středa 27. srpna 2014

Vyživujeme s Biodermou

Asi přišel podzim... Já mám tohle období ráda.Chlupatá deka, černý čaj s citronem a nějaký fajn film nebo seriál a "postelový den" (třeba i uprostřed týdne) může začít. Počasí mě přivedlo na myšlenku napsat o něčem spíše zimní než letním. I přesto, že srpen ještě neskončil. A volba padla na krém Atoderm Nutritive od Biodermy. Jedná se o vyživující každodenní péči a velmi suchou, citlivou a reaktivní tvář. Potřeba dodat, že jsem krém kupovala začátkem roku v akci "Bioderma pro všechny" a používala ho za chladnějšího počasí.
Oficiální informace od výrobce uvádí, že ztráta vody a lipidů může narušit hydrolipidický film pokožky. Ten plní funkci ochranné kožní bariéry na povrchu pokožku a je důležitý pro zachování kožní hydratace. Při narušení se pokožka vysušuje, hrubne, šupinatí a stává se příliš citlivou. Tento vysoce výživný krém kombinuje několik účinných látek, např. bambucké máslo a extrakty z avokáda. Dalšími benefity je, že je krém hypoalergenní a nekomedogenní (zdroj).

Složení: AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, PARAFFINUM LIQUIDUM/MINERAL OIL/HUILE MINERALE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), CETEARYL ALCOHOL, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETYL PALMITATE, PENTYLENE GLYCOL, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SQUALANE, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL UNSAPONIFIABLES, PARAFFIN, CERA MICROCRISTALLINA/MICROCRYSTALLINE WAX/CIRE MICROCRISTALLINE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, CETEARYL GLUCOSIDE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, POLYSORBATE 60, GLYCERYL POLYACRYLATE, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE.

Balení je klasická tuba. Je to fajn řešení, protože je to hygieničtější. Na druhou stranu ale z té tuby prostě nedostanete všechno. Zhruba v polovině krému mi ale tuba nahoře praskla a než mi něco "vylezlo", tak kupa krému byla všude kolem (viz obrázek).
Konzistence je mastnější a opravdu bych krém doporučila všem, kdo mají suchou pleť. Ideální teď pro nadcházející podzim a zimu. Kdo čte můj blog pravidelně, tak ví, že moje pleť je suchá s mastnější T-zónou (zejména v létě). Bála jsem se, že krém bude mastný až moc a budu se po něm lesknout jako diskokoule :-) Je pravda, že čelo bylo malinko mastnější, ale tam pomohl pudr. Co se týče účinků, tak krém se dobře vsakuje a pokožka po něm zůstává vláčná, napnutá a hydratovaná. Používala jsem ho jak na den pod make-up, tak i na noc. Mazala jsem celý obličej, včetně očního okolí a všechno v cajku, žádné pálení, svědění či červenání.

- výrobce: Bioderma
- obsah: 40 ml
- cena: kolem 200 kč
- hodnocení: 8/10

Co se týče tohoto krému, tak ho s klidným svědomím doporučím pleti suché a normální. Pro mastnou to rozhodně nebude a u smíšené těžko  říct, to nechám spíše na vás :-) Za mě je to fajn krém, který mě neurazil, ale bohužel ani nenadchnul.

Mějte fajn středu!

Evelin♥



4 komentáře:

  1. Vypadá moc dobře. Mám v okolí obočí hodně suchou pokožku (hlavně na podzim! :/), takže se po něm podívám. Doteď jsem na to používala krém Lipobase a ten také nebyl špatný :-)

    Hezký den,
    http://skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím, že začal podzim, tak já se jdu orientovat zas více na oleje :-)

      Vymazat
  2. Vypadá skvěle, já si teď nemůžu vynachválit dermální vodu, která mě v letošních vedrech zachránila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zachránily termální vody ve spreji, jinak bych umřela :-)

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥