neděle 17. února 2013

Já a krabičky krásy

Příjemné nedělní dopoledne,

dnes nás nečeká žádná recenze, ale troška toho povídání. Ráda bych vám shrnula mé pocity a dojmy ze všech krabiček krásy. Vím, že se tady na blogu už dlouho žádná neobjevila (krom GB), takže si možná myslíte, že do toho nemám jako úplně co kecat, ale chyba lávky... Spousta recenzí na boxy se tady ani neobjevila a to prostě z důvodu, že jsem neměla náladu... Jen čtěte dál....

Boxy, které jsem si pořídila:
LadyBox - říjen, listopad, leden
SenzaBox - říjen, listopad, prosinec, leden
Greatbox - leden

Září
Tak nějak pronikám do tajů lady/beauty krabiček, někde jsem na ně narazila a tak se proklikávám dál a dál a tak nějak pomalinku zjišťuju o co se jedná a začíná se mi ten nápad líbit :-) Přišel Ladybox, jupíííík (zde) a jsem nadšená jak malé děcko :-) Parádička :-)

Říjen
Tento měsíc budu mít obě krabičky. SenzaBoxovou i tu LadyBoxovou a moc se na ně těším. Navíc, LB dostanu jako bloggerka zadarmo, o to více se těším!!! SenzaBox (zde) a LadyBox (zde).

Listopad
Koncept boxíků se mi pořád líbí, ale celé komplexně mě to začíná tak nějak srát. 

Prosinec
Objednala jsem jen Senzabox. Dostal se ke mě asi týden po té, co na netu jej měli asi už všichni. Znechuceně jsem ho položila na stůl a otevřela po pár dnech. A znechutila mě diskuse o odstínu make-upu na stránkách SB.

Leden
Říkala jsem si, že to ještě zkusím :-) Přišel mi jakýsi pytlík od LB, a pak modrá krabička od SB. Opět na blozích proběhla virtuální masáž a mě opět přišel balíček s týdenním zpozděním. Jakože pardon, ale na to vám z vysoka kašlu... CO to je jako za překvapení, když každá druhá blogerka je natolik blbá, že vyfotí rovnou obsah a dá ho jako obrázek celého článku. A ať mi nikdo netvrdí, že nemám lézt na blogger. Tam jsem taky nechodila, ale člověk má i FB, že jo... Ale objednala jsem si GreatBox a moc mě překvapil!

Důvody, proč už si balíček neobjednám:

- nechápu, proč některé blogerky mají exkluzivitu toho, že dostanou box o pár dní dříve než
   začíná distribuce. Asi mi uniká smysl...

- proč dostribuce trvá tak dlouho? Jako nebydlím nikde na Šumavě na konci světa uprostřed  
   lesů, ale v normálním krajském městě, tak prostě jako OPRAVDU nechápu, proč mi balíček 

   pravidelně dochází tak 5 dní po začátku rozesílání.

- protože už mi box nepřináší nic nového - značky se hodně opakují

- a když už teda narazíme na značku, kterou neznám, tak je to produkt, který mi nevyhovuje

- např. únorový SB nabízí krém, který mám z lednového GB... na jednu stranu chápu, že se
   zboží může opakovat, ale....

- je nezbytné už téměř 3 měsíce dostávat v boxíkách všechny ty Biosilky a Chi?!?!? Nechápu,
   nemám z toho radost a hlavně mě to už prostě nebaví...

- raději ji za ty 300,- koupím něco, co mi opravdu voní, co opravdu chci. Za překvapení v
   krabici či v pytlíku už jsem uvalila dost, te´d si dopřávám luxus svobodné volby.

A to je ode mě na tohle téma asi tak vše... Když budu nějaký box chtít, tak asi zkouknu nejprve recenze a články a pak si stoupnu do "fronty" třeba na mě vyjde. 

Ale už žádný oranžový make-up v krabici či Fleu de Santé v pytlíku... To je možná ještě horší, než pověstný zajíc v pytli....

A co vy, boxíkujete ještě????



                                                                 Evelin  

PS: Hezkou finanční bilanci boxíků najdete zde  

38 komentářů:

  1. Naprosto souhlasím, pokud chce někdo zkoušet nové věci, muže si něco nového vybrat v obchodě a má v odstínu/vůni, která mu vyhovuje. Ale (pro mě) je lepší si koupit, co opravdu 100% využiji, protože vždy je v boxíku něco, co nevyhovuje...Ale pro některé to může být ještě atraktivní, ale počáteční nadšení určitě už opadává :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Já svoji zvědavost už uspokojila a teď už budu utrácet opravdu jen za to, co chi :-)

      Vymazat
  2. naprosto souhlasím...už bylo přeboxováno :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, to je ten dokonalý výraz - "přeboxováno" :-)

      Vymazat
  3. Taky souhlasím, já zatím žásný neměla. Nejdřív jsem čekala, co se z toho vyvrbí a pak byly Vánoce a já byla bez peněz... A pak mi začalo připadat, že za ty 300 měsíčně si člověk koupí věci, které opravdu chce a potřebuje nebo chce zkusit.

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím naprosto - s tím rozdílem, že já si nikdy žádný box neobjednala, protože to MNĚ přišlo zbytečné už od začátku (to mně je zdůrazněné proto, aby bylo jasné, že se to týká jen mě, že je to můj názor a je naprosto v pořádku, když si ty boxy někdo objednává :-D). Přesně jak píšeš, je lepší ty peníze investovat do výrobků, které opravdu člověk chce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to ze začátku brala jako fajn překvápko a adrenalin, ale teď zjišťuju, že mám doma tolik mazadel a věcí, které mi stejně ani nevoní, že jsem se na nějaké další objednávání vykašlala :-)

      Vymazat
  5. Jednou jsem si dovolila pod článek napsat, že jsou tam samé zbytečnosti co mají doma všichni stejně několikrát a za ty peníze si radši koupím něco co chci a sneslo se na mě rýpání od blogerky a dalších čtenářek co si jako za ty tři stovky koupím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě pod článkem?!?!? Sad ne... ze začátku to pro mě byl fakt takový adrenalin a překvápko, ale teď už je to opravdu jen takové plýtvání penězi - tedy alespoň pro mě. Ale je pravda, že co člověk, to názor.

      Vymazat
    2. Nee tady pod článkem, bylo to někde jinde a už si nepamatuju kde přesně :)) Už je to déle ..

      Vymazat
    3. No já prohledávala právě blog, vůbec jsem si nebyla vědoma nějaké takové diskuse... Tak se mi teď trošku ulevilo, že to nebylo u mě :-)

      Vymazat
  6. Já jsem na tom stejně. Taky si už koupím za svých 300 Kč něco, co mi nebude jen tak ležet na stole... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně, však já mám doma plnou krabici těch vzorků a všeho, mám obavy, že to stejně ani nikdy nevytáhnu :-( Tak to asi tak nějak budu rozdávat - tu ke svátku, tu k narozkám a bude to :-)

      Vymazat
  7. Jak tak počítám, krabiček sis koupila 8, to dělá asi 2400,- a za to by se podle mě už daly sehnat užitečnější věci než několik tělových mlík, chi a biosilků, apod. Já jsem boxům nepodlehla a pokaždé, když vidím milion článku o jedné a té samé krabičce, jsem ráda.
    Jinak moc osobně nezastávám názor, že by se třeba na obličej měla kosmetika střídat a zkoušet ve formě vzorků, což zrovna tyto krabičky naopak podporují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krabiček jsem si koupila 7, jednu jsem dostala. A přesně takto jsem to počítala i já. Za ty peníze jsem mohla mít x věcí, které chci, ale přijdou mi drahé.

      Vymazat
  8. Já si objednám, jenom, když mám peníze navíc, což se stane opravdu málokdy, takže boxy jsem měla zatím jen dva :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já budu objednávat asi jen v případě, dky ten box bude podle recenzí opravdu našlápnutý, jinak ne...

      Vymazat
  9. S některými věcmi sice souhlasím, ale já zase musím říct, že jsem díky boxíkům narazila na skvělé kousky kosmetiky, které si budu kupovat opakovaně. A přitom bych se k nim sama asi nikdy nedostala. Plus tam bylo pár luxusních a hodně drahých věcí, za které bych peníze nikdy nedala, tak jsem měla možnost je aspoň vyzkoušet.
    Ale negativa to samozřejmě má. V poslední době mě také trápí ty opakující se značky. Bohužel se asi ukazuje, že náš trh je trošku malý a možná za to nemůžou ani tvůrci krabiček, ale prostě zkostnatělost kosmetických firem, které nejsou ochotny přistoupit na tento druh propagace a tak se to musí točit kolem Fleur de Santé a Yves Rocher, protože ti jsou ochotní dodávat kosmetiku v jakémkoliv množství. A duplování stejných výrobků v různých boxem mě také trochu štve, ale tady nám asi tvůrci boxů dávají najevo, že si máme kupovat jen jednu, ne všechny. :-D Za mě tedy krabičky rozhodně ano. Ale jedna měsíčně bohatě stačí, víc ne. A uvidíme časem, jestli se nějak rozhýbou značky nebo se to bude točit stále dokola.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu v tom, že člověk opravdu kolikrát mohl vyzkoušet kosmetiku, ke které by se jinak asi těžko dostal, to je jedno z plusů těchto boxíků :-) A samozřejmě to nikomu neberu, jen bohužel u mé osoby už tak nějak začala negativa převládat nad těmi pozitivy...

      Vymazat
  10. Jsem ráda, že si svůj názor sepsala. Já to mám dost podobně, akorát že jsem měla krabičky pouze dvě - zkusila jsem jednou Ladybox a jednou Senzabox. Z toho Ladybox jsem koupila když už jsem věděla, co tam je a byl to zrovna ten extrémně nabitý:) Senzabox jsem měla s mrkvovým makeupem a o tom vím, že už si ho nikdy nekoupím, protože ten, kdo tam něco takového dá a pak mele takové blbosti, tak ten kosmetice prostě nerozumí a já někomu takovému kšeft dělat nehodlám:)

    Krabičku už si asi nejspíš taky žádnou nekoupím, radši si fakt každý měsíc vyberu nějaký ten produkt, který fakt chci, najdu si na něj co nejvíc recenzí a nestává se mi, že by mi něco nevyhovovalo... Jinak je taky svatá pravda to co tu píše slečna kousek výše, že na obličeji se zrovna testovat moc nemá. S tím já naprosto souhlasím, používám osvědčené výrobky a s vlastní pletí se mi nechce moc experimentovat, jsem ráda, že nemám nějaký ekzém jako třeba moje mamka a nebo dermatitidu. Prostě se bojím to pokoušet.

    A obecně k těm krabičkám krásy - souhlasím, že výrobky se opakují a ještě horší je to, jak jsou tím všechny blogy každý měsíc zavalené:( Díky za tenhle článek, moc mě bavil!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, já se strašně bála, jak tady budu ukamenovaná za to, že už mám boxů po krk :-)

      Co se týče střídání a testování na pleti - myslím, že záleží na člověku - stavu jeho pleti a taky na tom, jak testuje. Já například používám standardně 4 krémy (2 v zimě - denní, noční a 2 v létě - denní a noční) a nemyslím si, že když na týden mažu pusu něčím jiným, a pak zase "svýma", že by se mi pleť kazila, nebo ji nějak namáhala. Samozřejmě, existují věci, které lidem nesednou a třeba se z nějakých produktů osypou, ale myslím, že sem tam dobrá změna neškodí :-) A navíc, co třeba ti, kteří své "top výrobky! teprve hledají...

      Ještě jednou moc děkuju za pochvalu, moc si ji vážím!

      Vymazat
  11. Já si koupila čtyři SB,nebyla jsem zklamaná,něco mě i velmi potěšilo a některé výrobky jsem neznala,možná někdy v budoucnu i koupím a některé jsem věnovala.Pak jsem ale objevila v jedné parfumerii věci,které bych ráda měla a jsou i pro mě cenově dostupné a pěkné,proto si svůj balíček krásy budu tvořit do 300kč sama...Zrušila jsem únorový boxík a koupila jsem si,co jsem potřebovala a co se mi líbilo.Jsem teď spokojená a mám radost,jak "malej Jarda",jak se říká...:D Takže asi tak..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaká je to parfumerie ;-)? Že bych mrkla taky :-D A jinak mas naprostou pravdu!!!

      Vymazat
    2. No,to je právě ta malá,jak už jsem jednou psala,ve Strašnicích na Starostrašnické ulici,vedle Elektra,naproti je Česká spořitelna(na rohu).Barva na vlasy Loreal Sublime Mouse-125Kč(v DM 169Kč),mají také věci,co už těžko někde seženeš-jestli někdo pamatuje krém v oranžové kulaté krabičce-Creme 21-malý i velký a jestli si někdo pamatuje "komunistické" tužky na oči černé a hnědé- asi 20Kč,mají třeba pánský Blue Stratos(na holení,po holení,sprej),mají také Impuls sprej,aj.Kosmetika Regina-stíny,tvářenky,Flormar...mají ale i známou kosmetiku..a značkové parfémy jsou myslím levnější než jinde. Okukujte,vybírejte v klidu,ptejte se,nechte si ukázat,obě prodavačky jsou moc milé i poradí.Myslím,že aspoň za podívání nic nedáš.Třeba si nakonec něco vybereš.Já to tam mám moc ráda.Já si koupila zlatohnědé stíny od Golden Rose,bázi pod oční stíny od Arabescque,barvu na vlasy Loreal,tvářenku od Flormar,tvářenku od Regina,sprej Impuls.

      Vymazat
    3. Jsem trdlo,jsem zapomněla,je to v Praze.

      Vymazat
    4. Safra! Tu parfumerii bych určitě milovala :-)!!!

      Vymazat
    5. Určitě jo.No a představ si,že mi i nabídla prodavačka,že mi objedná stíny od Golden Rose,co už neměly barvu,co jsem chtěla.Tak se těším..Někdy se tam musíš podívat.

      Vymazat
  12. měla sem 2 senzaboxy a už na to taky kašlu...to už by se mi vyšplhalo na 900 za pár plných balení a vzorky, takže ne-e...navíc mě už silně unavuje to jak si nějaký blogerky hrajou na nestranný, přitom jde prostě vidět, s kterou krabičkou sympatizují..takže za mě max. postavit se do fronty:)

    OdpovědětVymazat
  13. mně už chodí jenom Ladybox, s tím jsem spokojená a obsah se mi vždy líbí :) co ale taky nechápu je to, proč ho některé bloggerky mají dřív a mně chodí vždycky pozdě :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jedna z věcí, která mě rozzlobila na tolik, že na to prostě fakt prdím :-(

      Vymazat
  14. Já jsem si prozatím vůbec nic podobného neobjednala. Jak tak koukám po internetu, beztak tam je jenom hromada hloupostí:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak pro koho. Mě to za začátku přišlo strašně super, ale teď už ne.

      Vymazat
  15. Já jsem nikdy neboxíkovala, mám totiž zálusk na jeden produkt podobného rázu, ovšem mnohem lepšího principu - Little Black Bag, jenže zatím neposílají do Čech, takže čekám... :-D Pravda, není to vyloženě kosmetické, kromě kosmetiky tam jsou taky kabelky, šperky a různé drobnosti. Líbí se mi na tom, že člověk si sám vybere první produkt, při zaplacení se mu automaticky přidělí nějaké další produkty a on má potom určitý čas na to, aby s ostatními věci, které se mu nehodí, směňoval, dokud nebude spokojený s obsahem své "little black bag", potom si ji nechá poslat :-) A další měsíc může zase objednat a nebo přeskočit. Přijde mi to zábavnější než jen čekat, jestli to, co mi pošlou, se mi bude líbit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mo tak to tedy vypadá fest zajímavě!!!!

      Vymazat
    2. Až budou doručovat i k nám, dám vědět :-D Slibujou to na letošek, tak to snad vyjde :-)

      Vymazat
  16. s těma boxama máš recht...navíc už je fádní jak to je na každém druhém blogu...

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥