pondělí 28. dubna 2014

Koko je z kokosu

Příjemné pondělí :-)

Tak jsem po náročném víkendu opět zpátky :-) Sice žiju, ale cítím se stejně napůl mrtvá :-) Na dnešek pro vás mám mé postřehy o kokosovém oleji. A to rovnou o tom nejprofláknutějším od Purity Vision.Tuhle recenzi mám rozepsanou skoro 3/4 roku. Jenže to zrovna bylo období, kdy se o něm psalo prostě všude. Že je super, že je skvělý a že se hodí vlastně na všechno. Nejen v oblasti kosmetiky, ale i kuchyni. Asi měsíc jsem byla skeptická, ale při další cestě do DM prostě přistál v košíku...
Výrobce o něm na svých webovkách tvrdí, že má blahodárné a všestranné použití. Je ideální na péči o pleť, tělo a vlasy. Dále účinný na celulitidu i hubnutí. Skvěle vám poslouží i při masážích. Co se účinků týče, tak intenzivně hydratuje, chrání a přirozeně regeneruje. Je vhodný i pro velmi citlivou pokožku, a to nejen dospělých, ale i dětí. Kosmetika ale není jedinou oblastí, je výborný na vaření, pečení i do studené kuchyně. Podporuje trávená a správnou činnost metabolizmu. Neoxiduje a je stabilní i při vysokých teplotách, neobsahuje cholesterol.

To je ale multifunkční věcička, co? No přiznám se, že jsem ze začátku vůbec nevěděla, kde začít... A začala jsem pletí. Nejdříve tedy jako odličovadlo. Akorát mi tenkrát došel hydrofilní odličovač od Saloosu a s olejem jsem byla moc spokojená, tak jsem si řekla proč ne, vyzkouším i tohle. Však jsou v tom samé dobré věci. A nespletla jsem se - odličuje dokonale. tekuté linky, byť gelové zvládá jedním tahem, takže parádička! kam se hrabou všechny micelárky světa, pche :-)

Mazadlo na ksicht. To je jasné, že když jsem ho vyzkoušela na odlíčení, tak použít ho jako samotnou péči už nebylo tak těžké. Jako noční krém je bezkonkurenční. Pleť je po něm ráno krásně hydratovaná, hebká a ani trošku mastná. Na několika blozích jsem četla, že ucpává póry a musím zaťukat (buch-buch-buch), že u sebe jsem tohle nepozorovala.

Tělo. A jelikož kokosák, tak hezky hydratoval pleť, tak jsem ho vyzkoušela i na tělo. V zimě to není nic moc, když se olej nanáší na mokrou pokožku, ale teď, když je tepleji, tak to není taková hrůza, ale na tak velké ploše ty účinky nebyly takové, jaké jsem čekala... Spíše průměr. Tak jsem se pokorně vrátila k tělové mu másla od Cienu a kokosák si šetřím vyloženě na tlamičku :-)

Vlasy. Za mě tohle bylo největší zklamání. Zkoušela jsem to x-krát. Kombinovala jsem a experimentovala hlavně s množstvím, že toho třeba dávám moc/málo. A vždycky z toho byl totální fail. Vlasy relativně ok, po vyžehlení byly během chvilky zplihlé s mými suchými konečky to neudělalo absolutně nic.

Úplně jiná liga je kokosák v kuchyni, bo palačinky na kokosovém oleji jsou pro mě gastronomický ráj! 

Tip od Lištičky - používat na intimní hygienu. Došel mi můj gel, tak jsem se do toho pustila.Zatím jsem ve fázi asi týdenního testování a jsem teda více než spokojená.

- výrobce: Purity Vision (koupila jsem v DM)
- obsah: 100 ml
- cena: 80 - 90 kč
- hodnocení: 9/10 (za ty vlasy!!!)

Podlehly jste taky tomuto multifunkčnímu pomocníkovi? Nebo to není nic pro vás?

Mějte fajn start do nového pracovního týdne!

PS: Doporučuju nechávat v ledničce nebo ve špajzu. Tam kde je teplo, tam bude kokosák celý tekutý a akorát si ho na sebe vylejete jako já :-)


Evelin ♥

15 komentářů:

  1. Jsem ráda, že nejsem jediná, komu v péči o vlasy taky nesedl. Těšila jsem, že po těch pochvalných recenzích budu spokojená i já, ale bohužel přesně to stejné, jak píšeš. Vlasy zplihlé, konečky suché... Nic, co bych ocenila. Ale s palačinkami na kokosáku veliký souhlas! To je parádička! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty vlasy byly jedna velká katastrofa... Ale nehroutím se z toho.. Jak x lidem nesedne nějaký krém, tak nám nesedl kokosák na vlasy... Ale na palačinky neznám nic lepšího a na pleti...si rochním :-)

      Vymazat
  2. Strašně ráda ho používám na tělo, už jsem si zvykla na tu mastnotu a čichám si obláčky vůně, navíc ta promaštěnost mi vydrží do dalšího dne bez problémů, je to báječná věc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta vůně je naprosto dokonalé! A musím říct, že se mi s touto vůní na polštáři moc dobře usíná :-)

      Vymazat
  3. Heh - na obličeji se mi ucpaly pory - ale tak šíleně....., na tělo to nějak nehydratovalo, a vlasy dopadly katastrofálně - nejlepší je kokosák na palačinky; jinak za mě opravdu velké zklamání

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je sice komedogenní, ale asi jsem měla štěstí (ťuk-ťuk-ťuk) a ucpané póry nic.

      Vymazat
  4. Já kokosák používám po holení na nohy :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fááákt? To jsem nezkoušela... Ale hned to napravím :-)

      Vymazat
  5. Je to výborný pomocník. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jó, kokosák je bezkonkurenční! A na ten obličej - to jsi asi vyjímka :) Má totiž docela vysoké číslo komedogenicity, viz https://www.beneficialbotanicals.com/facts-figures/comedogenic-rating.html → Coconut Oil - 4, ale zase pokud ti to nic nedělá a jinak skvěle funguje, tak proč by ne :)
    - Elma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala výš... asi jo :-) Aspoň v tomto jsem měla kliku :-)

      Vymazat
  7. Na nohy po holení je skvělý a mě se teda maximálně osvědčil i na ty vlasy.. a ty palačinky už musím konečně zkusit.. sakra.. mám hlad :D

    OdpovědětVymazat
  8. Byla jsem spokojená, ale už do něho nejdu. První baleni bylo špatné..smrdělo. Tak jsem si koupila další a radši menší. Poslední velké jsem vyhodila po pár použítí...začalo plesnivět :( Takže jsem skončila :)

    OdpovědětVymazat
  9. Pořád plánuju, že ho použiju na palačinky a vždycky na to zapomenu, to už musim napravit :D
    A mně se teda skvěle osvědčil ještě při jedný věci. Při vaření jsem si spálila ruku a napřed jsem asi čtvrt hodiny seděla u stolu s rukou v kelímku s ledovou vodou. Pak přišla mamka a nadhodila, že kokosovej olej používám snad na všechno, tak proč to nezkusit i na tu spáleninu :D A fakt to zabralo, za chvíli už jsem o tom ani nevěděla :)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥