neděle 8. prosince 2013

Perly a fíky

Tak tady máme druhou adventní neděli. Za oknem fouká vítr, já si ke snídani uvařila kakao a pouštím se do dalšího článku :-) Dlouho tady nebyl žádný post o vlasech, resp. o šamponech, kondicionérech a tak. Tak to napravím :-) Dneska to bude tedy o perlách a fících :-)
Šampony od Balea mám ráda, to víte. Nejvíc si mě získala kokosová řada, kterou ale prostřídám s některými dalšími. Tentokrát padl los na řadu fialovou. Přiznám se po pravdě, že jsem vybírala hlavně po čuchu, jelikož moje němčina dosahuje téměř nulové znalosti :-) Jediným vodítkem na obale pro mě bylo slovo "glanz", takže asi něco jako lesk. Si myslím. Tohle mě na obalech šamponů a kondicionérů fakt zlobí. Když výrobek otočíte, tak si to přečtete v němčině, což je moc fajn. Ale ne pro lidi, kteří německy prostě neumí. Ale tak, risk je zisk, ne? Až doma, po odlepení zadní etikety jsem si mohla přečíst, že řada je pro hedvábný lesk vlasů s extraktem z fíku a perel.

Šampon má pro mě vyhovující konzistenci. Je tak akorát tekutý, má perleťovou barvu a dobře pění. Což je teda především zásluhou sodium laureth sulfate. Pokud trpíte na suchou pokožku hlavy, tak tenhle výrobek vynechte. Pokud je vaše pokožka ok, tak s chutí do toho. Výhodou ale zůstává absence silikonů, které osobně mým vlasům nesvědčí jen je zatěžují. Kdo prahne po detailnějším složení, tak viz fotografie :-)
Kondicionér je nedílnou součástí péče o vlasy. Bez něj bych tu svoji hřívu jen těžko rozčesala. Má oproti šamponu výrazněji hustější konzistenci a bílou barvu. Vlasy se po použití dobře rozčesávají a po uschnutí jsou vlasy hebké a opravdu více lesklé oproti normálnímu stavu. Jako bonus je opět bez silikonů.
Oba dva výrobky mě rozhodně nezklamaly. Vlasy jsou voňavé, hebké a lesklé. Na rozdíl od jiných značek dokážou mé vysušené vlasy i hydratovat a konečky nejsou tak smutně suché. Na kokosovou řadu stále nedám dopustit, ale po mírných rozpacích z řady s mangem, jsem konečně našla něco, co si budu zase ráda kupovat a střídat s kokosovým. Kéž by chtěla Balea udělat i nějakou levandulou řadu. To bych byla nejšťastnější na světě :-)
- značka: Balea (drogerie DM)
- cena: cca 32 kč/kus
- objem: 300 ml
- hodnocení: 9/10

Jaké jsou vaše oblíbené šampony a kondicionéry?

Mějte fajn druhou adventní neděli a odpočívejte!

                                                                        Evelin♥

9 komentářů:

  1. To vypadá dobře :)


    ourlifeparis-zuz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsem také zkoušela :).. A naprosto mi vyhovoval..Ale jak říkáš kokosová řada je prostě nej a momentálně ještě i řada od Garnier - Granátové jablko :) Mám po něm úžasný objem

    OdpovědětVymazat
  3. Tahle sada vypadá moc pěkně :) Taky mám šampony Balea ráda, ale teď chci vyzkoušet nějaký čistě přírodní třeba od Alverde. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Od značky Balea jsem měla malinový šampon, bohužel se mi po něm mastily vlasy. Ale ještě dám asi značce Balea šanci a vyzkouším nějaký jiný šampon :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě určitě stojí za vyzkoušení ještě nějaký další :-)

      Vymazat
  5. Levandule mi hrozně páchne. Řekla bych, že to naopak začalo být teď hrozně moderní, všude frčí levandulová kosmetika a kdeco je oparfémované tou pro mě děsivou vůní. Trpím. :-) Můj nejoblíbenější šampon? Dětská modrá Nivea s medvídky na obalu. :-) Fakt. :-) Já ho na sebe normálně používám, mám hodně jemné vlasy a citlivou, přesušenou pokožku hlavy. Po spoustě šampónů se škrábu, hlava mě svědí, musím se vyhýbat silikonům, protože to rázem vypadá, že mám poloviční množství vlasů, jak je mám splihlé. V dětském šamponu nic, co by mi tyhle potíže mohlo způsobit, není. Ale ani bezsilikonové "dospělácké" šampony na jemné vlasy s mou hřívou tak bezvadný efekt neumí, stále je mám po nich trochu zatížené, zřejmě je to krom absence silikonů ještě absencí nějaké další složky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NIvea je úžasná! Já sem tam prostřídám ještě s dětským Pufíkem, to je potom pecka :-) Co se týče levandule, tak naprosto souhlasím, nějak se to teď rojí :-)

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥