pondělí 3. září 2012

Oční linky Essence

Hezký večer milé dámy,
dnes jsem pro vás celý den usilovně testovala oční linky od značky Essence, abych vám tedy mohla podat erudované informace o tom, jak to s těmi linkami vlastně je :-). Tak jdeme na to :-). Doma se mi sešly celkem troje různé linky od Essence, a to:
1. Essence - Glam liner (odstín "just classy" aneb klasická černá)
2. Essence - Liquid eyelinet (klasické tekuté černé oční linky)
3. Essence - Gel eyeliner (profláknuté gelové oční linky)

Všechny pohromadě

Jako první na řadě jsou linky Glam liner. Tyto linky obsahují jemné stříbrné třpytky a celkový dojem je takový jakoby slavnostnější. Ale není to přespříliš výrazné, takže se dle mého názoru hodí jak na denní, tak i slavnostnější líčení. Štěteček je po otření krásně špičatý, tudíž není problém s ním s trochou cviku vykouzlit hezkou tenkou linku. Na druhou stranu je potřeba zmínit, že na štětečku po vytažení je barvy na můj vkus až přespříliš. Jako hlavní kámen úrazu vidím délku zaschnutí linek. Podle mého pozorování je potřeba takových 10 minut, abyste měly jistotu, že se vám neobtisknou. Výdrž je v pohodě, s bází vydrží (u mě mezi 8-19hod. naprosto bez problému). Možné riziko bych viděla v létě za horkého počasí, kdy se potíme a potí se nám i oční víčka. Linka totiž není ani náhodou voděodolná (viz níže)!

Essence Glam liner
Hrot


- značka: Essence 
- cena:60kč 
- obsah: 5ml
- hodnocení: 8/10 (body dolů za dlouhé schnutí a při parném počasí menší výdrž)

Druhé na řadě jsou klasické tekuté oční linky Liquid eyeliner, opět v černé barvě. Už na obalu se dočtete, že aplikátor je nový, inovovaný. Mě vcelku zaskočil. Jedná se o pěnový aplikátor, který má spíše zaoblenou špičku, takže dokonalou tenkou linku s ním nevykouzlíte, tedy - nechci vás podceňovat, ale mě se to nepodařilo a to linky používám už asi 5 let :-) Ale třeba jste šikovnější než já :-) Tato linka hezky drží celý den a to dokonce i bez báze. Pozor ovšem na déšť, při kontaktu s vodou poměrně rychle mizí :-) 


Essence Liquid eyeliner
Pěnový hrot


- značka: Essence
- cena:60kč 
- obsah: 4ml
- hodnocení: 7/10 (za aplikátor, se kterým se zejména začátečníkům nebude pracovat dobře)


Poslední na řadě jsou všemi známé a profláknuté gelové oční linky (opět v černé barvě - Midnight in Paris). Ani nevím, jestli je vůbec nutné nějakou recenzi na tento výrobek ještě vůbec psát. Popsaných bylo mnoho a mnoho imaginárních listů bloggového papíru. Linky koupíte ve skleněném kalíšku. Jako velikou nevýhodu tohoto produktu vidím v tom, že bez štětečku na gelové linky si je prostě neuděláte. Budiž nám útěchou, že štěteček na linky od Essence stojí cca 35kč, takže finanční kolaps nehrozí :-). A tím výčet negativů končí. Linka je suchá hned, drží celý den bez hnutí. Mnohdy přežije dokonce i odličování. Drží opravdu jako přibitá :-ú Doporučuju micelární vodu od Biodermy a nebo dvoufázový oční odličovač na voděodolný make-up.






- značka: Essence
- cena: 75kč 
- obsah: 3ml
- hodnocení: 10/10 = DOPORUČUJU 

Tady na obrázku můžete vidět pigmentaci a sytost barev jednotlivých linek. Pro mě vyhrávají gelové.

Na světle
 A jak je to s voděodolností? Po 15 vteřinách pod vodou ....


 .... po 30 vteřinách .... 




Jak jste na tom vy s očními linkami? Používáte tekuté či gelové? Nebo "kreslíte" linky klasickými tužkami?



  Evelin 

29 komentářů:

  1. Tak třetí jsou super, ale jsem líná si kupovat něco a k tomu mít extra štěteček, jak něco nejde rukama nebo samo, tak mě to odrazuje :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto chápu, ale za sebe můžu říct, že zrovna u tohoto výrobku se to vyplatí :-)

      Vymazat
  2. Ahojky, super článek..škoda, že si linky nemaluji :D Ale článek pošlu ségře, ta si linky dělá často!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba ségře článek pomůže/pobaví/přinese inspiraci :-) Děkuji za propagaci :-)

      Vymazat
  3. Dřív jsem používala ty liquid liner a myslela jsem si, jak jsou výborné. Pak jsem si koupila gelové, a od té doby jsem liquid liner nepoužila ani jednou :) Jsou opravdu skvělé, jedinou nevýhodu vidím v mytí štětečku po každém použití(já jich mám několik), protože jsem na to hrozný lenoch :/ ještě bych dodala, že se mi často u toho liquid liner, zejména v létě, stávalo že se mi linka obtiskla na víčko - i během dne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla od Essence první ty třpytkové a pak ty liquid,ale už dříve jsem měla jiné značky (třeba Regina) a tam ten hrot byl úplně tenký, perfektní!A musím naprosto souhlasit, že gelové linky jsou splněný sen, už nikdy jinak!!!

      Vymazat
  4. Gelové, gelové, jedině gelové :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já používám na linky jen tužky, tekuté ani gelové jsem ještě nezkoušela - vždycky jsem měla strach, že musím nakreslit dokonale rovnou tenoučkou linku, aby to dobře vypadalo... S tužkou mi to přijde jednodušší:-) Ale ty gelové asi opravdu vyzkouším, už jsem slyšela spoustu chvály! A když mi nebudou vyhovovat, vím, kam je "poslat" :-) Zuzu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těmi tekutými bys to po pár trénincích rozhodně zvládla, ale jedině za předpokladu tenkého hrotu. Ale s gelovými si myslím, že to klidně zvládneš na poprvé, maximálně na podruhé. Já tužkou linky taky malovala, je to fajn varianta, když nechci, aby ti linky byly výrazné.

      Vymazat
  6. Já si linky dělám už jen gelové a ty Essence jsou mé nejoblíbenější :).

    OdpovědětVymazat
  7. Teda...další článek co mě už asi nadobro přesvědčil, že si ty gelové linky musím koupit :D! (a to jsem zarytý zastávce tekutých)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak šup šup pro ně, jsem zvědavá i na tvou recenzi :-)

      Vymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. No, několikrát už jsem okolo těch gelových šla v drogerce a vždycky nakonec rozumně usoudila, že je nevyužiju... Mám doma klasický tekutý, ale s těma to je pro mě porod, tak si říkám, proč další linky se kterýma to bude vypadat jako když mám monokl :D (Ale co když ne a zrovna to bude to pravý ořechový a dokonalý že?? :)) Taky mě odrazuje že je toho najednou moc: kalíšek a ještě v ruce štěteček, kdo ví jestli bych si spíš nevypíchla oko :D Ale když vy to všechny tak chválíte... asi to nakonec nevydržim a vyzkouším :D (Jste hrozný, jak nutíte člověka nakupovat ;)) Super srovnání Evelins, díky za něj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě!!! Co kdyby :-)? Já osobně si oko nevypíchla, takže myslím, že to zvládneš taky ;-) A děkuju za pochvalu!

      Vymazat
  10. Pro mě jsou jedničkou tyhle gelové :)

    OdpovědětVymazat
  11. Doma mám ty tekuté a za tu cenu jsou fajn.
    Gelovky mám hnědé a nedávno na ně na mém blogu byla recenze. Jinak ty černé si dřív nebo později také koupím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ty hnědé jsem u tebe viděla :-) A viděla jsem, že jsi s nima spokojená stejně jako já

      Vymazat
  12. Já používám ty linky se štětečkem a je fakt, že barva se nehne. Což mi vyhuvuje, ani barva nebledne, nic. Ale fakt to nejde večer dolů. Ani těmi největšími odličovacími esy (si tu Biodermu budu muset pořídit:-D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to tedy ještě jde dvoufázovým od Ryoru... a pak už jen tou Biodermou :-)

      Vymazat
  13. Používám ty gelové a nedám na ně dopustit. Ta výdrž je snad nekonečná, z oka se nehnou po celý den a hlavně se mi neumázne ocásek, jako se mi stávalo u tekutých linek. Na odlíčení používám dvoufázový odličovač od Essence, kterej snad odlíčí i tetování :D je perfektní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, jendou mám v plánu vyzkoušet, jestli vydrží den i noc :-)

      Vymazat
  14. Já používám normální linky od Essence jako máš tady, jen mám ty voděodolné s užším štětečkem. :) Jsem max. spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám ty třpytkový a jsem s nima spokojená, protože mi oči nezmenší a vypadají velice hezky. Problém mám akorát s tou voděodolností..

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥