pondělí 2. května 2016

Odličování

Odličování je nedílnou součástí mé péče o pleť. Přiznám se, že jsem k tomu musela dospět a v období puberty mě to zas velice netrápilo, ale chybami se člověk učí, že? Ale ano, zpětně se stydím a své pleti se hluboce omlouvám :-)

No, a jak tedy vypadá moje odličovací rutina nyní? Základ u mě tvoří dobrý odličovač očí. Tím je pro mě Hydrofilní odličovač od Saloos, tentokrát ve variantě Argan Revital. Poprvé jsem o hydrofilním odličovači psala už v roce 2013 (!!!) - najdete tady.
Hydrofilní odličovač Argan Revital (na obr.vlevo)
*děkuji PR zastoupení společnosti Saloos za možnost tento produkt vyzkoušet
Tento výrobek jsem dostala k testování od PR zastoupení společnosti Saloos. Tato varianta je vhodná pro všechny typy pleti, a to včetně citlivé pleti. Vybrala jsem si ho proto, že už jsem s tímto produktem měla zkušenost a chtěla jsem vyzkoušet další variantu.

Složení: bio oleje lisované za studena (slunečnicový, sezamový, arganový), 100 % esenciální oleje (levandule, lemon tea tree, růže), PEG-40 sorbitan peroleate, laureth-4, lecitin, vitamíny A, E, F.

Balení se nezměnilo, pořád se jedná o skleněnou lahvičku, kdy musíte olej z lahvičky vylít. Pořád si stojím za tím, že taková pumpička by byla praktičtější, ale já to tomuto odličovači mileráda odpustím. Vůně je příjemná, já tedy nejvíce cítím tu růži kombinovanou s levandulí a automaticky to ve mě vyvolává takový relaxační účinek - prostě oddych, rituál, kdy vím, že následujících 5 minut je prostě jen mých. 

A mé nadšení ani po několika letech neopadává, ba naopak! Používám jej pořád stejně - na navlhčený tamponek kápnu pár kapek oleje a jemně odlíčím obličej. Díky vodě na tamponku olej na pokožce hezky klouže a bere s sebou všechen make-up a to dokonce i ten voděodolný! Co více si přát?

- značka: Saloos (některé drogerie, bio obchůdky, internet,...)
- objem: 50 ml (seženete ale i větší - 250 ml, 500 ml)
- cena: 80 - 120 kč (jak kde)
- hodnocení: 9/10

Dalším produktem v odličování je pro mě důležitá také Balea jemná čistící pěna (100 ml). Jedná se o mycí pěnu s kašmírovým extraktem. Podle výrobce jemně odstraňuje nečistoty i make-up a zanechává pleť svěží a hebkou.
Složení: aqua, disodium lauryl sulfosuccinate, glycerin, decyl glucoside, sodium methyl cocyl taurate, parfum, sodium cetearyl sulfate, panthenol, hydrolyzed wool, coco-glucoside, glycol distearate, sodium chloride, citric acid, phenoxyethanol, caprylyl glycol, limonene. 

Balení je klasická plastová 100 ml tuba. Ze začátku probíhala aplikace v pohodě, všechno šlo hezky tak jak má. Jak pěny v tubě ubívalo, tak jsem musela vynaložit víc a víc energie, až jsem nakonec horní stranu ustřihla a bylo to zase všechno pohodlné :-) Na druhou stranu chápu, že třeba přes pumpičku by snad aplikace nebyla vůbec možná, jelikož samotná pěna je na začátku poměrně hutné konzistence.
Co mě hodně baví je vůně. Obvykle ji u produktů toho typu nevítám, ale tady mi nevadí. Je příjemná, ženská, taková čistá. 
Balea čistící pěna
Použití je opravdu snadné. Vytlačítě trošku pěny do dlaní, pošouláte nalíčený/poloodlíčený obličej, opláchnete vodou a osušíte (tak to dělám já). A u mě to funguje nádherně! Z pleti pěna krásně stáhne zbytek nečistot a líčidel. Po osušení je pleť opravdu jemná a hebká, nikde netáhne. Vím, že je to asi klišé, ale takhle nějak si opravdu představuju dětskou prdelku :-)

- značka: Balea (privátní značka DM drogerie) 
- objem: 100 ml (seženete ale i větší - 250 ml, 500 ml)
- cena: kolem 50 kč 
- hodnocení: 9/10

Tihle dva pomocníci jsou v mé koupelně nerozluční parťáci! Na odlíčení jsou to prostě kabrňáci! Co se týče samotné večerní rutiny, tak tímto to samozřejmě nekončí - následuje ještě pleťová voda, tonikum a krém. Ale o tom až jindy :-)

Co vy a odličování? Je to vaše rutina nebo se musíte přemáhat? A jaké výrobky pomáhají v odličování vám?

                                                                                            Evelin♥

17 komentářů:

  1. Odličovač na oči s chrpou od yves rocher a čistící pěna neutrogena, stabilně už asi 6 let :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě osobně Yves Rocher vůbec nesedí :-( Ale na ten odličovač s chrou čtu chválu snad všude :-)

      Vymazat
  2. Odlicovani je fajn, ale co si vylozene uzivam je nanaseni sera :)) takovy muj maly ritual. V. ^^

    OdpovědětVymazat
  3. Ta cistici pena od Balea vypada dobre.:-)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Argan revital mám na wishlistu :-) Odličování olejíčky mám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak šup, šup, je potřeba si plnit položky z wish listu ;-)

      Vymazat
  5. Já používám micelární vodu od Garnier a občas grepový gel na obličej od Neutrogeny. :))
    Balea pěna vypadá lákavě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě micelárka od Garnieru bohužel ensedí, jsem věrná Biodermě :-)

      Vymazat
  6. Já mám nejraději olejíčky od Saloosu, micelárku od Biodermy, nebo čistící mandlový krém Weleda :).

    OdpovědětVymazat
  7. Já osobně nejsem úplně příznivcem make-upu, zejména teď v létě na sobě odmítám nosit vrstvy, které podle mě pokožce v důsledku absolutně nepomůžou a spíše ji jen poškodí. Díky tomu se mi docela líbí tato
    metoda, i když svoje nevýhody to určitě má, jako všechny dlouhodobější zásahy do kosmetiky. A řekla bych, že odličovat se nejspíš opravdu nemusí :)

    OdpovědětVymazat
  8. This is an excellent blog to spend time on. I just came across your insightful blog as well as wanted to state that I have actually truly delighted in reviewing your very well-created blog posts. I will be your frequent visitor, that's for certain. To find out more, for all kind of printing solution, kindly visit our website online digital printing

    OdpovědětVymazat
  9. We appreciate your support in posting such valuable and exciting content. I am grateful for your efforts.
    bulk food suppliers

    OdpovědětVymazat
  10. "We appreciate your support in posting such valuable and exciting content. I am grateful for your efforts. Brochures are promotional documents, which are used to introduce an organization, products, or services and inform the customers about them. It is basically a corporate marketing instrument used to promote a product or service offering. A brochure should always be of great quality as it is the first impression of yourself or about what you do. It should be elaborative with all the necessary details of your organization or your products.
    As I have worked in the Marketing field, so I know the importance of a good brochure. I tried plenty of offline and online brochure printingservices but after a long time, I stuck to the best one which is Printo. It is an online printing platform that provides various custom printing options. The quality of the products is really high and their delivery TAT is also very low. So, if you are looking for an online brochure printing service you should go with Printo.
    "

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥