neděle 16. června 2013

Driclor

Příjemné nedělní ráno milé dámy,

posledních pár dní to vypadá na léto, předpověď je v tomto ohledu více než optimistická, tak myslím, že je pravý čas říct si něco o přípravku Driclor, který napomáhá omezit pocení. Tento přípravek má své zastánce i své odpůrce. A tak se mi podíváme pod víčko.
Pocení je hodně individuální záležitost. Někdo se potí málo, jiný moc. Tento výrobek je vhodný zejména u hyperhidróze (= nadměrné pocení), což je stav vedoucí k nekontrolovatelné produkci potu (na různých místech těla - podpaží, ruce, nohy,...). Příčin může být mnoho - nervozita, stres, konzumace ostrých jídel, nadměrný příjem kofeinu či nikotinu, dále to mohou být hormonální změny (puberta, menopauza, aj.). 

Samotné pocení jako takové zcela zastavit nelze, jedná se o běžný normální fyziologický proces. Jediné, co udělat můžeme, je omezit jej. Použitím správného antiperspirantu, dále spánkem, správnou životosprávou a v neposlední řadě i cvičením.

Pot je odpadní produkt termoregulačních procesů lidského těla. Hlavní složkou potu je voda, ale obsahuje samozřejmě i další látky, jako bílkoviny, tuky a různé ionty (draslíku, chloru, hořčíku). Přesné složení potu je opět individuální. Pot sám o sobě nemá žádnou vůni a zápach. Důvodem nepříjemné vůně jsou bakterie, který pot rozkládají na povrchu kůže.

Složení. Alcohol, Aluminium Chloride, Aqua (na webových stránkách Dricloru jsem vykoumala  malinko přesnější složení: Ethanol, 20% hexahydrátu chloridu hlinitého 185mg/ml, čištěná voda)

Balení. V krabičce najdete 3 části - spodní část s tekutinou, kuličku a šroubovací uzávěr. To si poskládáte a můžete začít používat. Takové puzzle proti pocení :-)

Charakteristika. Přípravek je klasická "vodička", nemá žádnou speciální konzistenci. Jedná se o bezbarvý a čirý roztok, který nemá žádnou výraznou vůni. Já malinko cítím jakoby lékárnu, ale osobně si myslím, že je to spíše můj subjektivní pocit :-)

Jak působí? Účinné látky působí na ústí potních žláz a tím způsobuje dočasné a pouze částečné zúžení jejího vývodu, takže dochází pouze k omezení pocení. Do hlubších vrstev potních žláz neproniká.
Použití. 
- Driclor se používá 1x denně, večer těsně před spaním
- je nezbytné přípravek použít jako poslední činnost před spaním
- před použitím se přesvědčte, že je místo kam chcete Driclor aplikovat suché
- aplikovat na absolutně suchou a nepodrážděnou pokožku
- nechat řádně zaschnout
- následující ráno místo omyjte a usušte
- během dne Driclor NEAPLIKUJTE (!!!)

Zpočátku je potřeba používat Driclor každý večer, dokud pozorujete pocení během dne. Následně aplikujte pouze 2-3x do týdne. Později většinou postačí již jedenkrát v týdnu.

Důležitá upozornění.
Jelikož je výrobek poměrně koncentrovaný, je potřeba opravdu PEČLIVĚ číst příbalovou informaci a pak se radami také ŘÍDIT.
- pokožka musí být zcela suchá, neporaněná a nepodrážděná
- používejte minimálně 2 hodiny po koupeli, sprše nebo mytí
- nepoužívat depilační krémy či holit místa nejméně 24 hod před a po použití
- zabraňte kontaktu s oděvy - může způsobit odbarvení

Můj názor.
Já osobně se potím. Jako pr***e. Když jsem nervózní a když je teplo. Výrobek jsem si koupila, přečetla info a pustila se do práce. Jenže! Přečetla jsem si ji asi špatně nebo to na mě nějak špatně funguje a asi mám citlivější pokožku, ale osobně jsem musela protáhnout dobu bez holení v podpaží o 1 den a o 1 den po. První dva použití byly ok, třetí den mě místo aplikace začalo svědit a říkala jsem si, že to přežiju. Pak byla holící pauza :-) Pak pauza dle návodu, pak aplikace a pak šílené svědění a pak vyrážka jako blázen :-( Taková krupička. Naštěstí byla do pár dní pryč (a zrovna bylo venku hnusně, tak mi to tolik nevadilo) :-)Abych se dostala ale k tomu hlavnímu - ANO, FUNGUJE! Potím se daleko méně, žádné mokré fleky v podpaží, žádný nepříjemný pocit, zápach nic, prostě parádička. 

Obsah hlinitých solí.
Všechny to známe, sem tam nám v emailové schránce přistane email o tom, jak jsou hlinité soli nebezpečné, že přispívají k rakovině prsu, aj. Tohle si každý asi musí rozhodnout sám a zvolit zvážit všechna pro a proti. A použít při tom selský rozum. Já sama za sebe chci jen upozornit na to, že Driclor jako takový splňuje veškeré podmínky uvedeny ve vyhlášce hygienický požadavků na kosmetické prostředky. Další fakt je, že účinné látky do hlubších vrstev potních žláz neproniká. Někteří odborníci jsou zásadně proti používání těchto solí, jiní proti nim nic nemají. Jsou to zkrátka dva nesmiřitelné tábory. Jak jsem již napsala, dle některých studií existuje spojitost mezi těmito solemi a rakovinou prsu či Alzheimerovou chorobou (ACh). Jak jsem se na googlu dopátrala, tak spojitost s ACh vznikla díky studii z roku 1976, která poukazovala na zvýšený obsah hliníku v mozkové tkáni u pacientů s tímto onemocněním. Tak vznikl předpoklad, že přítomnost hliníku vede k rozvoji této nemoci. Až daleko později další odborné studie prokázaly, že nejprve dojde k fyziologickému rozvoji nemoci a až v důsledku tohoto onemocnění dochází k ukládání aluminia ve zvýšených koncentracích.

- značka: Driclor (lékárna, e-shop)
- cena: 160 - 230 kč (v e-shopu 75 ml balení za 289 kč)
- objem: 20 ml
- hodnocení: 10/10 

Co vy, znáte Driclor? Máte s ním vlastní zkušenost? Nebo si vystačíte pouze s antiperspirantem/deodorantem? A jak se vlastně díváte na používání hlinitých solí?

                                                                             Evelin♥

73 komentářů:

  1. Já teď používám tu Rexonu novou a jsem s ní spokojená. Také se aplikuje večer, sice každý den, ale to nevadí. Taky funguje ! ^_^

    Btw. víš jak se říká, že psi nesmí brambory ? Je to kec ... brambory jsou pro psy mnohem stravitelnější než rýže, která je doporučovaná psům při dietách ...
    A to samý je s hliníkem ... někdo prostě spojil to a tamto a hááááááá hliník je e-e .... a každý se toho chytá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu novou Rexonu taky mám a akorát se pouštím do testování, tak uvidíme, jak mě překvapí ;-)
      A o psech a bramborech jsem tedy vůbec nevěděla!

      Vymazat
    2. Tak říká se, že pes by neměl konzumovat brambory - že je špatně tráví. Ale přitom psí granule jsou z brambor ... :DD

      Vymazat
    3. Ono je to kvůli solaninu, proto by psi neměli ani rajčata. Ale když se ty brambory tepelně upraví, už je nomrálně můžou.

      Vymazat
  2. Používá ho mamka a je s ním spokojená :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem s ním taky spokojená! :-)

      Vymazat
    2. Holky, zkuste www.driclor-antiperspirant.cz, mají tu množství 75ml za 295,- :-)

      Vymazat
  3. Hmm, možná zauvažuji o tom, že si ho na léto pořídím :)
    Ohledně solí je to tak se vším. Nedavno bylo hrozně "nebezpečné" pít mléko, teď je to zase schváleno.. ;) Podle toho se můžeme řídit jen minimálně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je nebezpečné každou chvíli něco :-)

      Vymazat
    2. Ann, mrkni na www.driclor-antiperspirant.cz :)

      Vymazat
  4. Používám ho ale mám problém s tím,že se právě v podpaží holím obden a tím pádem nemůžu Driclor používat denně.Jinak novou Rexonu mám taky je super koupila jsem si i pánskou a zdá se mi voňavější a účinější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na ni chystám dneska, koupila jsem si tedy dámskou v DM, se slevou 50 % co byl na kuponku :-)

      Vymazat
    2. Na jakým kuponku? Taky si ji chci koupit, tak počebuju kuponek :D

      Vymazat
    3. Ve slevové knížečce DM, myslím že za 150 bodů.

      Vymazat
  5. Já jsem Driclor používala, vydržela jsem to asi půl roku, ale pak jsem přestala a už se k němu nevrátila. Moje podpaží po něm bylo strašně zdevastovaný, kůži jsem měla tak vysušenou, že jsem si ji musela vždycky ráno namazat olejem, měla jsem po něm vyrážky a po aplikaci mě hodně pálil. Takže ano, fungoval, až budu zase hodně moc zoufalá, koupím si ho znovu, ale ta situace ještě nenastala.
    Jinak já teď používám antiperspirant, ve kterém je jako účinná látka aluminium sesquichlorhydrate. (Otázka mimo, netušíš prosím, co znamená ta předpona "sesqui"? Pokud si dobře vybavuji, co jsi psala, že jsi studovala, určitě jsi měla víc chemie než já :)) Normální chlorhydrate na mě v koncentracích, ve kterých je v běžných antiperspirantech, nefunguje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Micha(e)lo, tak nějak obrysově vím :-) Hydrát jako takový je látka, která má ve svých molekulách obsaženu vodu. A předpona sesqui znamená, že sloučenina obsahuje 1 a 1/2 molekuly vody.

      Vymazat
    2. Dík :) Když jsem si googlila tu molekulu, pořád jsem to na tom nemohla vykoumat, takhle slovně se už chytám.

      Vymazat
    3. Michaelo a prozradíš nám o jaký antiperspirant jde?

      Vymazat
    4. Je to kulička od Cadum. Akorát v ČR se asi neprodává, přivezla jsem si ho z Francie, tam jsem ho koupila normálně v Carrefouru.
      Jinak používám ho už skoro rok (naštěstí mě má kdo z té Francie zásobovat) a stále na mě funguje. Což je u mě nevídaná věc, normální antiperspiranty jsem musela měnit po 1 balení a nejlépe si ho aspoň rok znova nekupovat.

      Vymazat
  6. Driclor znám a zkusila jsem ho, pocení opravdu úplně zastavil, tedy u mě..jen bych se při časté aplikaci bála nějakých zdravotních následků..Rozhodně pro lidi, kteří pocením trpí opravdu hodně, je to vysvobození :)!
    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, pokud se někdo potí opravdu moc, tak tohle vážně pomůže! On je nejhorší vážně ten týden, když aplikuješ potom 1x týdně, tak je to v pohodě.

      Vymazat
  7. Já ti nevím... Mám citlivou kůži, takže by to nejspíš neklaplo. Je pravda, že se ve stresu potím STRAŠNĚ, ale raději zůstanu u klasických antiperspirantů a nebudu experimentovat. Díky, že jsi mi mé obavy potvrdila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to hodně individuální, těžko říct. Já teď začínám testovat Rexonu, která se taky používá na noc a měla by mít stejné účinky, ale neměla by být tak drastická... tak uvidíme...

      Vymazat
  8. Já pořád zvažuju pro a proti, ani ne tak kvůli hlinitým solím, ale spíš kvůli tomu, že mám pokožku dost citlivou, tak nevím, jestli by to nebyly jen vyhozené peníze, protože bych to tak ani nemohla používat... Ale potím se taky jako prase :D , tak by se asi hodil. No ještě uvidím :) M.
    Can't stop

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je otázka, no... Ta vstupní investice není úplně malá (v porovnání s antiperspiranty) a po pár dnech zjistit, že poletí do koše není úplně optimální :-(

      Vymazat
    2. Míšo, zkus mrknout na www.driclor-antiperspirant.cz, je tu množství 75ml za bezva cenu

      Vymazat
  9. Taky ho používám a hned druhý použití už bylo znát, je to takovej malej zázrak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, malý zázrak - obzvláště v tomto počasí!

      Vymazat
    2. Driclor 75ml na www.driclor-antiperpsirant.cz :)

      Vymazat
  10. Já ho používám. Použila jsem ho úplně poprvé dle návodu, potom ho použiju snad jednou za půl roku, kdy ho stačí máznout jeden dva dny a je zase na dlouhou dobu klid. Mám to na doporučení ségry, která ho taky používá a jsme obě více než spokojené. Ta doba účinku je velice dlouhá. Každé ráno použiji deodorant-jedno jaké značky a pohoda, ale bez použití dricloru by mi žádný normální spray či kulička či něco tuhého nestačilo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě by normální antiperspirant taky nestačil a tohle pro mě byla taková záchrana!

      Vymazat
    2. Zkus koupit na www.driclor-antiperspirant.cz 75ml :)

      Vymazat
  11. nepoužívat depilační krémy či holit místa nejméně 24 hod před a po použití....ako to mám aplikovať každý večer a neholiť sa teraz v lete? skor by bolo dobre s tym začať ešte pred letom hm?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě! Já začínala na konci dubna a bohužel jsem to sepsala až teď, abych věděla, jestli to působí dlouhodobě. A jinak ano, doporučuju začít začátkem jara

      Vymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Taky jsem ho měla, opravdu fungoval, ale nedopoužívala jsem ho, protože mě hrozně v podpaží štípal. Oni to píšou v příbalovym letáku, že může trochu štípat, ale mě štípal, tak že jsem kolikrát nemohla usnout. Škoda. Teď mám tu Rexonu a je fajn, ale neni to tak silný jako Driclor, ale zas to neni takový dryák no.

    OdpovědětVymazat
  14. Evelinko, jsem ráda, že s tímhle naštěstí problémy nemám.. Vystačím si s Niveou nebo s Garnier.. Určitě je to ale výborná věc. Všude na něj čtu samou chválu :)

    OdpovědětVymazat
  15. je ešte jeden krém, zabudla som názov, narozdiel od dricloru potné žľazy priamo neupcháva, ale ich sťahuje. vraj je tiež veľmi účinný, opäť k dostaniu v lekárňach, cena je približne rovnaká. ja musím poklopať, potím sa primerane, obyčajný antiperspirant mi stačí :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mám teď tu novou Rexonu... nemáš v plánu udělat srovnání s ní? :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  17. Já se potím tak nějak normálně, ale nesnáším to a mám panickou hrůzu z toho, že bych pak mohla smrdět jako někteří občané co potkávám v MHD, takže myju podpaží a natírám antiperpirantama několikrát denně. Dricloru se ale bojím, ne kvůli hliníku, ale těm alergickým reakcím.. Rexona není špatná, ale zázrak to taky není, vydrží max půl dne v normálních teplotách, v teple rozhodně ne:-( Ještě jsem koupila tu pánskou, tak jsem zvědavá, zda uvidím rozdíl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak uvidíme, já začínám s Rexonou dneska, tak jsem zvědavá!

      Vymazat
  18. citala som o tom ale to mi vazne pripada take "medicinske"myslim ze vsetko kde je napisane oplachnite a nepouzivajte a 1x denne presne pred spanim a ataketo presne navodi tak to vomne vyvolava strach ze preboha co sa stane ked to popletiem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze začátku je to moc bodů v postupu, ale jak si na to člověk zvykne, tak je to v cajku :-)

      Vymazat
  19. Já teda s nějakým extra nadměrným pocením problémy nemám, ale samozřejmě se taky potím, když je mi vedro:) Normálně si vystačím s normálním deodorantem, ale teď v létě, bych se po něm možná mohla podívat! Díky za recenzi:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač! Já se v tomto počasí potím jak kůň, takže mě Driclor přímo zachránil!

      Vymazat
    2. Markét, zkus pořídit 75ml za cenu 20ml na www.driclor-antiperspirant.cz :)

      Vymazat
  20. Znám ho, kamarádka ho používla moc jí pomohl :) Já mám nejraději Rexonu, zatím tak velké problémy s pocením nemám..ale musím zaklepat ...hezká recenze Evelin :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jí pomohl! Je to takový malinkatý zázrak :-)

      Vymazat
  21. Já ho chtěla taky, ale připadá mi to jako velkej dryják, tak asi zkusím tu Rexonu a kdyžtak uvidím.

    Kdybys objevila nějakej přípravek proti pocení, který se smí dát na obličej, máš u mě půl království!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, tak to snad ani nevím, jestli něco takového existuje :-(

      Vymazat
    2. V lékárně mi paní tvrdila, že nejspíš ne :( Mně se tomu nechce moc věřit :( Pocení těla mi až tak moc nevadí, s tím bych se i vypořádala, ale ten obličej je děs :((

      Vymazat
    3. Já bych tu Rexonu zkusila asi i na ten obličej...

      Vymazat
    4. Mám stejný problém, normálně se moc nepotím a když, tak spíš na spáncích a pod očima. Ani na jedno místo bych si nemázla nic. Docela ale pomáhá se otřít vodou s citronem nebo klasickou levandulovou vodou. Další nevýhoda toho "moc nepocení" je, že ve vedru FAKT trpím. Ona ta termoregulační funkce není výmysl.

      Vymazat
  22. Před pár lety jsem zkoušela, protože se opravdu hrozně potím a nic nepomáhá. Ale taky se obevila vyrážka, bylo to hodně nepříjemné... Navíc mě obtěžovala ta aplikace na noc na suché podpaží - chtělo to ubrouskem rychle utřít, použít a držet ruce vzhůru - vypadalo to vesele:) Teď doufám v novou Rexonu - chci si ji pořídit a vyzkoušet, třeba trochu pomůže... Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, já si vždycky připadám pod peřinou jak voják v zákopu, který se vzdává :-D

      Vymazat
  23. Mám nějaký čirý antiperspirant Balea (rozprašovač), nedělá mapy ale pravda je, že po ránu fénuju podpaží studeným vzduchem, aby rychle zaschnul :-) Nicméně - Evelins, nehroť to :-) Kdo se denně a hlavně ráno sprchuje a nosí čisté oblečení, má oholené podpaží a používá antiperspirant, tak si myslím že i když se spotí, tak je to čistý pot a není nijak cítit. Děláš si zbytečnou hlavu, já jsem včera cítila jemnou niveu :-* (rennnie)

    OdpovědětVymazat
  24. Já jsem vyzkoušela snad úplně všechno :D Asi nejmíň fandím sprejům, štípou mě a smrdí to všude, navíc půlka letí do vzduchu. Nejradši mám kuličkový a naprosto jsem se zamilovala do Balea kuličkáčů, původně jsem si koupila s vanilkou, spíš kvůli vůni, než že bych od toho něco čekala ale od té doby mám asi dvacátý balení, je to jediná věc, po které se potím minimálně a když už, tak prostě jen víc začnu vonět tou vanilkou a nikdo nic nepozná.

    OdpovědětVymazat
  25. Pouzivam Driclor uz asi 2-3 roky, ked uz ho poouzivam taky mesiac, staci to dat tak raz za tyzden a inak pouzivam len nejaky sprej. Pomaha to velmi. A tiez sa mi par krat stalo, ze ma podpazie stipalo, treba si odsledovat precitlivelost pokozky napriklad pred menstruaciou... a naozaj sa predtym neholit, lebo to je fakt peklo :D

    OdpovědětVymazat
  26. Cena za trochu etanolu a hexahydrátu je dost vysoká... si namíchám v laborce :-D Celkově když to tak čtu, asi bych se toho bála a pořád to na mě působí jako děsná šílenost, mazat se přímo etanolem... no :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud ho máte v laboratoři v dané čistotě, která je vhodná pro výrobku kosmetických prostředků, tak si ho namíchej :-) Nevidím důvod se bát, záleží opravdu na citlivosti jednotlivé pokožky...

      Vymazat
    2. Zkus www.driclor-antiperspirant.cz :)

      Vymazat
  27. Já osobně opravdu vyhledávám výrobky bez hliníkových solí, protože nechci riskovat a jak už tu někdo psal, člověk který dbá na hygienu tohle opravdu hrotit nemusí a konkrétně Driclor mi přijde opravdu jako pěkně chemický driák. Já používám tuhý deodorant od Nivea Pure and Natural, který je bez hliníkových solí i parabenů a jsem s ním opravdu spokojená.

    OdpovědětVymazat
  28. Driclor používám asi 2 roky a nedám na něj dopustit. Objednávam online z http://www.driclor75.cz/,lepší jak platit v lékárně 220 Kč za tu malou verzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, zkus www.driclor-antiperspirant.cz, 75ml za 295,- :)

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥