čtvrtek 3. září 2015

Šedivous

Příjemný mírně podzimní den,
za okny už je zase zataženo a já můžu konečně normálně fungovat, aniž bych se při sebemenším pohybu zpotila jako dveře od chlívku :-) Dneska se koukneme na melírované vlasy a jeden fialový šampon.
Nejdříve si teda dáme ale trošku té teorie :-) Tento typ šamponů bývá označován jako Silver šampony, tzv. vystříbřující. Věřím, že spousta z vás je určitě zná, jsou charakteristické zejména svojí fialovou barvou (a proto se taky v drogériích setkáte s dotazy, že někdo shání "ten" fialový šampon).

Základní rozdíl je v účelu. Silver šampony nejsou určeny k mytí ani výživě vlasů. Jsou určeny pro obnovení barvy a to u blond, bílých a šedivých vlasů. Používají se hlavně k odstranění nažloutlého tónu u melírovaných vlasů. Ale nemusí to být jen u nich, tento typ šamponu můžete použít samozřejmě i na nebarvené vlasy.
Účinek fialových šamponů je postaven na základech kolometrie (viz obrázek). Šampony obsahují fialový pigment, která se při mytí dostává v nepatrném množství do vlasy a díky protikladné reakci tak neutralizuje žluté nádechy.

Jak už jsem psala, tak tyto typy šamponů nejsou určeny primárně k mytí vlasů. Je třeba je kombinovat s klasickými šampony. Ideální je používat Silver šampony tak 1-2x týdně. Používá se po běžném šamponu a nechává se zhruba 5 minut působit. Doporučuju použít nějaký hydratační kondicioner či masku, protože vlasy po použití bývají suché.
Fialový šampon, o kterém bude dneska řeč je Silber-glanz Shampoo od Balea. On to teda asi měl být silver šampon, ale bohužel podmiňovací způsob je na místě. Co se týče zabarvení, tak barva fialová je, ale opravdu velmi velmi slabunká. Oproti jiným šamponům je to to vážně slabčák. A tohle prostě stáhnout žlutý tón nemůže! Nejen, že vám tón nestáhne, ale o nějakém udržení yvsněného dostínu si můžete taky nechat jenom zdát. Je teda sice strašně super, že neobsahuje silikony (bod +), ale to je tak všechno. Místo silver šamponu je to prostě obyč šampon, který má lehce fialovou barvu a vcelku obstojně vám umyje vlasy a nezatíží.
- značka: Balea (DM drogerie)
- obejm: 150 ml
- cena: asi kolem 50 kč
- hodnocení: 2/10
Doporučte mi prosím nějaký šampon, nemusí to být ani silver.... podmínkou je, abych se po něm neudrbala k smrti.... Díky!
Evelin♥

12 komentářů:

  1. Já miluju Shaumu ;) nevysušuje a hezky voní a účinek je po něm na moje odbarvené vlasy opravdu hodně rychlý a celkem razantní, až jsem byla jednou do šeda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluju od Swiss´o´Par, ten je naprosto dokonalý :-)

      Vymazat
  2. Achjo, já u tebe čtu fakt úplně všechno i věci které se mě netýkají a nikdy týkat nebudou. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší! Udělalo mi to velikou radost, moc děkuju!

      Vymazat
  3. Skvělý článek :-)

    Zvu tě na giveaway o Yankee Candle :)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/08/posledni-prazdninova-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. Schauma, Evelinko :). Je temně fialový a fakt funguje :).

    Musím říct, žemůžu i tuhle Baleu, ale nikoliv na stažení zežloutlého tónu, čistě jako šampón na umytí mi poměrně vyhovuje a pro jemné vlasy je fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to už jsou dva hlasy pro Schaumu :-) Tak jia si taky vyzkouším :-) Co se týče této Balea na mytí, tak klasika - umyje a dobré. Ale ten primární účel pokulhává.

      Vymazat
  5. Šampon, po kterém se neudrbu, je Lavera s chrpou proti lupům, po tom se ani já s extra suchou hlavou nedrbu. Silver bohužel poradit neumím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lavera s chrpou? To zní dobře :-) Moc děkuji za tip, An. :-)

      Vymazat
  6. Mala som tento šampón ale žiaľ za mňa nič moc :-) Zbožňujem Shauma šampóny a aj silver šampón od tejto značky je pre mňa super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další Shauma? Tak to už na tom vážně něco bude :-)!

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥