sobota 31. ledna 2015

Kokosové království

Venku je prostě hnusně. Prší, sněží, je tam zima, prostě nic pro mě. V tyhle dny jako je ten dnešní ybch nejraději azlezla do vany, pak do pelechu s knížkou a prostě nic nedělala. Asi jsem byla v minulém životě medvěd a tohle období si užívala v hibernaci. Ale asi jsem byla nějaký divný medvěd, pač mám strašně ráda kokos. Takže jsem možná byla medvěd někde na kokosovém ostrově. Jenže tam azs není zima a medvěd teda nehybernuje. Tak já teda nevím. Každopádně koukneme na dva kokosové miláčky, kteří mě hýčkají v tomto nečase.

Prvním z nich je krémový sprchový gel od značky Cien. je to kosmetika z řetězce Lidl a je to jejich privátní značka (Stejně jako DM má třeba Balea nebo Alverde). Jedná se o gel Coco Bahama s úžasnou vůní kokosu. Narazila jsem na něj někdy na podzim a řekla jsem si, že to na zimu bude to pravé. A víte, co? Nemýlila jsem se :-)
Balení je plastové s odklápecím uzávěrem. Oceňuju 500 ml obsah, ale na manipulaci ve sprše to zas tak šikovný obal není. Jako že přiznám se, že už mi i vyklouzl z rukou a není to moc fajn ho honit po sprchovém koutě, aby ztráty byly co nejmenší :-) Pění moc hezky. A může za to sulfát, který najdeme hned na druhém místě ve složení. Už jsem psala několikrát, že se snažím slufátům, parabenům, PEGům a dalším podobným vyhýbat, ale znáte to :-) Vonělo to prostě tak famfárově, že jsem neodolala. Musím přiznat, že v tomto ohledu se mi risk vyplatil, jelikož pokožka po koupeli výjimečně nesvědí, ani nepne.....
- značka: Cien
- objem: 500 ml
- cena: kolem 40 - 50 kč
- hodnocení: 10/10


.... a kdyby náhodou svědila a pnula, tak tady mám záchranu v podobě Bio kokosové péče od firmy Saloos. Vybrala jsem si variantu kokos - vanilka a byla to další trefa do černého :-)
* děkuji PR zastoupení značky Saloos za poskytnutí výrobku k recenzi
Na stránkách Saloos (zde) se dočteme, že se jedná o harmonizující tělový olej. Hýčkejte se vůní smyslné vanilky Bourbon, jejíž výtažky provoní spolu s bio kokosovým olejem celé tělo. Složení intenzivně regeneruje všechny typy pokožky, včetně nejcitlivější. Pomáhá j udržet pevnost, pružnost a jiskrný vzhled. Hřejivé aroma kombiance vanilky s kokosem celkově zklidňuje a harmonizuje. Vhodný ke každodenná péči o pokožku i k relaxační masáži nebo jako zábal na vlasy.
* složení: Cocos nucifera oil Bio, Vanilla planifolia fruit extract, Tocapherol, Ascorbyl palmitate, Ascorbic acid, ** Anis alcohol (** součást éterických olejů)

Balení je plastové, ale luxusnější nádech mu dává hliníkové víčko. Už malu vymýšlím, co si do krabičky budu schovávat za tretky :-) Konzistence je jako u každého jiného kokosového oleje. Pokud olej uchováváte spíše v chladnu, tak je tuhý. Na pokožce těla se pak rozpouští vlivem tělesné teploty. Pokud jej naopak máte někde v koupelně hezky u radiátoru, tak je tekutý jako bláznivka bláznivá a převděpodobně se vám brzy zkazí  (žlukne). Vůně je naprosto dokonalá a omamná. Já tam kromě vanilky cítím ještě jakoby čokoládu. A to pro mě ta pravá dávku luxusu a péče v tomto nečase. Pokožka je i ráno krásně voňavá, hydratovaná a hebká. A to je to, co se mi líbí, jelikoža  protže moje ruce a holeně jsou zimě celé suché, šupinkovaté a prostě ee. A takhle jsou jedno velké hebké tuťu :-)

- značka: Saloos
- objem: 100 ml
- cena: kolem 115 kč
- hodnocení: 11/10


A kdybych byla medvěd se vším všudy, tak si pak dám eskymo a je to :-)

Evelin♥

4 komentáře:

  1. Mňam, Saloosovský péče jsou fakt super :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten sprcháč mám taky a jako sprcháč je super, ale vadí mi ta chemická vůně.
    Měla jsem i v růžové verzi a ten byl mnohem lepší :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥