čtvrtek 3. července 2014

Jsem medová víla

Příjemné dopoledne milí příchozí :-)

Před nějakou dobou jsem se na Instagramu rozčilovala, že Henna přeliv není moc přeliv, ale spíše permanentní barva, kterou jsem se snažila všemožně vymýt z mých vlasů. Ono totiž oranžová není blond, že jo. To pozná i barvoslepý. Skoro. No a v tu dobu mi přišel balíček právě se šamponem a kondicionérem od Garnier. Jsou ze známé řady Ultra Doux, jedná se o medovou variantu. V překladu název znamená „Poklady medu“ a pyšní se tím, že obsahuje med, mateří kašičku a propolis.
* děkuji PR zastoupení L´Oréal za poskytnutí výrobků k recenzi 

Info od výrobce: Oba dva produkty, které se doplňují v péči o vlasy jsou určeny na vlasy oslabené, lámavé. Mají za úkol je posilovat, vyživovat a ochraňovat. Na obale se mimo jiné dočteme také to, že jsou bez parabenů. Ve výrobku jsou tři blahodárné látky - med, mateří kašička a propolis. Mateří kašička patří mezi nejvzácnější přírodní včelí produkty s exkluzivními revitalizujícími účinky. Díky tomu dokáže vlasy posílit a obnovit již od kořínků. Med je další pečující látkou, která je v kosmetice velice oblíbená pro své blahodárné účinky. Složení plné vitamínů a vyživujících látek dodá vašim vlasům jemnost, pružnost a lehkost. Třetím pokladem pro vaše vlasy je propolis – včelí tmel, který na vlasech vytvoří přírodní ochrannou bariéru a zamezí tak jejich opětovnému lámání. 

Obal je typický pro celou řadu výrobků řady Ultra Doux. A to se mi líbí. Člověk si je v drogerii proste nesplete :-) Design se mi taky líbí, číší z toho pohoda a čistota. Bohužel jen do té doby, než člověk výrobek otočí na druhou stranu a přeletí v rychlosti složení.  Je fajn, že je výrobek bez parabenů. Ale silikonů zde najdeme hned několik. Taky se přiznám, že po přečtení jsem pocítila určité zklamání - ano, výrobky obsahují med, mateří kašičku a propolis, ale posuďte samy (sami, pokud čtou i muži), na které pozici se tyto výrobky nacházejí.
šampon
kondicionér
Konzistence je moc fajn. Šampon je hustý a hodně pění (ano, ano, sulfáty ve složení plní co mají). Stačí ho opravdu malinko a máte hlavu plnou pěny. Kondicionér má konzistenci méně tekoucí, ale taky pořád pro mé vlasy dostatečně hutnou, takže tady je to pro mě na jedničku. Vlasy po použití krásně voní. Musím říct, že k produktům se silikony jsem poslední skoro rok hodně skeptická, ale přiznávám, že z účinků tohoto dua jsem nadšená. Vlasy jsou krásně nadýchané, lesklé a dokonce i ta moje suchá sláma je na dotek příjemnější a už na dotek hydratovanější.

- výrobce: Garnier
- objem: 250 ml / 200 ml
- cena: 65 kč
- hodnocení: 8/10 (hodnocení je nižší kvůli silikonům)

Já sama za sebe jsem moc spokojená. Přiznám se, že jsem nejvíce zklamaná ze silikonů, které ve složení jsou a taky z toho, že všechny 3 propagované látky jsou až v druhé polovině složení. A co vy, vyzkoušely jste tuto řadu? A která je vaše nejoblíbenější?

Evelin♥

PS: Držte mi pěsti, zítra se stěhuju :-)

14 komentářů:

  1. Fajn recenze, určitě vyzkouším - kdo netouží vonět jako med?! :D Řadu Ultra Doux mám hrozně ráda (i přes ty silikony.. :D ), protože splňuje to, co má :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, vlastně jedinou výtkou na celou řadu jsou právě ty silikony...

      Vymazat
  2. Nezkoušela jsem, nějak jsem si zvykla na šampony bez silikonů. Ale čichala jsem k nim a voněly příjemně. :)) To, že slibované složky jsou až ve druhé půlce složení, je v drogérii celkem normální, mám pocit... Bohužel.
    Tak hodně štěstí, ať se při stěhování nic neztratí a nerozbije. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, já jsem si na ně taky zvykla, ale musím říct, že tato kombinace se silikony mi s vlasy neudělala žádnou neplechu, tak jsem ráda. A s tím složením máš asi pravdu, bohužel :-(
      Děkuju, děkuju :-) něco se ztratit a rozbít klidně může... takové ty nechtěné dary ;-)

      Vymazat
  3. Vyzerá super, milujem medové výrobky tak určite po nom siahnem :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já už od silikonů taky upustila, ale když sem tam mimo domov využiji pytlíčkové péče (vzorky třeba od Tigi apod.), tak mám pak vlasy úplně super... :-) Tak nevím, jestli se k nim nevrátit? Protože ta věčná sláma už mě pěkně štve.
    Každopádně právě včera jsem si koupila tohle duo ale ve verzi levandule za neodolatelných 57 Kč, tak jsem zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Levandulovou řadu jsem taky měla a byla jsem z ní nadšená! Jen mě mrzělo, že ta božská vůně mi ve vlasech vůbec nevydrží :-(

      Vymazat
  5. Miluju medové produkty a na Garnier je příští týden akce 1+1 zdarma, takže si asi něco pořídím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom případě s chutí do toho - jak je akce 1+1, je potřeba toho využít :-)

      Vymazat
  6. Med mám ráda v kosmetice už pro jakkoli chemicky vyrobenou vůni, takže jestli je tam reálně nějakého extraktu stopové množství mě netrápí. Akorát by to určitě nebylo nic pro mě, silikonům se vyhýbám, protože mi nedělají pěkné vlasy. Když ti šampon vyhovuje a navíc voní, asi bych se fakt vykašlala na to, jestli v něm silikony jsou a moc složení neřešila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě jsem na vážkách :-) Mám teď do zásoby ještě něco od Bione, tak uvidíme, jestli se k této řadě třeba zase vrátím :-)

      Vymazat
    2. Mně zas nevadí silikony na pleť, ač na vlasy velmi, tak jsem se rozhodla, že mi bude jedno, co v tom je, hlavněže to funguje. :-)

      Vymazat
  7. Já jsem z dua poměrně nadšená, hlavně ta vůně... ♥

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥