pátek 15. srpna 2014

Vitamínový smraďoch

Ke svým vlasům mám poměrně komplikovaný vztah. Mám je ráda, protože jsou moje. Ale jsou suché, vlnité a barvu mají jak sláma. Nic k závidění. Éru všemožných chemických melírů a barev už mám za sebou a teď se snažím být k nim hodnější. Ale to zase neznamená, že bych odložila žehličku na vlasy, že jo. Však píšu, že máme komplikovaný vztah :-) A protože jsem jim chtěla dopřát něco extra, tak jsem se vrhla na vitamínovou hennu. Navíc Liška říkala, že henna je super. Tak jo, no. Když to říká i Liška, tak to asi musí být pravda, to je jasný. A tak jsem se na to vrhla... teda pomaličku polehoučku, vybrala jsem si Vitamínovou hennu od značky Henné Color.

Vitamínová prášková henna je přírodní regenerační barva na vlasy, která nebarví. Obsahuje směs bylinek, kůru chininovníku, listy tymiánu, břízy, kopřivy a hennu. Je výborná jako přírodní regenerační kůra i na chemicky poškozené vlasy. Aplikuje se stejným způsobem jako prášková henna, výsledkem jsou ozdravené lesklé vlasy. Tato kůra se doporučuje i na "opravu" chemicky zničených vlasů před použitím práškové henny nebo Henne color přelivu (zdroj). V ostatních dalších diskuzích na netu jsem vyčetla, že na blonďaté vlasy tak nějak moc nechytá, tak jsem zvědavá, co henna a moje vlasy...
No, a byla jsem sama doma, tak se šlo na věc. Jsem technický typ, takže samozřejmě vše podle návodu, vše nachystáno. No...trošku mě zaskočila barva. Ono to bylo... zelené... Jakoby sušené bahno nebo co... Cože? Vždyť jsem chtěla vitamínovou, ne žádnou barvu hennu barvící. Tak nevím, mám si to dát na tu hlavu??? Tak jo, jsem přece silná a sebevědomá žena, jdu na to :-) Tak jo, vzala jsem si misku s práškem, nalila horkou vodu a ... aha, takže nejen, že budu mít možná zelenou hlavu, já ji budu mít ještě navíc smradlavou jak dětské plenky. No co už, víkend přede mnou, při nejhorším to za víkend vymyju. Následoval asi pátý hluboký povzdech a šla jsem na to. Pak jsem jen míchala a míchala, jak těsto na buchty, až ze všech hrudek byla jen hladká blátivá hmota :-) 
Nanášení barvy taky žádná hitparáda, přiznám se, že to šlo vcelku ztuha. Nechala jsem na hlavě asi 2 hodiny, mezitím vyžehlila koš prádla a odebrala se do koupelny. Máme jen vanu, takže hlavu dolů a pojďme smývat vodou. Ze začátku dobré, tak nějak to šlo. Za 5 minut jsem měla pocit, že už mám asi odkrvenou hlavu. Po dalších 5 minutách jsem uznala, že ne, že ji mám odkrvenou až teď. 

Vlasy jsem zamotala do ručníku a asi po půl hodině plná očekávání rozčesala. Fuj. Smrdím jak výše zmiňovaná plínka. No toto nee. Moje odkrvená hlava se mi zamotala a já vážně zvažovala, že si půjčím stroje muže a vezmu to na ježka. No nic, napatlala jsem olejíček, abych ten puch přebila a hned to bylo lepší.

Co se týče samotných účinků, tak to vnímám tak půl na půl. Jasně, že vlasy byly více hebké a lesklé než normálně. Což se mi líbí moc. Otázkou však zůstává, jestli tolik dřiny stojí za efekt, který mi na vlasech vydrží maximálně další 3 umytí. A moje odpověď? Za mě bohužel ne.

A co vy a henna?

Evelin♥

20 komentářů:

  1. Ja neviem, ja by som to neskúšala, hebké a lesklé vlasy môžem dosiahnuť aj pomocou lepšieho šampónu a kondicionéru a ušetrím tak na čase a ako čítam tak aj na nervoch :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty nervy ušetříš určitě :-) U mě se to teď hodně bije skrz silikony ve výrobcích. Vlasy mi dělají krásné, ale na vlasy je prostě nechci.

      Vymazat
  2. Za mě henna taky ne. Kdysi jsem měla období, že jsem jí párkrát vyzkoušela. Vlasy i barvu to dělalo sice krásnou, ale za tu námahu a celkový úklid koupelny mi to taky nestojí :)

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tak ráda, že je na tom někdo stejně jako já :-)

      Vymazat
  3. Hennu jsem zkoušela jen jednou a naposledy. Budu raději barbar s chemickou barvou na vlasech, než znovu podstupovat peklo s hennou. Příprava, nanášení, barva, vůně/smrad, konzistence, smývání, úklid koupelny, doba působení, výsledek - ne, nestojí mi za to.

    Mickee

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala výš, jsem moc ráda, že v tom nejsem sama... Mě to přišlo prostě moc námahy za málo výsledku.

      Vymazat
  4. Zvláštní :) Hennu používám (Five Fives) a neudělám s ní větší bordel v koupelně, než bych udělala s chemickou barvou. Prostě zaleju horkou vodou, nanesu na hlavu štětcem (na ramenou ručník), nasadím igelitový pytlík a ručník, otřu čelo a jdu na 2-3 hodinky něco dělat :) Žádnej smrad z ní nikdy nešel (jóó, z Lushe se mi chtělo i zvracet naopak)... Všichni mi teď chválí vlasy, po roce vidím megarozdíl, vlasy silné ,lesklé, nevypadávají, rostou rychlejc... Nikdy už zpět k chemii :)

    OdpovědětVymazat
  5. Za me taky ne. Mam od prirody leskle pevne vlasy, takze by z toho nebyl zadny wow efekt a crcat se x hodin s nejakym smradem, no dekuju pekne. Prirodni, neprirodni, tohle fakt ne. Pece o sebe sama ma byt pozitkem a radosti, ne, aby se to pokousel clovek pretrpet, protoze je to des. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak píšeš - péče má být radostí a ne jen časem, kdy člověk převrací oči a vzdychá.

      Vymazat
  6. Henna není pro každého, ale já si ji nemohu vynachválit :). Namíchám si a nabarvím hezčí odstín než s chemkou, déle vydrží, mám po ní daleko hezčí a lepší vlasy a ani ta, co používám (Lamda) mi nesmrdí, spíš naopak :).
    Crcání okolo je sice otrava, ale tak hezké vlasy mi nic jiného neudělá a pro krásu se občas trpět musí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. J8 snad začínám být nalomená z toho, že bych to ještě zkusila... :-)

      Vymazat
  7. Takže mi zase budeš nadávat? :D ne, ono je to s hennou trochu složitější, první aplikace hodně lidí odradí, ale důležité je to nevzdávat! Páč první nanášení dlouho trvat může, ale jakmile chytneš cvik, tak je to úplně to samé jako s chemickou barvou ;) a účinky jdou samozřejmě nejvíc vidět až po nějaké době, ne hned po první aplikaci ;) ale chápu, že to pro někoho není...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, že ti budu nadávat, co jiného jsi čekala :-)? Ach jo... Jako vážně...? Musím ještě popřemýšlet... ale teď se mi do toho vážně nechce :-)

      Vymazat
  8. Tohle je taky věc, která mě neláká, připadá mi, že je to akce na půl dne a to nejsem ochotná trpět ani občas pro ozdravení vlasů. Barvit si vlasy mě totiž už ve své podstatě strašně nebaví. Někde jsem četla při popisu toho, co se z toho line, že je to taková senovo bylinková vůně. To by mi asi taky obrátilo žaludek naruby. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakože ta vůně není pro každého, to je naprostá pravda... je hodně aromatická a intenzivní.

      Vymazat
  9. Teda, asi jsem divná, ale mně HenneColor voní :D Obecně mám jejich barvy moc ráda, barvím se s nimi už léta a neměnila bych.

    OdpovědětVymazat
  10. Za mě také ne, navíc tahle byla v Dtestu označena jako "nebezpečný výrobek".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím o odkaz, prošla jsem dTest a barvu tam nenašla.. neplete si to náhodou s Henna Color (polskou tekutou??). Henné color je myslím francouzská značka, jiný výrobce..

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥