středa 30. července 2014

Tangluj, tangluj, vykrúcaj

Tak tady máme půlku týdne, snad ta druhá uběhne rychleji a pátek tady bude co by dup :-)
No a s půlkou týdne je tu i nový článek. Dneska si dáme zase něco o vlasech. Tentokrát to nebude ale žádný šampon, ani nic takového. Koukneme se na zoubek známému hřebenu Tangle Teezer, který myslím není třeba moc představovat, jelikož hádám, že existuje jen nemálo těch, které o něm nikdy neslyšely/nečetly.

Hřeben mám už asi rok, ale přišlo mi, že byl prostě všude, tak se mi do článku vůbec nechtělo. Šílenství opadlo a mě zase přepadla chuť o něm konečně napsat. Pořídila jsem si Tangle Teezer Salon Elite na portálu Alza. Pro info doplním, že standardně si vlasy češu hřebenem s kančími štětinami.

Stručný popis: Jedná se o profesionální kartáč se speciálně rozvrhnutými štětinami. Vlasy důkladně rozčeše, ozdraví a dodá jim lesk. Oceníte jej i při rozčesávání mokrých vlasů, kdy jsou vlasy nejvíce náchylné k lámání a poškození. Kartáč má však štětiny uzpůsobené tak, že se v místě, kde dochází k zauzlování a zamotání vlasů, štětiny ohnou a vlasy tak nebudou tahat. Kartáč se také chová velmi šetrně ke konečkům vlasů, díky čemuž se netřepí a zůstávají stále krásné.
Přiznám se, že úplně nevím, jak napsat pořádně recenzi na hřeben na vlasy :-) Tak to asi nebude tak ucelené jako normálně, ale to se asi nedá nic dělat :-) Jak můžete vidět na obrázku, štětiny jsou opravdu dvojí velikosti, střídají se krátké a dlouhé štětinky. Nejdříve jsem na ně koukala značně nedůvěřivě a podrobila je rovnou testu na mokrých vlasech. A koukala jsem jako blázen. TT vlasy opravdu rozčeše bez trhání a škubání, čemuž jsem zpočátku vůbec nevěřila.
Další plusové body TT sbírá za omyvatelnost materiálu. Pokud máte "kančák", tak věřím, že jste se nejednou natrápily s jeho údržbou. Ten plast se prostě hodí - navíc, když vám padají vlasy nebo používáte laky na vlasy a jiné stylingové produkty.
Manipulaci jsem si musela nejdříve osvojit. Ze začátku  mi to přišlo celé nepohodlné a nepraktické, ale myslím si, že je to o zvyku. Teď už jsem si našla svůj způsob a vlastně mi tak akorát pasuje do ruky.
Abych ale jen nechválila, tak jsem nakonec na TT našla něco, v čem nevyniká. A to je česání suchých vlasů. Na ty moje se TT prostě nehodí. Trvá to s ním strašně dlouho, protože mám hodně vlasů. Což o to, ono by to možná zase tak moc nevadilo, protože si člověk aspoň příjemně promasíruje pokožku hlasy, ALE ! Když už se dohrabu k rozčesaným vlasů, tak spodní polovina je celá zelektrizovaná a ta horní je zase ulíznutá a začíná se dřív mastit. Takže na suché vlasy za mě rozhodně ee. 

- značka: Tangle Teezer
- cena: hodně variabilní  - záleží kde nakupujete - určitě doporučuju internet!
- hodnocení: 9/10

A co vy, co vám pomáhá s boji s neposlušnými vlasy? Mějte se!

Evelin♥

8 komentářů:

  1. Já jsem Tangle Teezer dostala loni k Vánocům a jsem s ním strašně spokojená! Vlasy krásně rozčeše a vůbec netahá.
    chickflickcherry.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si TT taky oblíbila :-) Sice jsem kusu plastu ze začátku vůbec nedůvěřovala, ale teď jsem maximálně spokojená

      Vymazat
  2. Mám taky TT a je úžasný, ale musím s tebou souhlasit, občas si všimnu toho,že navrchu to mám opravdu ulízlé a dole to mám v pořádku, ale to nevadí, za nic na světě bych ho nevyměnila.

    http://oreoobsessionbeautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, na hoře jsou ty vlasy trošku víc mastné, ale já to řeším troškou suchého šamponu a pak je vše, tak jak má být :-)

      Vymazat
  3. Máme doma 4ks TT :) Můj první je starý a skoro rozpadající se :))) Dvojčata mají každá svůj...s rukojetí , a poslední poklad mám chvíli - kabelkový s ovečkou :) Všechny jsou skvělé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonce 4 :-)??? O kabelkovém s ovečkou nějakou domu sním a asi si udělám radost k narozeninám :-)

      Vymazat
  4. Já si chci zase jednou pořídit kompatní TT :-)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥