neděle 21. června 2015

Levandulová koupel

O tom, že miluju koupele není pochyb. A o tom, že miluju levanduli nemůže pochybovat vážně nikdo. Dejte tomu fialovou barvu, hoďte tam obrázek levandule a ovonějte to a já to prostě musím mít. A když jsem brouzdala na eshopu Karla Hádka (klik), tak jsem levandulový koupelový olej nemohla minout.

Levandulový olej jsem si vybrala kvůli uklidňujícím účinkům. Podle oficiálních informací se uklidňující účinky projeví nejen na pokožce, ale i na celém organizmu. Je doporučován před spaním pro navození klidného spánku a při bolestech hlavy. Je také vhodný pro péči o citlivou či problematickou pokožku s výskytem ekzémů, svědivostí a podobnými projevy. Může působit antisepticky. Není vhodný pro osoby s nízkým tlakem*.

Obal je klasický, "hádkovský" :-) Já myslím, že moc není, co k tomu dodat :-) Obaly, které se zasekly v designu před desítkami let, ale já to panu Hádkovi mile ráda odpouštím, protože v tomto případě byť obal není žádný zázrak, tak obsah je naprosto dokonalý! Ostatně jako vždy u výrobků od pana Hádka.
Hlavními složkami jsou jako rostlinné oleje (mandlový, jojobovž, sójový), dále éterické oleje, emulgátory, vitamin, A, E, lecitin. 

Konkrétní složení: Glycine soja Oil, Lavandula angustifolia Oil, Junglas regia Seed Oil, Laureth-4, Lecithin, Simmondsia chinensis Seed Oil, Triticum vulgare Germ Oil, Butyrospermum parkii Oil, Prunus dulcis Oleosemes, Sesamum indicum Seed Oil, Tocopheryl acetate, Retinyl palmitate, Beta-carotene.

Co se týče použití, tak přiměřené množství prostě nalijeme, když napouštíte vanu :-) Ideálně do proudu vody z kohoutku, aby se olej lépe promísil s vodou. Teplota samozřejmé záleží na vás. Jen je potřeba myslet na to, že voda nemá být chladné, ale nesmíte se ve vaně ani potit.

Jak to mám já? Sama za sebe potom ve vaně už žádné jiné přípravky (sprchový gel, mýdlo nepoužívám) a po koupeli se jen mírně osuším, aby se olej hezky vsákl do pokožky. Pokožka je vláčná a hebká a já příjemně unavená, kdy všechny starosti a špatné myšlenky odtekly společně s vodou. 

* poznámka: Já osobně sama problémy s nízkým tlakem mám, ale vůně levandule mi nevadí. Na druhou stranu, levandule tlak ještě snižuje, takže pozor, pozor! Sama si myslím, že si tělo řekne samo, co mu je nebo není příjemné. Je třeba pravda, že pokud mě bolí hlava, tak levanduli nemůžu ani vidět ani cítit, doslova mi smrdí :-) 

- značka: Karel Hádek
- objem: 200 ml
- cena: 350 kč
- hodnocení: 10/10

Co vy a koupelové oleje? Znáte? Nebo u vás vítězí klasický sprchový gel?

Krásnou neděli :-)

Evelin♥

4 komentáře:

  1. Skvělý tip, vůbec jsem neznala. DÍky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo :-) Já jsemt aky neznala, ale ekzém a lupénka mě naučily hledat v jiných vodách :-)

      Vymazat
  2. Koupelové oleje mě trochu odrazují, protože některé nechají mastnou vanu. Levandule mi nevadí, i když mám nízký tlak.
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento naštěstí ne, po koupeli normálně osprchuju vodou a je čisto :-)

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥