, vyloženě tekoucí :-) Je doporučeno před aplikací protřepat. Stačí párkrát, rozhodně nemusíte třepat 5 minut. Složení jsem zapomněla vyfotit, ale věřte, že je našlapané silikony. Přiznám se, že to není nic, co bych vyhledávala, ale za zkoušku nic. na druhou stranu se mi teď v létě tak strašně zhoršila pleť, že za vyzkoušení to určitě stojí! Součástí je i SPF 18, což v létě hodnotím kladně. Na druhou stranu, pokud trpíte na ucpávání pórů, tak si nejsem jistá, zda to bude produkt pro vás. Odstín je sice nejsvětlejší, 100 Porcealin, ale i tak to nebude asi nic pro ty největší bledule světa. Nejdříve jsem si myslela, že je opět šeredně oranžový, ale není to tak, podtón je do žluta.

Jak se s ním pracuje? No, dávkování není nic moc, co si budeme nalhávat, není nad klasickou pumpičku, že jo :-) Zkoušela jsem to prsty podle návodu a doporučení, ale za mě vůbec... prostě jsem na pleti nic neměla, takže jenom znechucené WTF a lahvička letěla do kouta. Asi po týdnu mi došlo moje oblíbené BB, tak jsem si řekla, že mu dám šanci a šla na to klasickým flat topem. Ohóóóó, jaké bylo moje překvapení, když to šlo! Krása! Krytí je spíše střední. Bála jsem se toho, protože jsem hodně četla, jak nekryje a spíše pleť sjednotí. Není to nic, čím byste zakryly na pleti krátery pupenců, ale sjednocení je na jedničku a dodá pleti opravdu svěží vzhled. Na nezbedné pupínky potom dopomůže korektor. Výdrž je řekla bych obstojná. Pokud se člověk nepotí a neotírá pot a s ním i make-up, tak na tváři v klidu vydrží celý den.

- značka: L´Oréal
- objem: 20 ml
- cena: 299 kč
- hodnocení: 8/10

Za mě je tohle pecka. Přiznávám, že jsem byla hodně skeptická - silikony, nekryje, je to tekuté, oranžový odstín,... Ano, je pravda, že silikony je nadupaný od dna lahvičky až po hrdlo, ale díky němu si můžeme dopřávat luxus matného finiše, kdy člověk opravdu ani nemusí použít pudru a neleskne se. Odstín je po všech průšvizích fajn, flat topem se dá krásně rozetřít do ztracena a nedělá žádnou hnusnou masku. Za mě je tohle pecka a můj nejoblíbenější letní pomocník!

Krásné pondělí!

Evelin♥

12 komentářů:

  1. Mne sa nepáči to dávkovanie, neni nad klasickú pumpičku....ale inak vyzerá dobre :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu! Zlatá pumpička! Tady je to bohužel dané tím olejovým a silikonovým složením, že se to musí protřepat. Ale když může být pumpička na micelárkách, proč by nemohla být tady :-)

      Vymazat
  2. Na tobě vypadá moc pěkně :) Já furt přemýšlím, jestli ho chci nebo ne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli chceš, tak to můžu odlít na vyzkoušení :-)

      Vymazat
    2. Beru kočko :-* A taky si napiš, pokud chceš něčeho odloupnout, jinak ti něco namíchám sama :)

      Vymazat
  3. já nechápu, jak můžou tohle dávkování prezentovat jako benefit. mám Revlon a kdyby nebyl tak boží, tak ho vyhodím, protože to je fakt peklo. jinak tenhle mě neláká, četla jsem na něj dost recenzí a tak nějak jsem si řekla, že ho zkoušet nepotřebuju :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že s tímhle "dávkováním" mám taky jen Revlon a tento... a jak píšeš, nebýt u Revlonu super vlastností a krycích schopností, tak by byl už dávno v koši!

      Vymazat
  4. Co máte přesně, holky, od Revlonu? Ráda bych od něj něco zkusila a nevím co přesně! Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Revlon ColorStay. Naprosto dokonale krycí make-up s úžasně světlými odstíny

      Vymazat
    2. Díky, mrknu po něm!

      Vymazat
  5. Mně teda připadá odstín skvělý. Mám 100 také a nepřipadá mi oranžový, spíš do žluta. Hlavněže není růžovej jak prase. Dávkování mě také nenadchlo. Trochu vysušuje. Lehké krytí... no, záleží co od toho člověk čeká, jak říkáš, na krytí nějaké paseky to vážně není. Udělalo se mi pár pupínků, dimethicone zaúřadoval no. Nevím, proč ho do těch makeupů serou, když není rozpustný ve vodě (ani částečně).

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥