pátek 10. října 2014

Když člověk nemůže spát

Jak jsem psala nedávno, tak teď všechno není úplně růžové a můj život rozhodně není zalitý sluncem. A to si vybralo svoji daň v podobě nespavosti. Věřím, že každému se něco podobného už přihodilo. Jen se tak převalujete v posteli. Oči máte jako dva knoflíky a koukáte do tmy. Televizi si nepustíte, abyste nevzbudili spoluspícího ve vašem loži a tak jen tiše trpíte. Nad ránem se vám oči zavřou a zhruba za 10 minut vám zvoní budík a vy celí rozlámaní a nevyspalí jdete vstříc dalšímu dni. Jenže co dělat, když člověk nemůže spát?

Jasně, já vím, odpočívat, nestresovat se, myslet na něco pěkného. Pít bylinkové čaje, ideálně meduňkový, který uklidňuje. Jenže po něm se chce zase čůrat. A to v noci nechceme, že jo :-)

Tak jsem povolala jiný kalibr, a to osvěžovač vzduchu od Saloosu. Já vím, že osvěžovač vzduchu asi není to ideální, ale proč ne? Vždyť vůně ovlivňují naše emoce a skvěle umí vyvolat nějakou náladu či vzpomínku. Já mám třeba vůni Kenzo spjatou s létem mezi základkou a gymplem a za těch 10 let se na tom ještě nic nezměnilo. Stejně tak dokáže nějaká vůně povzbudit unavenou mysl, uvolnit od stresu, vyvolat radost či zmírnit bolest.
* děkuji PR zastoupení značky Saloos za zaslání výrobku k recenzi
A jaká je ideální odpočinková vůně? No přeci levandule! Levandule je prostě moje vůně! Navíc to spektrum využití! Zmírňuje duševní napětí (ano!), stres (2x ano!), bolesti hlavy i migrénu (ležatá 8 ano!). Navíc má antiseptické účinky a je vhodná právě i do ložnic před spaním. 

A účinkuje dokonale! Stříknu do prostoru a malé množství i na polštář, pak si jdu vyčistit zuby a spokojeně si lehám. Ta slast, ta vůně! Zavřu oči, nechám si hlavou znít jednu sloku z Ho Ho Watanay a spím jako dudek.
Jaké jsou vaše typy pro klidný spánek?

Evelin ♥

10 komentářů:

  1. Milujem levandulové vôňe, musím ho vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na levandulovou úplně ujetá :-) A co šlo kolem levandule, to musím mít :-) Určitě vyzkoušej ;-)

      Vymazat
  2. Tenhle sprej jsem měla, a byl báájo :-) Plánuju si teď pořídit Vánoční, pro tu atmošku ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj :) ja nespavosti netrpim, jen kdyz se stane neco opravdu necekaneho, silneho, deprimujiciho - treba kdyz vam takto pritel prijde domu a po par letech vztahu z cista jasna oznami, ze ma jinou slecnu a chce byt uz jen s ni. Pomahala mi pred spanim tepla sprcha a pak zapnout jen male oranzove svetlo (treba LED svicky jsou super) a chvili lezet, pokud je sila, tak treba cist neco pekneho a pak zhasnout a spat. A myslet na hezke veci, treba si predstavovat louku ve Svycarsku s velkym jezerem, ve kterem se zrcadli hory a mraky. At je brzo lip :-* V.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja jinak levanduli nemam rada, ale tae od Saloosu me pred spanim uklidnuje...

    OdpovědětVymazat
  5. Určitě vyzkouším, děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥