středa 24. června 2015

Do práce na kole

Mnohé z vás se před nadcházejícím létem (no, od neděle vlastně už léto je) pustily do všech možných i nemožných sportovních aktivit a výzev, kterých je plný Facebook i Instagram. Já se do žádné výzvy nezapojila, většinou mě to strašně nadchne, ale zároveň jsem strašně, ale strašně lenivá :-) To přiznávám dobrovolně a bez mučení :-) A tak jsem šla cestou nejmenšího odporu, což je v mém případě kolo. A tak jsem vyrazila do práce na kole.

Cesta na kole pro mě znamená necelých 8 km tam a 8 km zpátky. Pro někoho je to málo, pro někoho moc. Pro mě tak akorát. respektive, ze začátku nic moc, teď už pohodička a ta cesta mi dělá radost :-)! Ráno se člověk probere a načerpá novou energii, po práci si člověk zase perfektně pročistí hlavu, což při práci s lidmi vždycky přijde vhod :-) Navíc člověk udělá něco pro své zdraví a eliminuje pobyt s méně voňavými jedinci v MHD :-)
momentky ze sedla
Mým pomocníkem v počátcích ježdění na kole byl (a stále je) masážní olej Body Fit od společnosti Saloos. Jedná se o přírodní masážní olej, který je přímo vhodný pro sportovní aktivity. Prohřívá a prokrvuje pokožku, což je potřeba nejen před, ale i po fyzické námaze. 
* za poskytnutí výrobku k recenzi děkuji společnosti Saloos
Oficiální informace říká, že je to olej pro péči o pokožku a svaly při sportu a fitness. Používá se před tělesnou aktivitou i po ní. Před svalovou zátěží rozehřívá a prokrvuje pokožku i svaly, naopak po výkonu zase podporuje uvolnění a zmírňuje svalové napětí. Je vhodný také při pocitu těžkých nohou.

Obal je skleněná lahvička se šroubovacím uzávěrem. Lahvička je příjemně bytelná, nic levného. Obaly firmy Saloos mám ráda. Jsou pěkné, barevné etikety, veselé. Za mě jo!

Složení se mi taky líbí, a moc! Najdeme tady oleje lisované za studena - meruňka, slunečnice (bio), mandle, sezam a makadamie. Dále esenciální oleje jako je rozmarýn, borovice, lemongrass a také vitamina A, E, lecitin.
Rozmarýna je moc užitečná, odbourává svalové bolesti a také působí hojivě. Borovice zase stimuluje prokrvení periferních cév a ulevuje od bolesti a lemongrass zmírňuje otoky.

Účinky jsou naprosto dokonalé. Samozřejmě, bolest je bolest. Není to Ibuprofen, ale regenerace je s tímhle olejem rychlejší a nateklé bolavé nohy se ráno opravdu nekonají. Navíc masáž samotná pokožku i svaly prokrví a sportování i následná regenerace je příjemnější. 

- značka: Saloos (e-shop)
- objem: 50 ml
- cena: 99 kč
- hodnocení: 9/10

Tak co a vaše výzvy? Máte nějaké pomocníky pro sport?

Evelin♥

7 komentářů:

  1. Do práce na kole, je super akce.
    zvu tě na soutěž
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/06/soutez-podruhe.html

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj. Jsi sikula, ja jsem taky tvor silene liny, tak vim, o cem mluvis :))) porad se dokopavam do "200 drepu za den" http://www.twohundredsquats.com/ - minule jsem vydrzela cele tri tydny ... no hruza se mnou :))) motivace ve forme vonaveho oleje po sprse zni ovsem lakave :) dekuji a mej se, V. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, v půli cesty domů už se vidím ve sprše a to je potom radost šlapat :-)

      Vymazat
  3. Joo, ten jsem měla loni :-) A byl mooc fajn. Já taky jezdím do práce na kole, mám o jen o jeden km dál než ty, jenže se mi často stává, že ty zpáteční kilometry jsou delší, protože si schválně vybírám cesty, kterýma si nadjíždím kilometry ;-) Ať to šlape!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě se zpátky nechce moc km nahánět, už se vidím doma u drahého :-) Ale našla jsem tolik krásných míst a zákoutí, že je mi teď úplně líto, že jsem envyjela dříve!

      Vymazat
  4. Ahoj, to je super! máte v práci sprchy? nebo ti stačí se jen na toaletách převléknout? Já bych také ráda vyrazila na kole, ale absence sprch u nás mě od toho odrazuje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, sprchy máme, ale myslím si, že by to šlo možná i bez..,. Záleží i na to, jak se člověk potí a jak do práce "sprintuje" :-)

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥