čtvrtek 20. září 2012

Balea Sensitive

Pro některé z vás jdu možná s tímto článkem tzv. po funuse, ale já si to úplně nemyslím. Články o deodorantech na nás přes léto vykukovaly skoro z každého blogu, ale tím, že končí léto by rozhodně nemělo končit používání deodorantů či antiperspirantů! I když, upřímně ... věřím, že každý z nás má zkušenost s někým (např. z MHD), kdo se těmto produktům vyhýbá nejen ve zbytku roku, ale i v létě. Bleeeeh. No a já si vzala na mušku  tyhle přípravky od levnější značky Balea a vyzkoušela tři produkty určené pro citlivou pokožku bez alkoholu. Ještě je možná fajn zdůraznit rozdíl mezi deodorantem (zakrývá zápach) a antiperspirantem (zabraňuje do určité míry pocení). Takže, než zavítáte do drogerie, tak je potřeba si uvědomit, co hledáte a co potřebujete :-).


Deo Stick Sensitive (tuhý deodorant)
Jako první jsem si pořídila tento tuhý deodorant. Jedná se o klasický tuhý deodorant, i když se odvažuju tvrdit, že více než tuhý je takový gelový. Konzistencí mi připomíná gelový Lady Speed Stick. Co se mi líbí, tak je balení, zejména tedy grafika - moc se mi líbí peříčko, které už z dálky hlásá, že přesně tento výrobek je pro citlivky :-) Z druhé strany výrobku je český popis, který je bohužel připevněn, tak chabě, že po pár použití se mi začal nejen sundávat, ale také začaly mizet písmenka (asi chobotničky) :-), takže pokud si to nezapamatujete, tak máte smůlu :-) Vůně je příjemná, řekla bych taková mýdlově čistá, což vítám, alespoň se vůně potom netluče s použitým parfémem. Na druhou stranu musím podotknout, že vůně vydrží poměrně dlouho. Pokud se člověk nepotí jako čuník, tak vůni bezpečně ucítíte i za pár hodin. Na druhou stranu, tvrzení 24 hodin mi připadne nadnesené. Co mě na tomto výrobku ale neskutečně zlobí je lepivý pocit po aplikaci. Výrobek se musí nechat jakoby zaschnout a pak je vše v pořádku, ale když člověk ráno pospíchá, tak asi není o co stát.  




- značka: Balea ( privátní značka drogerie DM)
- cena: cca 50kč 
- obsah: 50ml
- hodnocení: 6/10  

Já osobně nevím, jaký postoj k tomuto výrobku zaujmout... Asi tak 50:50. A jestli si ho koupím znovu? To asi ne, asi zkusím vyzkoušet zase něco jiného.


Deo Creme Sensitive (antiperspirant)Dalším výrobkem je tento deo krém. Oproti předchozímu produktu se jedná o antiperspirant. Grafickému designu opět vévodí peříčko a pořád se mi líbí, no co :-). Co se týče balení, tak mě trošku mrzí, že uzávěr není šroubovací, ale jen klasicky sundávací, s tím bych si byla jistější, když výrobek hážu ráno ve spěchu do kabelky. Na druhou stranu ale musím říct, že antiperspirant je stále v tubě a ne v mé kabelce/diáři/svačině :-) Vůně je obdobná jako u tuhého deodorantu, ale zde mi více připomíná modrou Niveu, což mě osobně nijak nepřekáží, jelikož modrá Nivea je pro mě symbolem čistoty. Aplikace je horší - musíte si nanést menší množství na prsty a pak do podpaždí, takže je potřeba mít po ruce umyvadlo nebo alespoň papírový kapesník. I zde mě tíží lepivý pocit, ale o mnoho menší než u tuhého deodorantu, trvá opravdu jen chviličku. Z čeho jsme ale nadšená je výdrž produktu! Jako jeden mála výrobků mi opravdu pomáhá proti pocení. Jasně, když je venku 35 stupňů, tak mi nepomáhá naprosto nic, ale při běžné teplotě je mým věrným pomocníkem!






- značka: Balea (privátní značka drogerie DM)
- cena: 40 kč 
- obsah: 50ml
- hodnocení: 9/10

Tenhle výrobek si určitě koupím znovu! Lepivý pocit mu odpustím díky tomu, co všechno tenhle šikovný pomocník zvládne! Konečně výrobek, který jen neslibuje, ale opravdu i funguje! Za mě jednoznačně DOPORUČUJU !!!  


Deo Compact Sensitive (deo sprej)
Tenhle výrobek je jak dělaný do kabelky :-). Jedná se o cestovní verzi deodorantu s rozprašovačem. Balení je opravdu mini a nezabere místo v žádné kabelce, takže někam na večírek jako dělaný :-) A když už je tak malý, tak už se nikdo přeci nemůže vymlouvat, že je velký/těžký/nevleze se mu do kabelky. Veliké díky za tuhle cestovní verzi, doufám, že je spousta těch, kteří si jej koupí a budou ho používat!!! V drogerii najdete tenhle produkt v krabičce, na které nechybí český popis. Bohužel an samotném výrobku už nic takového nenajdete. Vůně je opět mýdlová, ale s trošku jiným podtónem než předešlé výrobky. Ať krčím nos jak chci, tak nemůžu přijít na to, co je to za podtón, ale nevadí, mýdlově čistá vůně převládá :-) Sprej je do kabelky opravdu praktický, ale rozprašovač mohl být trošku lepší - když stříknu, tak je to takový jeden velký šplouch. Já osobně bych dala přednost jemnějšímu rozptýlení, ale co člověk , to názor, že. A na konec opět onen známý lepivý pocit :-( Ale trvá to opět jen chvíli.





- značka: Balea (privátní značka drogerie DM)
- cena: 30 kč 
- obsah: 20ml
- hodnocení: 7/10  

Nejsem z toho rozprašovače a lepivého pocitu nadšená, ale do kabelky je to rozhodně skvělá investice. Stojí málo a podle mě nadělá docela hodně muziky! Já si jej určitě koupím znovu a až na drobné výtky DOPORUČUJU.


Znáte tyhle výrobky? A co vaše tipy na nějakého pomocníka do kabelky?

                                                                                       Evelin   

32 komentářů:

  1. Znám jen ten mini deosprej a hned letěl do koše - byla jsem pořád neskutečně ulepená :( Škoda, protože cestovní balení je super praktické :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, lepivý je dost, ale přiznám, že mě ten lepivý pocit za chvíli zmizel

      Vymazat
  2. Já nemám nic proti tomu, když člověk voní, to ne, ale myslím si, že nepotit se je nezdravé a pokud nechce člověk "smrdět", tak by měl především upravit svou životosprávu, protože to pomůže lépe než všechny voňavky dohromady... Celkově moc tomuhle druhu výrobků nefandím, ale to neznamená, že občas nějaký nezkusím, může to člověku dodat takový lepší pocit :-) Osobně to ale příliš nepotřebuju a jsem za to vděčná, i když doufám, že moje snaha o jakousi zdravou stravu tomu taky napomáhá :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá MissBB, já rozhodně nechci tvrdit, že je zdravé se nepotit, to v žádném případě, jelikož potem odchází mimo jiné spousta odpadních látek z těla a nevidím důvod, proč tomu ve větší míře bránit. Stejně tak s tebou souhlasím, když tvrdíš, že zápach lze do určité míry ovlivnit životosprávou. V mém případě nejde tak moc o zápach jako spíš o samotný akt pocení, který obzvláště v létě není příjemný (kola v podpaždí) a s tím souvisí i míra sebevědomí během dne. Já se potívám obzvláště když mě čeká nějaká důležitá schůzka a myslím, že se potím i více, proto se těmto výrobkům nevyhnu. Vlastně ani nechci. Bez použití antiperspirantu bych byla jak nahá.

      Vymazat
    2. Příjemné to rozhodně není, to teda souhlasím! Ale mě by asi vyděsilo, kdybych se nepotila (i když jenom lokálně), prostě bych se cítila divně :-D Ale to je moje osobní preference a je mi jasné, že jsem asi v menšině :-D A jak jsem říkala, naštěstí s tím nemám vyloženě problémy, takže si můžu takový postoj dovolit :-) Ono bohužel v současné době je docela těžký některé přirozené věci, jako je třeba pocení, brát nějak rozumně, protože člověk nechce, aby z něho omdlívali lidi vedle něj v šalině nebo aby si o něm někdo šuškal, protože má propocené tričko na zádech... Zatracuje se to, ale jsme prostě tak udělaní, a je z toho docela slušné dilema pro člověka...

      Vymazat
    3. Máš pravdu, kdyby se člověk nepotil, tak je asi něco špatně. Na druhou stranu myslím, že člověk by do určité míry měl mít ohled k ostatním a tyto produkty používat. Na druhou stranu ti závidím, že s pocením nemáš problémy :-)

      Vymazat
    4. On je ale problém, že většinou pokud "smrdíš" tak, že to opravdu okolní svět obtěžuje, tak tomu tohle nepomůže :-D Jako třeba nějací pupkáči v šalině, co denně konzumují moravské uzené... ti by se nad sebou měli zamyslet! My dívky jistě svět nepohoršíme tou trochou našeho potu :-) Ježiš ale už to zas zní, jakože by se to nemělo používat, a to říct vůbec nechci :-D

      Vymazat
    5. :-D No, snad to tak nikdo nevezme jako navádění :-) Ale mimochodem je většinou pravda, že čím je člověk obéznější, tím více je pach intenzivnější

      Vymazat
  3. Právě jsem si přinesla domů krém, tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám ten malý. Není špatný ani úplně dobrý, ale do kabelky ujde. :)
    Na krém se chystám. (Až budu někdy v dm a vzpomenu si...:D)
    Jinak nepotit se je určitě nezdravé, ale já osobně se potím i po použití jakéhokoliv antiperspirantu, jen o něco méně... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tyto výrobky jsem ještě nevyzkoušela, ale je fakt, že ten "svůj" antiperspirant stále hledám a zatím nenacházím, tak třeba vyzkouším i toto... Zuzu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až najdeš, tak dej vědět, bo já ten top taky ještě nenašla :-(

      Vymazat
  6. mně se ta vůně děsně líbí, už si plánuju nějaký pořídit, tak uvidíme po čem nakonec sáhnu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nezanechává ten krém skvrny na tričku?? jak na bílým tak na černým? :) díky za odpověď. Ivuška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivuško, na bílém nenechává žluté skvrny ani jeden a na černém jen mírně ten krém, ale opravdu velmi velmi málo.

      Vymazat
  8. Všechny tři mě zaujaly, o tom krémovém antiperspirantu čtu už po několikáté a asi mu vážně neodolám :D.

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jo, já mám ten malej, ale trochu větší, oni je snad dělají v deseti velikostech nebo co :) Každopádně ulepený pocit po něm vůbec nemám a voní nádherně, takže si ho určitě pořídím i v jiných verzích.

    OdpovědětVymazat
  10. Zatím zkouším ten krém a žádné lepivé pocity s ním nemám. Určitě je dobrý a budu ho používat, protože nevysušuje pokožku a krásně voní, ale mezi mé top stálice patří kuličkové antiperspiranty garnier, na ně opravdu nedám dopustit!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, Haňule, že jsi spokojená! Já kuličkové antiperspiranty od Garnier vůbec neznám! No tak asi zkusím kouknout :-)!!!

      Vymazat
  11. Já Baleu téměř neznám, měla jsem snad 1 mycí krém na obličej, ten byl ale skvělý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuju vyzkoušet všechna tělová másla! Jsou dokonalá!

      Vymazat
  12. Ten kompakt mě zaujal, miluji mini produkty :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  13. Milá Evelins, hodně muziky za málo peněz - to mám ráda ;-). Rozhodně něco z toho vyzkouším. Já se neobejdu bez termální vody ve spreji (na osvěžení obličeje) od Evian nebo Vichy.
    Měj se krásně ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  14. Miluju baleu.. :) mám od ní už vyzkoušeno spoustu věcí.. tyto 3 věcičky si chci také pořídit :)) máš hezký blog :)

    zvu tě k sobě na giveaway.. onlygirlnn.blogspot.com. :)
    snad se ti můj blog také zalíbí jako mě tvůj a budeš mou čtenářkou :)) tak jako já :)

    na tvém blogu určitě nejsem naposledy :))

    OdpovědětVymazat
  15. Ten mini deospray mám ale v klasickém velkém balení , musím uznat , že trochu lepí ale max.10 minutek a pak skvěle účinkuje ! :) Pěkný den

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥