středa 20. února 2013

Čistící šampón

Znáte to, koupíte si/dostanete nějaký nový šampon, ideálně i s kondicionérem ze stejné řady. Jste nadšené - hurá, mám co testovat/ušetřím/nemusím si to kupovat sama/doplňte si sami... 

V lepším případě je ze začátku všechno fajn, vlasy krásně voní a vy si připadáte jako filmová hvězda, ale ono to přijde... Vlasy se začnou nějak rychleji mastit. Svědí vás pokožka na hlavě. Když se poškrábete, tak vám za nehty zůstává bílé cosi. WTF? Tak nějak to vypadalo u mě, když jsem začala používat přípravky, které mi naježil Ježíšek. Jenže co teď s tím, hlavu bych si snad rozškrábala, kdyby to šlo a vlasy jsem si musela umývat každý druhý den a pak už dokonce každý den. A na to já jednak nejsem zvyklá a ani si na to zvykat jaksi nehodlám, že. A tak jsem hledala. Až jsem našla. Čistící šampon bez silikonů. Vivat. Od Balea. Vivat dvakrát.

Na šampon jsem narazila úplnou náhodou, když jsem byla v DM ulovit nějaký ten deodorant. Procházela jsem regály, škrábala se na hlavě a tak nějak mě nohy zanesly až k šamponům. No, když už jsem tady, tak se podívám. A byl tam! Moc jsem tomu nevěřila, ale za zkoušku nic, že jo. maximálně těch 40 kaček a člověk kolikrát roztočí víc. 

Balení je prostě klasické od Balea, žádný výkřik módy ani hitparáda měsíce, ale takový střed. Sice nenadchne, ale zase ani neurazí. Když už teda tuba stojí na uzávěru )což moc nemusím), tak musím vyzdvihnout fakt, že otevírání je opravdu fajn bytelné, hezky zacvakne a dobře těsní, takže žádný popatlaný obal, ani zašpiněná vana.

Konzistence je na šampon poměrně tekutá, ale to mi vůbec nevadí. Šampon krásně a bohatě pění, v tomhle ohledu mu nemám co vytknout. Vůně je taky moc sympatická, řekla bych, že je taková ovocná, letní. Prostě taková kokinková :-)


Účinky byly skvělé! Hned po prvním použití se mi podařilo vymýt všechen ten "bordel" :-) Jsem si téměř jistá, že tím bordelem byly silikony, které šampon a kondicionér obsahovaly. Od léta totiž používám kokosovou Baleu bez silikonů a tohle asi byla reakce na použití silikonů. Nevím. Nicméně mě to ujistilo v tom, že prostě u kokosáčků zůstanu a budu naprosto spokojená :-).


- značka: Balea (drogerie DM)
- cena: 40 kč (39,90,-)
- objem: 250 ml
- hodnocení: 10/10 

Šampon jsem si naprosto zamilovala, používám ho 1x týdně v rámci pořádného vymytí stylingových přípravků a tak. Za mě je to tedy naprostá spokojenost a jsem moc ráda, že jsem na něj narazila, jelikož mi opravdu pomohl zbavit se nepříjemného svědění. Pokud něco takového hledáte, tak s chutí do DM, já za mě jen a jen doporučuju!

Máte také takové problémy? Nebo je vaší pokožce fuk, jestli používáte silikony či nikoliv?

                                          Evelin♥ a Meduňka

43 komentářů:

  1. Měla jsem ho taky ráda, než se mi začala přesušovat pokožka hlavy :( ale na vymytí *bordelu* z vlasů je fakt skvělý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, neměl by se používat nějak často - já ho mám moc ráda a myslím, že 1x týdně je úplně v cajku :-) Ale je pravda, že každá pokožka je jiná :-)

      Vymazat
  2. chtěla jsem psát podobný čánek, nemusím, podepisuju se pod tvůj. Jednou za týden nebo za 14 dní vymeju všechen sajrajt a je klid :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, že jsem byla o fous rychlejší.... :-)

      Vymazat
  3. Jé, tak tohle určo zkusím. Občas mám podobný problém - když častěji používám suchý šampon...

    OdpovědětVymazat
  4. Takže až mi dneska padne, mám záminku pro to si zajít do DMka, čas od času potřebuju vymýt, jak píše trefně Meduňka, "ten sajrajt".

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem taky jednou pocit že mám těch silikonů na hlavě až moc, věděla jsem, že Balea má nějaký takový šampon, ale hledala jsem ten s pumpičkou. Jenže jsem tam viděla i tenhle, porovnávala složení a vyhrál to tenhle a já ho naprosto miluju :). Vlasy jsou pak nádherně lehké, vzdušné, docela dost se lesknout, prostě spokojenost :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že ten s pumpičkou už se snad ani nedělá... Ale jistá si nejsem...

      Vymazat
  6. Šampóny od Baley jsou zázrak. Bych se bez nich už neobešla.

    OdpovědětVymazat
  7. Paráda! Chtěla jsem tenhle čistící šampón vyzkoušet, protože obecně mám šampóny od Baley dost ráda...takže jsem rád,a, že i na tenhle slyším chválu :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mně dělají problémy silikony jen s tím, že se vlasy mastí a plihnou. Ovšem nedělá mi to silikonové šampony od Élseve s argininem a jeden modrý se selenem na lupy (u nás se už neprodává, mám ho ze zahraničí). Takže taky radši používám Baleu bez silikonů nebo tyto Elseve a na pročištění šampon od Yves Rocher I love my planet s citronem a vitaminem E. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balea bez silikonů je moc fajn, vím, že se opakuju, ale prostě nedám dopustit na kokosovou řadu!

      Vymazat
  9. Baleu mám ráda, ale příjde mi, že vlasy hodně zjemní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já tedy asi neposoudím... Já mám vlasy husté, pevné, tvrdé, takže mě osobně Balea vyhovuje maximálně... Ale 100 lidí, 100 chutí.

      Vymazat
  10. Já si umývám vlasy denně, připadá mi že se tak líp probudím. Používám kokosovou Baleu, na střídačku nějakou v tubě. Už jsem měla tu Baleu zelenou pro jemné vlasy, pak tu s hennou pro hnědé vlasy. Po té hennové verzi byly akorát sušší vlasy. (rennnie)


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že ti Balea sedí! A mít jemné vlásky jak ty, tak je taky myju denně! Ale s mýma směnama bych asi ani nechodila spát :-)

      Vymazat
  11. Zkusím! Už potřebuju vlasy pořádně zbavit všech těch přípravků.Díky za tip...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač, jsem zvědavá, jak s ním budeš spokojená!

      Vymazat
  12. Hlava mě taky svědí, ale často. Jednou už mi pomohl pivní šampon, ale zas se to vrátilo a tentotkárt ani pivo nepomohlo.:D Prý pomáhají dětské šampony, ty jsou citlivé k pokožce. Ještě sem nezkoušela, ale už je mám na seznamu.:D Tenhle šampon k tomu přidám. Nedávno jsem si koupila takový modrý kokosový kondicionér od Baleii, ale nějako nevím... Furt si nemůžu udělat obrázek, ale přijde mi, že moje vlasy silikony jaksi potřebují.:D Ale beru ho teďka aspoň na nějaký to uvolnění vlasů.:) Uvidím co s míma vlasama udělá on.:)

    OdpovědětVymazat
  13. Na svědění teď také celkem trpím, tak už vím po čem sáhnout :).

    OdpovědětVymazat
  14. Balea šampony z profi řady mi moc nevyhovují, takže tento asi taky zkoušet nebude. Mě spíš vyhovují silikonové šampony.

    ATG blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Profi řadu ani nezkoušela, krom tohoto. Nečetla jsem moc valné ohlasy, tak jsem se do toho ani nepouštěla.

      Vymazat
  15. Já ho mám ráda, jednou za dva tydny si s nim umeju hlavu, hezky vycisti a jsem spokojena. Nic me po nem nesvedi ani mi z hlavy nic nepada, je nutny to poradne vymejt.

    OdpovědětVymazat
  16. Padoxně mi tyhle Balea šampóny dost dráždí vlasovou pokožku

    OdpovědětVymazat
  17. Takže myslíš, že to bílé, co má člověk za nehty, když se poškrábe, způsobujou silikony? Mně se to právě stává a nikdy jsem nevěděla, čím je to způsobené. Jsem si jistá tím, že nemám lupy, kdysi jsem je měla a vypadalo to úplně jinak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně si myslím, že ano. Jednak silikony, jednak třeba špatně vymyté přípravky...

      Vymazat
  18. Já hodně dlouho používala ten pure and fresh od Baley, no snad se tak jemnoval, měl pupmičku a byl skvělej, používala jsem ho právě když jsem cetjila, že jsou vlasy moc "přesycený" všema těma regenračníma a hodně silnýma šamponoma..ani nevím, jestli se ještě vyrábí nebo místo něj dali tenhle, ale každopádně si ho koupím zas :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že ten s pumpičkou už není, ale jistá si fakt nejsem.

      Vymazat
  19. Evelinko,
    o tomto slyším poprvé a musím říci, že už se těším na podnělí, až se dostanu do DM :)
    Děkuju

    OdpovědětVymazat
  20. Téda, po fiasku s jedním balea šamponem pro blondýny jsem se zařekla, že už žádnej šampon od baley nekoupím... No, asi udělám vyjímku :D

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj holky, chci se zeptat, nevymývá Vám tento šampon i barvu? ;) díky moc ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to barvu nevymývalo, používám ho 1x týdně.

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥