úterý 11. září 2012

Začít něco dělat !!!

Jsem hrozná a vím to. Nejraději bych si naliskala. Asi tak několikrát do týdne. Jsem člověk s naprosto nulovou vůlí. Vážně. Každý rok přibližně v únoru si řeknu, že teď je ten pravý čas - do léta daleko a letos přeci už musím být do bikin štíhlá. A výsledek? Nula bodů (respektive kilogramů směrem dolů). Po konci zkouškového si řeknu: "Skvělé, mám 3-4 měsíce volna, to se to bude jezdit na kole, bruslích, chodit plavat". Většinou párkrát zajdu. A výsledek? Opět nula bodů. Grrrr. A na začátku semestru projíždím weby všech fitek v okolí a hledám kurzy, které by mě nadchly. Vyzkoušela jsem toho dost - vacushape, powerplate, trampolínky, zumbu, pilates... Většina z toho mi vydržela více či méně dlouho. Vacushape (10 vstupů - permanentka koupená přes slevový portál), powerplate (10 vstupů - zakoupeno přes slevový portál; neodchodila jsem celou), trampolínky (2x), zumba (půl semestru), pilates (1 pololetí). Jsem prostě opravdu strašně strašná a samotnou mě to štve! 

Jenže, letos se asi něco zlomilo, nevím. Nejen, že jsem na sebe už vážně naštvaná, ale já jsem už i rozhodnutá! (a to je asi krok správným směrem). Nehodlám přeměnit svůj blog na nějaký super hyper fitness, to ani náhodou! Ani vám sem nehodlám dávat linky na cvičení s Jillian (té bylo, je a bude všude dost). Ani vám nebudu popisovat, jaká dieta je nejlepší (jednoduše žádná). Jen sem prostě asi jen sem tam napíšu, jak se mi daří.

Začala jsem pomaloučku polehoučku minulý týden v pátek jógou. Mnozí si možná budete ťukat na čelo, pro mnohé lidi to není sport jako takový, spíše sport v duševní rovině. Uvidíme. Já za sebe můžu říct, že pozdrav slunci jsem nezvládla a docela jsem se i zapotila! Možná bych ho zvládla ála můj přítel, který pozdrav slunci pojal po svém, zvedl ruku, mávl a řekl "čágo slunko" :-D

Včera přišly na řadu břišní tance :-) Muhehe. Vrtěla jsem těma svýma špíčkama (dobře, tak špekama) jedna radost. To mi zas jde, to jako ne že ne :-) Akorát to nevypadá tak smyslně jak jsem si představovala :-) Nevadí, to vypilujeme :-)

Možná mi budete doporučovat jiná, aerobní cvičení, a já vám za to předem děkuju, ale hádám, že na žádný spinnikg, hiking a jiné věci mě nedostanete :-)

                                                                                       Evelin 


PS: Koho by to zajímalo, tak moje tělesná "izolace" dosáhla svého vrcholu, a to 90kg na 170 cm

41 komentářů:

  1. Držím ti palce, ať tě vůle neopustí .) Vím přesně, o čem mluvíš, mám to úúplně stejně :D

    OdpovědětVymazat
  2. Máš moji podporu! Mluvíš mi z duše, mám stejně mizernou vůli jako ty. Dokážu se hodně rychle pro něco nadchnout, ale bohužel jak rychle to přijde, tak rychle to odchází...škoda. Ale teď to bude jiné, já to vím! :-D Můžem se podporovat navzájem, pokud budeš mít zájem mrkni na můj blog ;))
    Jinak s topu jógou...mamka cvičí pozdrav slunci každý den 10 minut?! a říkala, že je to znát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za podporu, vážím si jí! Na tvůj blog jsem koukala a vidím, že jsme na tom podobně :-) Já pozdrav slunci ještě celý neumím, ale snad to půjd epozant i na mě :-)

      Vymazat
  3. Jéé mám strašnou radost, že se jóga tak rozmáhá! Jinak podle mě si začala skvěle, protože jóga tě protáhne a posílí svaly, o kterých si ani nevěděla že je máš a to je ten nejlepší start, jak se začít hýbat, když člověk dlouho tělo nijak nezatěžoval:) Mám radost za tebe a zkus ten trik, o kterém jsem psala na blogu, zkus se donutit zacvičit si každý den následujících 30 dní, i kdyby to mělo být třeba jen jedno kolo toho pozdravu slunci:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý tip! Asi to zkusím, i kdybych měla udělat jen 10 sklapovaček, pocit asi budu mít mnohem lepší, než když jdu cvičit 3x do týdne...

      Vymazat
    2. No já jsem právě četla, že po 30 dnech si člověk vytvoří návyk a jde to pak už mnohem snadněji se donutit, já jsem to teď bohužel testovat nestihla, ale až mi skončí tenhle pekelný měsíc, taky se do sebe pustim, protože moje krční páteř už přímo pláče:)

      Vymazat
    3. Já na jógu chodila už v letním semestru ke kamarádce a sice mi to velice moc nešlo, ale strašně mě to bavilo :-)! A stím fíglem 30-ti denním to určitě vyzkouším! Děkuju za tip!

      Vymazat
  4. Vím, přesně jak se cítíš, sama to mám s motivací stejné. Na jógu jsem chvíli chodila, ale pak jsem tam jednou usnula, tak jsem tam už radši nešla :D. A taky mi to vůbec nešlo, jsem tak málo ohebná, že nebylo poznat, že ty cviky dělám :D. A na břišní tance jsem taky chodila, bohužel jsem musela skončit z časových důvodů, ale bavilo mě to hodně :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na józe usínám pravidelně v relaxační fázi :-D Z toho si nic nedělej :-) Jen se bojím toho, že tam jednou usnu naprosto na tvrdo a zachrápnu si tam :-D To by byla ostuda :-)

      Vymazat
  5. Jako bys mi mluvila z duše s tou vůlí. Každopádně ti tedy přeji mnoho úspěchů a ať ti to tentokrát vydrží, stojí to za to :)!
    Budu ráda když sem pak napíšeš jak ti to jde, třeba mě to konečně motivuje :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Pokusím se nějaký článek potom přidat... Podle výsledků :-D

      Vymazat
  6. Tak hodně úspěchů... Já se zase třeba naučím konečně jezdit na kolečkových bruslích... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolečkové brusle jsou skvělé :-)! Já na nich jezdím už přes 5 let, ale brzdit do teď neumím :-)

      Vymazat
  7. Já jsem také velký lenoch a ten začátek naprosto chápu, protože jsem to měla stejně - při zkouškovém jsem si říkala, co vše pak budu dělat a po zkouškách jsem se začala flákat. Tak ať ti motivace vydrží a konečně to změníš, budu držet palce!

    OdpovědětVymazat
  8. Pár let jsem se věnovala břišnímu tanci a už se těším, až se k němu zase vrátím. Pomohl mi i k lepšímu držení těla a přestala jsem se hrbit :) Tak držím palce ať ti motivace a pevná vůle vydrží :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad i mě pomůže :-) Po první lekci jsem nadšená!

      Vymazat
  9. Milé dámy,

    děkuji vám za krásné komentáře, vážím si jich! Pokusím se vás, i sebe, nezklamat! :-*

    OdpovědětVymazat
  10. Přeju Ti, ať Ti to vydrží. Důležité je začít něco dělat - cokoli. Já bych do sebe minulý rok touto dobou ani náhodou neřekla, že v pohodě zvládnu Beskydskou sedmičku a že mezitím se dostanu do mnohem lepší kondice, zhubnu na svých ideálních šedesát kilo (i když 58 je teď můj cíl) atd. Takže - odvahu! A až uvidíš výsledky, půjde to samo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, já jsem na sebe pyšná, že jsme vůbec začala :-)

      Vymazat
  11. Tý jo, tak přesně to, co si říkáš ty si říkám i já :( Nemůžu se k tomu ani za nic dokopat.. Já chodím teď na Power Plate, nic moc, abych pravdu řekla :) Ale Tobě přeji, ať TI to vydrží co nejdýl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě teda power palte nebavil vůbec, měla jsem zřejmě špatnou instruktorku - i pře mé upozornění, že mám plastiku kolene, tak jsem dělala drtivou většinu cviků v hlubokém podřepu, koleno mi nateklo do rozměrů, že jsem ěmla hybnost asi 30% a musela jít vytahovat vodu :-( A od té doby jsem si řekla, že ne.

      Vymazat
    2. Ježiš, tak to je opravdu zlý .. no a představ si, že já nemám instrukturku žádnou :(( Vůbec nevím, jak na tom cvičit..! :(

      Vymazat
    3. Žádnou?!?!? To je tak an to, aby sisi ublížila :-(

      Vymazat
  12. Mluvíš mi z duše děvče :D :D Každý den začínám a kde nic tu nic :)
    Moc ti fandím a jsi mi vzorem! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak můžeme začínat spolu :-) Děkuju, jis má oficiální fanynka :-) A s tím vzorek nevím, nevím :-)

      Vymazat
  13. Jezis, presne ja :). Bych se fackovala taky nekolikrat do tydne :). A to nejde jen o jidlo a hubnuti :D. Odkladam desne moc veci a priserne me to stve :(. Bych potrebovala asistentku :). Ale co se tyce planu, tak jsem se uz (celkem naucila), ze to chce cas od casu neco malo udelat a ne si delat plany, co jako vsechno musim fakt ted hned udelat :). Jen najit jeste tu pevnou vuli na hubnuti a cviceni :). A neutraceni :D. Jinak jogu chystam taky, ona pomaha k napruzeni tela a na hubnuti je to super, protoze kdyz se dokazes timhle rozhybat, ostatni sporty ti pujdou uz samy :). Pokud ovsem nejsi takove nemehlo jako ja, ale to neni mozne :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tož já su někdy nemehlo největší :-) Tak uvidíme, snad se tam nepolámu celá :-)

      Vymazat
  14. :D:D Před týdnem jsem prohlížela stránky fitek taky :D Já nemusím hubnout, spíš bych chtěla přibrat, ale mám kondici nula :/ Tak si taky říkám, že zkusím polehoučku jogu, nebo pilates, ALE asi zase skutek utek´:/ Nejlepší je, najít si nějakého sportovního parťáka, dle mého názoru :) Jinak Pozdrav slunic po ránu je makačka, to máš pravdu, pokud jsi taky takový lenoch jako já :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, skutek utek, to znám velice dobře! No, až se Pozdrav slunci naučím, tak snad mi zabrat dá, ať to jde vidět ;-)

      Vymazat
  15. ja milujem plávanie, začala som nanovo od nedele a na prvý raz som prešla 1.2km :3 teda uplávala :D :D

    OdpovědětVymazat
  16. jsem uplně stejná :D..tak ti držím palečky a budu se těšit na další posty na tohle téma! :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-* Snad se mi podaří se v příštím postu pochválit ;-)

      Vymazat
  17. Evelin, držím palce :)
    Já s tímhle naštětí problém nemám, spíš bych potřebovala tak 2 kg přibrat.. :) Takže, musím cvičit také ;)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Madalenko! Snad vydržím! Jsem ráda, že je fér, že cvičit musí hubené i silné :-)

      Vymazat
  18. I já jsem v tomto věčný začátečník, takže přeju hodně štěstí a velkou výdrž. :)
    S jógou jsem začínala několikrát, ale bohužel všechna cvičení většinou začínají právě Pozdravem slunci a to je podle mě jeden z nejnudnějších cviků na světě. :) Takže jsem se dál nedostala a vždycky video znechuceně vypnula. Před prázdninami jsem ale našla video, kde se sice taky cvičí Pozdrav slunci, ale dost se ten cvik v průběhu obměňuje, takže to baví i mě. Druhá věc je donutit se, to je hlavní kámen úrazu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně mi mluvíš z duše, nejhorší je se donutit! A to fakt kámen úrazu

      Vymazat
  19. Ahoj Evelinko,
    myslím, že je super, že jsi se rozhodla.. může to být cokoliv, hlavně ať tě to baví:-)) já jogu vždycky nesnášela, mám nízký tlak a tak mi to nedělalo dobře. ale dnes už jsem větší a tak se snažím zkoušet všechno:-))no joze je strašně super vidět ty pokroky, člověk se deset minut denně protahuje a za měsíc se mu podaří udělat něco, co vždy považoval ze nemožné. Já teďka trénuju dát dlaně na zem v předklonu:-)) už jsem skoro cirkusačka.
    Tak hodně zdaru a těším se na další posty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Melanie, to je můj momentální cíl - dát dlaně na zem :-) Tak uvidíme, zda-li se mi to podaří :-)

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥