čtvrtek 6. března 2014

Umývání pro miminka

Krásné čtvrteční dopoledne,

touto dobou jsem někde na cestě do Prahy a tenhle článek jsem vám výjimečně přednastavila. Frčím na "Staff meeting", kde mě čekají nějaké ty workshopy a večer koncert Vojty Dyka a B-Side Bandu, takže se asi i těším :-) No, a aby vám ten čtvrtek taky rychle ubíhal, tak tady mám nějaké to počtení i pro vás :-) A dneska je na řadě Mycí pěna pro děti, a to od značky Alverde.
Oficiální informace. Mycí pěna s výtažkem z bio sedmikrásek jemně čistí pokožku. Obsahuje cenné výtažky z heřmánku, měsíčku a arniky z kontrolobaného biologického zemědělství. Glycerin dodává pokožce potřebnou vlhkost. Vhodné pro každodenní použití.
Obal je obyčejný, plastový. Když se jedná o pěnu, tak je myslím logické, že dávkovač je pumpičkový. A mě moc vyhovuje. Není tuhý, takže pěna se s ním dávkuje moc dobře. Vůně je hodně decentní a já cítím zejména heřmánek. Ale jak říkám (píšu), vůně je opravdu hodně jemná a myslím, že když je kosmetika určena dětem, tak je to jen a jen správně. S pěnou se umývá moc dobře. Hlavně tedy nečekejte, že bude pěna ještě nějakým způsoben pěnit. To rozhodně ne. Pěna je spíše na roztírání po těle. Ale umývá :-) Vyzkoušela jsem bláto na krku z kola (bo nemám blatníky) a po koupeli bylo bahno pryč :-) Osobně mě trošku mrzí sulfát ve složení, ale to asi nemusí vadit všem. Na druhou stranu oceňuju, že je kosmetika veganská a obsahuje podíl složek z ekologického zemědělství.
- značka: Alverde
- objem: 150 ml
- cena: cca 100 kč ??? (cenu už si nepamatuju, už je to dlouho, co jsem pěnu kupovala)
- hodnocení: 9/10

Bod dolů je za ten sulfát, ten se mi v dětské kosmetice fakt moc nelíbí. Jinak na moji suchou pokožku blaho a balzám v jednom. Rozhodně méně agresivní než obyčejné sprchové gely/krémy, takže za mě super. Asi se na dětskou kosmetiku teď trošku víc zaměřím :-) 

A co vy a dětská kosmetika? Kupujete, používáte? Jaké jsou vaše zkušenosti?

Mějte fajn čtvrtek!
Evelin
         

8 komentářů:

  1. Pro miminka mám vyzkoušené olivové mýdlo od Nobilis a pak natírám podle stavu pokožky olivovým olejem téže značky, Excipial Lipolotiem, Lipobasí nebo Ambidermanem.
    Jenže pětiletá už s tim samozřejmě spokojená není takže má šampon s princeznou, sprej na rozčesávání vlásků a s princeznou a sprchový gel s princeznou a třpytkama (a všechno je to růžové nebo to má alespoň růžový obal :D). Menší se spokojí s rozpustnýma tabletkama z DM po kterých je voda zelná nebo modrá, červené mi nějak nedělají psychicky dobře :D
    Krém do zimy Babylove jim kradu i na sebe.
    Obecně mi teda vadí že se do spousty kosmetiky dětské nebo pro citlivou plet dává heřmánek, nejsem sama kdo na něj má alergii a pak se výběr dost zužuje :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Taky mám alergii na heřmánek, moc dobře to znám. :(

      Vymazat
    3. Ten heřmánek znám moc dobře! Ten nemůžu dát ani do vlasů, pač mě začne hrozně svědět pokožka na hlavě :-( Takže jediná možnost je čaj v hrníčku :-)

      Vymazat
  2. Zklidňující tělová emulze pro dobrý spánek Babylove z DM. Krásně voní po levanduli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip, budu muset na to kouknout! Navíc, levanduli miluju!

      Vymazat
  3. Používám Babylove mycí emulzi na čištění obličeje a ta je fajn. Nepálí, nevysušuje a hezky voní. A na noc mám od stejné značky krém na obličej. Jinak kupuju dětské olejíčky a ty jsou taky super :)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥