úterý 18. června 2013

Silver šampon

Pohodove úterní odpoledne,

to byl dneska zase hic, co? Já osobně jsem úplně mrtvá. Pojďme dneska kuknout na Silver šampon od drogérkové značky Swiss´o´Par. Já tento šampon používám už jen 1x týdně nebo 1x za 14 dní, jak se mi chce. Vlasy jsem dlouho nebarvila ani nemelírovala, tudíž používám jen tak nějak na "udržování".
Hned na začátku je potřeba říct, že všechny silver šampony mají jeden cíl - neutralizovat žluté tóny šedivých či blond vlasů, opticky je zesvětlit a dodat jim studený tón.


Oficiální informace. Šampon byl speciálně vyvinut pro šedivé nebo zesvětlené vlasy. Účinná fialová látka odstraňuje nežádoucí nažloutlý odstín vlasů. šedivé nebo zesvětlené vlasy získají decentní stříbrný lesk. Zabarvení pokožky je vyloučeno, účinná fialová látka je jednoduše vypláchnuta. S tímto šamponem získají vaše vlasy navíc přirozený lesk a zářivou krásu. Použití: Je potřeba vlasy šamponem napěnit a  minutu nechat působit. Pak důkladně vypláchnout. Pro intenzivnější výsledek případně mytí vlasů opakovat.

Obal. Klasický plastový obal, který mě ale díky ne moc hezké paní rozhodně nenalákal :-) Působí na mě tak nějak... staře...:-) 
Vůně. Šampon moc hezky voní, je to taková sladká příjemná vůně, která se ovšem na vlasech nedrží. 
Konzistence je na šampon možná tekutější, ale to myslím nemá vliv na funkci :-) Jediné, co mi z hlediska konzistence vadí, je fakt, že šampon nepění tak jak bych si představovala. Nechám jednu až dvě minuty působit a smyju všechnu tu fialovost z hlavy :-) 
Účinky. Nejsou úplně slavné, podle mě žlutých odlesků prostě nezbaví.  
Můj tip. Já osobně jsem dříve používala šampon jako zábal. Smíchala jsem šampon s vodou, napatlala na vlasy a nechala působit :-) Zábal jsem nechala nechávala 3-4 minutky a umyla. Poprvé jsem se bála, že to sundám a budu mít vlasy celé fialové, ale naštěstí ne :-) Vlasy ztratily nežádoucí podtón a já byla spokojená :-) 

Důležité je taky uvést, že silver šampony obecně vysušují a tomu se nevyhnete u žádného takového výrobku. Tenhle jev je dán obsahem barviva. Tenhle šampon má oproti jiným silver šamponům barviva méně. Nicméně vysušuje taky a podle mě to souvisí s bezsilikonovým složením. 

- značka: Swiss´o´Par (DM, Rossmann)
- cena: cca 80 kč 
- objem: 250 ml
- hodnocení: 8/10 

Osobně bych tento šampon doporučila opravdu spíše na udržení požadované barvy. Díky menšímu obsahu barviva žlutých odlesků zbavuje vlasy jen opravdu těžce.

A co vy, znáte tyhle šampony? Používáte?
                                                                        Evelin♥

16 komentářů:

  1. jako bruneta s těmito šampony zkušenost nemám ale prý je dobrý šampon od Baley :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Baleou zkušenosti nemám, tak nevím :-) A věřím, že jako brunetka je nepotřebuješ :-)

      Vymazat
  2. Balea je nanic, vyborna je Schauma silver, koupila jsem si ho po precteni recenze u Labradoory a je skvely a nevysusuje.. A kdyz ho chvali vlasovy guru Labradoora... co vic dodat :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono hodně záleží, každému sedí něco jiného... Ale je pravda, že k Labradooře často nakukuju ;-)

      Vymazat
    2. Také se přikláním k Schaumě..:) Je super, nejlepší silver co znám :)

      Vymazat
    3. Také se přidávám, jsem s ním opravdu spokojená. Dřív jsem právě používala ten od Swiss a bylo to nic moc, vlasy suché. Ale s tím silverem od Schauma je to rozhodně lepší výsledek, je víc pigmentovaný a nevysušuje. Určitě stojí za vyzkoušení, navíc v Rossmannu v akci vyjde cca na 40,- kč :-)

      Vymazat
  3. Ta barva nemá chybu :-)
    A jelikož začínám šedivět čím dál víc (jop, i chrousti stárnou), jednou něco na oživení šedin uživím :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta barva je taková malinko šílená :-) A chroust? A stárnout? Není možné!!!

      Vymazat
  4. Nejlepsi sampon jen po nem mamfakt bile vlasy:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, o téhle značce jsem nikdy neslyšela, ale vypadá to vážně dost hustě! :) Moje poslední obsese z drogerie je srpchový gel od Radoxu, totálně na něm ujíždím. Jmenuje se Milk and Berrys - je neskutečně voňavý a nejradši bych ho snědla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Berries?!? No... zajdu očuchat (jsem takový malinký feťáček) :-)

      Vymazat
  6. Jé, tenhle inkoustovej šampon má mamka doma taky. Ale co vím, moc jí to asi nepomohlo a tu fialovou se dlouho bála dát na svou blond hlavu:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepomohlo? Ony jsou ještě jiné značky, rozdíl je zejména v obsahu toho barviva, tady je celkem málo

      Vymazat
  7. Když jsem měla blonďaté období, úplně stejně mi pomáhalo si na vlasy po umytí na chvíli nanést (a pak vymýt) slabý roztok "fialky-genciánky".

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥