středa 2. ledna 2013

Oblíbenci 2012

Koncem prosince se na mnoha blozích objevily články typu "oblíbenci za rok 2012". Ani já nebudu pozadu :-) Přicházím s tímto článkem až nyní, jelikož jsem všem kosmetických zázrakům dávala šanci až do poslední chvíle :-)

A našla jsem letos nějaké top produkty? Samozřejmě že ano! Ale pořád existují kategorie, které zůstávají otevřeny :-) Nicméně ovšem není nikde dáno, že letos nenajdu přemožitele těch stávajících, že :-) Tak jdeme na to :-)

Odličování. Tahle kategorie má jednoznačného vítěze a já našla stálici. Předem přiznávám, že k produktům firmy Bioderma jsem byla téměř celý rok značně skeptická. Nejen díky vyšší ceně, ale obecně po špatné zkušenosti s lékárenskou kosmetikou jsem dost váhala. Nicméně, vyprosila jsem si v lékárně vzorečky micelárních vod Sensibio a Sébium. Je pravda, že růžová varianta mě zklamala na celé čáře, byla jsem z ní celá ulepená. Ale tahle zelená? To je skvost!

Mazadla. Znáte to, kdo maže, ten jede. A tak jsem mazala. Poctivě. A výrobky, které mě letos oslnily jsou následující: 1. tělové máslo s mangem Balea (recenze zde), 2. olivové tělové máslo Ziaja (recenze zde), 3. tělová emulze Atoderm Bioderma (recenze bude!!!) a 4. máslo na nohy s citronovou trávou (recenze taky bude).

Co se týče mazání na obličej, tak jsem letos vyzkoušela spousty vzorečků, několik krémů, ale kde nic tu nic. Až krabička krásy mi pomohla nalézt vysněnou péči! A tou je obovující sérum od Nobilis Tilia! Někomu možná může vadit bylinková vůně - ani já z ní nebyla nadšená, ale po chvíli vůně mizí a odměnou budiž pleť jako dětská prdýlka :-) A když je nejhůř tak mě vždycky zachrání zinková mast z lékárny!

Co se týče ještě ksichtíku, tak jsem po dlouhé době objevilo kouzlo a moc peelingů. Ráda se budu vracet zejména ke dvěma. Oba jsou od firmy Ziaja - jeden je mikropeeling s růží a druhý je enzymatický peeling s mořskými řasami.

Vlasy. Letos jsem také pronikla do tajů vlasové kosmetiky bez silikonů. Je pravda, že jsem tedy velice nezaznamenala rozdíl mezi produkty s/bez a osobně to ani velice neřeším. Důležité pro mě je, že jsem po x letech hledání našla výrobky, které mé vlasy umyjí, nádherně voní a navíc dokážou, že své vlasy rozčešu, aniž bych si jich půlku vyrvala nebo musela ještě navíc použít speciální kondicionér ve spreji. Třikrát hurá kokosové Balee (recenze tady)!!!

Přeměna na člověka. V oblasti líčení jsem také našla pár top výrobky. Jednoznačně se mezi ně řadí: pudr od Avon (1) a Rimmel (2). Řasenka Oriflame (3) /zde/ a GS (4) /tady/. Očkám dodávám kočičí vzhled gelovými linkami od Essence (5), které hádám nevyměním už nikdy (recenze zde). No, a abych zakryla všechny ty své nedokonalosti pleti, tak jsem letos zkoušela mraky make-upů (BB krémům jsem prostě nepropadla) a zaujaly mne následující Dermacol Matt Contol (6) /klik/, L´Oreal True Match (7) /zde/, GS Matte (8) a Rimmel Stay Matte (9). Ještě tedy pořád hledám něco s malinko vyšším krytím, tak kdybyste věděly, tak se prosím o své poznatky podělte ;-)! 


A to by bylo vše. Stále hledám moje TOP pro kategorii krém na ruce, balzám na rty, oční stíny, rtěnka, tvářenka, minerální make-up... No, myslím, že i pro letošek mám tedy co dělat :-) Nicméně hádám, že je patrné, že loňský rok jsem se naprosto zamilovala značku Ziaja a Balea. A tak budu hledat dál mezi výrobky i těchto značek :-)
Všechny výše zmíněné výrobky bych mohla směle nazvat úlovkem měsíce a všechny vám s klidným srdcem i svědomím doporučuji!

                                                               Evelin ♥ 

41 komentářů:

  1. Časem vyzkouším nějaký šampon od baley:))

    OdpovědětVymazat
  2. Micelární voda Sensibio mě také zklamala, takže v nejbližší době si od Biodermy určitě nic nekoupím.
    Přiznám se, že žádného z tvých oblíbenců neznám, možná se nechám inspirovat a některé zkusím :)
    Co se týče krému na ruce, já nedám dopustit na krém s výtažky z Černého moře z Avonu.

    OdpovědětVymazat
  3. Hele a cim odlicujes oci? Ja totiz ruzovou micelarkou a zelenou zbytek ksichtu...

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám micelárku od Bourjois. Nejdřív jsem z ní byla nadšená, ale teď mi přijde, že neodlíčí úplně všechno. Je ta Bioderma fakt účinná? Přemýšlím o ní, ale za ty peníze chci mít jistotu, že bude fakt skvělá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja jsem s ni naprosto spokojena, navic, kdyz ji koupis v akci 1+1, ´tak je to v klidecku! Sice mi enstaci 1 tampon, jak se doctes jinde na blozich, ale po 2 tamponcich je po vsech necistotach i make-upu

      Vymazat
  5. Nad micelární vodou od Biodermy stále přemýšlím, ale to s tím vzorečkem není špatný nápad... Dali ti ho ochotně? Musela sis na něj něco přinést? Šampon od Baley na mě čeká ve skříni, ale já mám nějaký růžový, ten kokos mi moc nevoněl.
    svet-podle-klary.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klarko, zalezi na lidech... Nekde byly pani ochotne jinde ne. Nic si nosit nemusis, vzorecek je zataveny, takze v pohodicce ;-)

      Vymazat
  6. jéé kokosové šampóny a balzámy na vlasy od Balei mám také ráda ! :)
    jinak matující make-up od GS jsem měla také možnost vyzkoušet, je parádní! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Mám řasenku od Oriflame, i když myslím jinou než máš zrovny Ty. Jsem s ní spokojená, protože to je konečně řasenka, která mi nedráždí oči a já nepřipomínám angorského králíka.

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem si nakonec taky oblíbila víc zelenou Biodermu, jen oči doodličuji něčím jiným. :)
    Ten šampon od Baley už budu muset vyzkoušet, všude na něj čtu spoustu chvály. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Mně se začíná čím dál tím víc líbit Ziaja. Tak třeba něco vyzkouším, akorát mi štve, že u nás v obchodech jde sehnat pouze řada oliva a kozí mléko :) Bioderma je skvělá jak Sensibio tak Sébium :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doporucuji zajit nekam do nejake biobchudku. U nas jsem nasla obchudek, kde je Ziaja vyrobku sposuty!

      Vymazat
  10. Ještě jsem neměla možnost zkusit Biodermu, díky ceně. Krémy od Balei mám taky ráda + sprcháče a teď zkouším šampon pro brunety. Jinak řasenku od Oriflamu jsem měla podobnou - taky Wonder Lash, ale ne Intense. Ještě bych přidala hodně známý Zázračný kelímek od Oriflame, protože má všestranné využití :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zazracny kelimek je taky fajn, ale loni jsem ho nemela, tak by bylo nefer ho sem radit :-)

      Vymazat
  11. Sébium jsem si nedávno objednávala, tak brzy čekám balíček. Chtěla bych zkusit i ten pore refiner, zbláznila se mi nějak pleť a ani zinková mast nestíhá.. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou zinkovou masti to ovsem mila M. neprehanej, ja doporucuju max. 1x tydne! Ja ji taky pouzivala casteji a nemohla jsem se s pleti domluvit :-( pak jsem nasla nejake recenze a diskuze a pouzivam tak 1x za tyden, za 14 dni a maximalni spokojenost.

      Vymazat
    2. Balíček dnes dorazil, tak pro něj večer skočím a začnu testovat. S mastí to nepřeháním, dávám ji jen na pupínky a opravdu zřídkakdy, ale nějak mi přestala fungovat.. Snad najdu nějakou náhradu.

      Vymazat
  12. Já mám micelárku růžovou a nemůžu si jí vynachválit, tu zelenou jsem chtěla vyzkoušet taky, ale píšou tam, že není vhodná na oči a já jsem chtěla na celkové odličování. Tělové máslo od Ziaji- olivové mám teď a je úžasné!! Make-up od GS jsem zkoušela, ale ten mi moc nevyhovoval :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja s ni odlicuju i oci a nepozoruju žádné drazdeni,stipani či cokoliv jineho. Ziaja je supr,hlavne ta olivova!

      Vymazat
  13. micelárky od Biodermy mám taky ráda a zinkovou mast používám též! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Stíny jsou pro mne nejlepší Catrice (cena/kvalita/barvy/výdrž/pigmentace), rtěnku sama hledám, tvářenka Bourjois a krajková Dermacol, balzám mám nejraději mandlový od Yves Rocher (voskovitost a mastnost v dobrém poměru, dobře se nanáší krásně hydratuje a voní, naopak nejhorší je astrid a lip smacker), krém na ruce mám nejraději taky od YR, ten klasický s arnikou (dobře se vstřebává, hezky voní, hydratuje a nelepí).
    A k biodermě jsem měla postoj jako ty, drahá a z lékárny jsem měla Vichy (jo to je vážně lékárenský odpad) a pak jsme dostala vzoreček téhle zelené sébium a je to bomba - dokonce mi nevadí i na atopický ekzém na víčkách.
    A naopak makeup od Rimmelu Stay with me doporučit nemůžu, na mě oxiduje do oranžova, málo kryje a v létě se mi pod ním potí pokožka a nedýchá. Jo holt někdo má rád něco jinýho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jakoze Vichy je pro me uplne no comment, jako stredoskolacka jsem vsechny penize z Vanoc dala za 30 ml krem a po prvnim pouziti jsem ho vyhodila do kose! Osypala jsem se, plet me palila! Od te doby jsem opravdu zanevrela na lekarenskou kosmetiku, nicmene ted jsem to riskla a vyplatilo se!
      Vazne na tobe oxiduje? To se mi nastesti nestalo.
      A dekuji za skvele tipy, rada nektere vyzkousim!

      Vymazat
    2. Jj na ruce i obličeji... Četla jsem to i na jednom blogu, že to slečně dělal, ale už si nevzpomenu kde.
      Po Vichy jsem se neosypala (jako většina), ale vůbec mi to s akném nic neudělalo, to byl lepší Garnier. Naštěstí jsem tu mini sadu dostala od kamarádky, její mamka je lékárnice, takže to nemusí mrzet ani druhou stranu :D Jen ten čistící gel hezky voněl, toť vše :)

      Vymazat
  15. Také jsem letos objevila Baleu a dnes jsem si koupila další výrobky, na které určitě budou recenze. Ta kokosová řada na vlasy je dokonalá! :) A tělová mazadla mám od nich taky ráda. Zaujalo mě to s tou citronovou trávou na nohy, těším se na recenzi! A jinak já Sensibio H2O miluju a krém Atoderm taky, jak víš z mého blogu! Jinak Ti přeji krásný nový rok a Tvému blogu hodně nových čtenářek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, Papayo, tvuj blog byl take duvodem, proc jsem si atoderm koupila ;-) Dala jsem na tve doporuceni :-) Dekuji za mile prani a tobe preji taktez pohodovy rok 2013 plny skvelych zazitku a prijemnych ctenaru!

      Vymazat
  16. Nechám se inspirovat do budoucna, co bych mohla vyzkoušet :).

    OdpovědětVymazat
  17. jestli ještě pořád nemáš svůj top krém na ruce, doporučuju zkusit krém Nautre Secrets Mint&Rasberry od Oriflamu. Já sice moc kosmetiku od Orifka nemusím, ale tenhle krém naprosto miluju, už mám několikátej :) mám o něm i článek na blogu, pokud by tě to zajímalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ja ten Oriflame asi vyzkousim. Dekuji ti za tip!

      Vymazat
  18. Vzoreček micelárky! Že mě to nenapadlo dřív! Už nad ní přemýšlím delší dobu, ale bojím se investovat. Děkuju děkuju děkuju za radu!!

    A pokud můžu i já poradit:
    krém na ruce - klasická Indulona, nedám bez ní ránu
    balzám na rty - Vitalos nebo Figs and Rouge
    oční stíny - paletky MUA

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, moc ráda bych tě pozvala na svůj nový blog, který je věnován fotografování.
    Také jsem začala rozjíždět takový malý menší projekt, tak pokud máš zájem určitě mě navštiv... :)
    Pokud se ti u mě zalíbí, samozřejmě budu moc ráda, když se staneš mým pravidelným čtenářem!:)
    Přeji příjemný sobotní večer, Jíťa :)

    OdpovědětVymazat
  20. Super článek, inspirovala jsi mě k přemýšlení.... Nějak ale nemůžu přijít na to, co bych já vyhlásila jako top 2012, musím se ještě zamyslet... :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥