pondělí 21. července 2014

Černá jako havíř

Moje éra Avonu a výrobků od něj už je podle mě nenávratně pryč. Myslím, že většina z nás si tím prošla zhruba na střední škole. Sem tam se ke mě ale ještě něco dostane. Buď od mámy nebo od kámošek, které už daný výrobek nebaví nebo nesedí. A nebo taky od pubertálního bráchy, kterej řekne, že tohle používat nebude. A to je přesně případ Masky s minerály a 0,5 % kyseliny salicylové (Black Mineral mask).
Avon do světa hlásá, že tohle je revoluční maska s minerály, která absorbuje přebytečný kožní maz, čistí póry a zanechává pleť matnou. Dále redukuje viditelnost nedokonalostí a pomáhá je odstraňovat a čistí pleť do hloubky. Měla by se používat 2-3x týdně.

Balení je klasická tuba s uzavíratelným vrškem na zaklapnutí. Je černá, což mi připadne jako příjemný tématický detail. On je černý nejen obal, ale i samotná maska, což mě maličko překvapilo, ale proč ne :-) Já si masku aplikuju pomocí syntetického štětečku. Jde to samozřejmě i prsty, ale moc mě nebavilo mu masku pak dostávat zpoza nehtů, takže štěteček je určitě praktičtější ;-) Co se týče konzistence, tak je tak akorát. Ani řídká, ani hutná. Dobře se s ní pracuje a dobře se na pleti roztírá. Na pleti zasychá kolem 5-15 min a mění přitom barvu - z černé na šedou a tak člověk ví, kdy má jít umývat, stačí sem tam zkontrolovat v zrcadle :-) Při zasychání pleť pne, ale není to nic hrozného, ani nepříjemného. Omytí je trošku problém, prostě je všechno černé - já, umyvadlo i ručník :-) Teď jsem to vytunila - nanesu masku, počkám a pak vlezu pod sprchu a je to v cajku :-)
Moje dojmy? Já osobně používám na T-zónu, která se mi v létě mastí jako blázen. Zkoušela jsem i na celý obličej, ale tváře byly potom zarudnuté a suché, takže doporučuju buď jen mastná místa nebo na celý obličej jen pro majitelky mastné pleti. Po omytí je pleť opravdu matná. S přebytkem kožního mazu souhlasím. U černých teček je to jako u všeho ostatního, prostě zlepšení minimální, ale s tím jsem tak nějak počítala :-)

Kyselina salicylová je bezbarvá krystalická organická kyselina. Je zajímavé, že je tato sloučenina chemicky příbuzná s kyselinou acetylsalicylovou, což je aktivní složka aspirinu. Nejznámější je použití kyseliny salicylové při léčbě akné. V malé koncentraci má tzv. keratoplastický efekt, což v překladu znamená, že povzbuzuje epitel kůže k růstu. V řádově vyšších koncentracích má keratolytický efekt, což naopak znamená, že zpúůsobuje odloučení zralé vrstvy kůže, která "nechce slézt" (lupénka, bradavice na nohách).
Tady jsou zkoušela na černé tečky
- výrobce: Avon
- obsah: 75 ml
- cena: kolem 70 kč
- hodnocení: 8/10

S čím vy si pomáháte proti mastnotě? A našly jste něco účinného v boji proti černým tečkám? Mějte fajn úterý!

Evelin♥


16 komentářů:

  1. Já se celkem bojím objednávat věci na péči o obličej z avonu, ale ta maska vypadá celkem fajn..už jen ta černá barva se mi líbí :D..
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od nich kupuju krémy na ruce, na obličej taky moc nemusím. Tohle se ke mě dostalo do bráchy a musím říct, že dobré!

      Vymazat
  2. Konkrétně tuhle masku jsem také nějaký čas používala a není vůbec špatná :-).
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že černé tečky to pěkně vytáhlo :) tohle bych zkusila :)

    Elena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,a no, yvtáhlo :-) Ta fotka není zrovna dvakrát sexy :-D

      Vymazat
  4. Teeeeda, vypadá to trochu jako když Ti na nose přistál nějaký podmořský živočich.... :) Ale príma recenze, děkuji za tip.... :)
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já celá někdy vypadám jak podmořský živočich :-)

      Vymazat
  5. Nemám ráda Avon. Možná proto, že v podstatě cokoliv, co jsem zkoušela, bylo hrozné :D Nevím, jestli by maska prolomila mou nedůvěru :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já za sebe nemůžu říct, že by věci, které jsem měla, byly vyloženě špatné... To určitě ne... Je ovšem pravdou, že většina z nich byla průměr...

      Vymazat
  6. Evelinko, já Avon stále zouším, většinou jen dekorativku - mají širokou škálu linek, to se mi líbí, ale tyto kyselinové výrobky si myslím, že taky umí. Kdysi jsem od nich měla nepřekonatelné serum s kyselinou glykolovou, pomáhalo zázračně, ale už leho to nedělají, škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta škála barev dekorativky je opravdu úžasná, to máš naprostou pravdu. Škoda, že sérum už nedělají, určitě bych ho vyzkoušela!

      Vymazat
  7. Pletove masky od Avonu podle meho vubec nejsou tak spatne a cas od casu si nekterou koupim, i kdyz jinak od Avonu nic nevyhledavam.
    Na cerne tecky je vyborna maska Himalaya Herbal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip :-) HImalaya Herbal už je na cestě ke mě :-)

      Vymazat
  8. Pore penetrating :D doufam, ze to je legalni :D

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥