sobota 19. července 2014

Essencové rty

Příjemné sobotní dopoledne :-)

Venku dusno na chcípnutí. Ještě že u nás v ložnici je příjemný chládek. Posledních pár dní je mi tento pokoj dokonalým útočištěm, kde ze mě neleje jak z v**a :-)

Dneska se podívá na zoubek dvěma produktům na rty od Essence. První je Lip cream Stay matt (odstín 03 Soft nude) a druhým naopak Gel tint (odstín 04 Pin exposed).
Oba dva produkty jsem ulovila už před nějakou dobou ve stojanech s Essence a ani jeden nestál více než 30 kč. Navíc, Stay matt už snad ani v nabídce nejsou, snad někdy na jaře se tato kolekce vyprodávala. Myslím, že to ani není moc škoda.
Balení není špatné ani u jednoho z výrobků. Oba jsou v průhledné plastové lahvičce, což je praktické, pač člověk vidí odstín lesku a ví co si kupuje. Aplikátory jsou klasické houbičkové. U matného lesku je to obyčejný, zkosený z jedné strany, u gelového tintu je zkosený z obou stran. K aplikaci vyhovují oba dva, ale já osobně mám raději ten zkosený jen z jedné strany.
Odstín 03 Soft nude moc nude není, už na pohled je to cihlová cihlovka, takže rozhodně nebude slušet všem. Stejně jako mě :-) Nanáší se v pohodě a dobře kryje a na rtech opravdu vytváří matný efekt. Jenže. Zalézá do vrásek a navíc po pár minutách začne vytvářet na rtech cucky, což není zrovna dvakrát sexy.
Odstín 04 Pink exposed je taková příjemná letní malinovka. Vzala jsem si ji kvůli té barvě a nesáhla jsem vedle. Barva je to krásná a na rtech vypadá hezky. Přímo k nakousnutí :-) U tohoto výrobku je ale problém s krytím, je potřeba nanášet v několika vrstvách, jelikož barva pruhuje a dosáhnout jednolité barvy na rtech byl zpočátku problém.
Výdrž je u matného lesku je téměř nulová. Jak už jsem psala, zalézá do vrásek a dělá cucky, takže ho po pár minutách raději setřu a nerozčiluju se s ním (ano, už letěl do koše). U tintu je to s výdrží podobné, po pár minutách je šťavnatá barva pryč, ale jemný nádech se drží. Jak vidíte na fotce níž, tohle bylo po setření papírovým kapesníkem. Vydrží i kávu a v tomto horku hektolitry vody. Ale jen v jemném nádechu.
Dalším negativem je u obou vůně. Je dost chemická. U matného lesku vanilková (kterou nemusím ani normálně) a u tintu nějaké lesní plody. Taky umělé. A chuť je brrr. Nevím, jak vy, ale já mám ve zvyku si rty sem tam olíznout a ta hnusná pachuť je prostě bléé.


Celkově hodnotím jako fail. Chtěla jsem vyzkoušet něco nového než klasickou rtěnku a klasický lesk a jsem ráda, že jsem za každý dala jen 30 kč, pač jinak bych se asi musela mlátit hlavou do zdi.

- značka: Essence
- objem: 4 ml (matný lesk); 5 ml (tint)
- cena: 30 kč/ks
- hodnocení: 0/10 (matný lesk); 3/10 (tint)

Užívejte sobotu, já jdu na pečené kuře a pak asi vyvalím špek na zahradě :-)

Evelin♥

10 komentářů:

  1. Ten matný jsem měla a pro mě nude fakt byl, což o to, barva hezká, ale odporně vysušoval rty. Jiná negativa jsem na něm nepozorovala, ale to vysušování se nedalo. Pokaždé mi slezla pusa :( Nemáš nějaký tip na matnou rtěnku, která není až takový drasťák? Je mi jasné, že hydrataci asi nemůžu moc čekat, ale stejně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, ce se týče matných rtěnek, tak se přiznám, že žádný tip nemám. Nejsem moc rtěnkový typ, opravdu jen výjimečně, takže v tomto nejsem zase tak kovaná.

      Vymazat
  2. Neříkala jsem vám, ať ten matný lesk nekupujete?? :D

    OdpovědětVymazat
  3. Soft nude jsem si pořídila s nadějí, že to bude krásná nude, ale přesně jak píšeš, také mi vůbec nesluší, cuckatí a já ani nevím, proč ještě není v koši :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Pouceni: nekupovat Essence
    :) Obdobny produkt rada zkusim od lepsi znacky s klidne za vic, aspon to bude stat xa to
    ...snad:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak - nekupovat Essence! Udělám si transparent :-)

      Vymazat
  5. Mrzelo mě, že jsem ty Stay matt už nesehnala, ale jak tak čtu, tak jsem o moc nepřišla :)
    www.chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥