středa 28. ledna 2015

Osvěžující pleťová voda |Cien|

Lidl miluju. Miluju jejich sportovní oblečení a pomůcky na sport. Jejich XXL týdny. Jejich elektrospotřebiče a taky jejich oblečení. A mám ráda i kosmetiku. Ale!!! Jak kterou! Tělovka je dokonalá. Kdo by neznal jejich, řekla bych už legendární, tělová másla? Já je miluju (asi tak po padesáté v tomto odstavci), stejně jako krémy na ruce nejsou úplně k zahození. Jak je to ale s pleťovou kosmetikou? Obstojí? Já si vzala na paškál zatím jen osvěžující pleťovou vodu, kterou jsem ulovila loni na podzim.
Osvěžující pleťová voda (lotos a hedvábí) - svěžující složení s výtažky z lotosových květů a hedvábí optimálně čistí a rozjasňuje pleť pro jemný a svěží pocit. Je dermatologicky testovaná.


Obal je obyčejný, drogérkový. Žádná hitparáda. Obyčejný plastový. Možná až moc tenký a plastový. Nicméně, na funkci to vliv nemá :-) (ani živočicháře). Víčko pěkně zapadá, nikde nic neteče, takže funkci plní. Co se týče vůně, tak ta je mi příjemná. Ve složení je sice alkohol, ale ten opravdu moc necítím, spíše druhotně. Každopádně co mě hodně zklamalo jsou účinky. Čekala jsem něco.... Prostě něco! A ono nic... Ani to neodlíčilo, ani to nestahovalo póry a vlastně to ani neosvěžilo. Ale je pravda, že to ani nelepilo, což je vlastně poitivní. Možná jsem celá divná a moje pleť je taky divná, těžko říct. Ale zase dobré, že to nic neudělalo než kdybych měla plný obličej bokáků a kráterů. Takže vlastně pozitivum :-)
A jako lahůdka nakonec - složení: posuďte sami... Panthenol v první polovině je fajn, ale - vážně jsem si dala na pusu dobrovolně hydroxid sodný??? Asi jsem byla zrovna zfetovaná nebo nepříčetná pač jinak fakt nevím, jak se tohle mohlo stát?!?
* nepanikařte - odstavec o hydroxidu sodném je brán s nadsázkou :-)
- značka: Cien
- objem: 200 ml
- cena: kolem 30 - 40 kč (???)
- hodnocení: 5/10 (neudělalo to nic, takže se ani nic nepokazilo) :-)

Mějte krásný den :-)

Evelin ♥

14 komentářů:

  1. Lidl taky můžu :) i jejich kosmetiku, kromě olivového pleťového gelu, ten mi nesedl. Tuhle pleťovou vodu neznám, obecně je nějak moc nepoužívám.

    A hydroxidu sodného se neboj :), nedáváš si na obliřej žíravinu, je ho tam malililinko kvůli pH. Prospívá. Není třeba se bát všeho, co v jiných molek. řet+zcích a množství a modifikaci škodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo má Lidl ráda, i jejich kosmetiku :-) A nebojím se, spíš byl popsán můj prvotní šok :-) Děkuji za vysvětlení, jsem ráda :-*

      Vymazat
    2. Ok, omlouvám se za popuzený koment níže. Koukám, že slečna už to vysvětlila nade mnou a tys to vysvětlila.

      Vymazat
    3. V pohodě :-) Nic se neděje ;-)

      Vymazat
  2. Lidl mám taky ráda, z kosmetiky jsem si oblíbila mýdlo na intimní hygienu, bylo to krásně velké balení s pumpičkou, bohužel jsem ho teď delší dobu neviděla v prodeji, takže ho asi stáhli :( Jinak mám ráda i jejich sprchový gely. Na pleť používám přece jen raději jiný věci, ale třeba složení té pleťové vody mně nepřijde zas tak špatný, nerozumím tomu teda vůbec, ale málo kdy je vidět nějakej květinovej výtažek hned na začátku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ten gel na intimní hygienu byl anprosto bezkonkurenční! A je tedy pravda, že jsem ho taky dlouho neviděla nikde... Asi se na něj teď zaměřím...:-) A máš naprostou pravdu, že to složení není nijak hrozné, to byla jen nadsázka :-)

      Vymazat
  3. Hele, tak to je zajímavá voda...přemejšlím, co by se s ní dalo dělat, když neodličuje, ale předpokládám, že asi nic nevymyslím. Ale u recenze jsem se fakt bavila :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Ježíšimarjááá. Hydroxid sodný se používá pro úpravu pH. Je v kosmetice často. Kdyby tam nebyl, bylo by to zase kyselé, nebo by některé látky neúčinkovaly apod. Hydroxid sodný je silná žíravina, jenže koncentrovaný. Když je to zředěné a ve složení někde u konce, tak to opravdu díru do kůže neudělá. Dáváš si do salátu ocet (8% kys. octová)? Asi někdy jo. A měla jsi někdy tu čest s koncentrovanou octovkou? Sice slabě disociuje, ale kůže žere de luxe. Mám od ní jizvu už rok a asi ji tam budu mít na furt. Ale ocet si do salátu dávám dál. Tak stejně je to s NaOH v kosmetice.

    Uf. Konec filipiky. Vím, že za to holky blogerky nemůžete, každej není chemik, ale... když ono to je pro chemika strašně frustrující číst, i když mám jinak tvůj blog moc ráda a hodně věcí jsem si podle tebe koupila a vyhovovaly mi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uff :-) Ale děkuju za vysvětlení! Myslím, že je to teď jasnější - nejen mě, ale i ostatním čtenářům. A to je bezva! Děkuju moc!

      Já mám zase na ruce jizvu od kys.sírové, no jo, 96 % :-) Jedna kapka a jizvu mám do konce života... To je těžký úděl chemiků a těch co tráví mládí v laborce :-)

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥