neděle 4. března 2012

Já a moje vlasy

Dnešní příspěvek bych ráda věnovala kosmetice na vlasy, resp. vlasové kosmetice, kterou používám při mytí vlasů. O kosmetice na úpravu účesů zase jindy :-)
Vlasy mám husté a suché. Myju je většinou 1x za 2-3 dny, záleží na prostředí, ročním období, fyzické aktivitě a dalších faktorech - však to znáte :-)

Šampon a kondicionér
- používám teď značku Cien (privátní značka obchodu Lidl)
- cena 30kč za každý
- balení 300ml
- varianta pro suché a poškozené vlasy (což tedy opravdu mám - hlavně suché)



Spousta lidí má z levné "no name" kosmetiky prodávané v řetězcích strach, nicméně já se rozhodla tuto značku vyzkoušet a rozhodně nelituji! Ke zkoušce mě podnítil jednak pořad Černé Ovce (ČT1), kde často kosmetiku testují (ve spolupráci s časopisem DTEST) a překvapivě tato značka poráží v některých typech výrobků a i drahé, značkové výrobky.
Šampon hezky pění, dobře se vyplachuje z vlasů. Kondicionér zanechává vlasy hebké a dokonce i ty moje
zacuchané se dobře rozčesávají! A hezky voní! Za mě dobrý :-)
4/5  


Regenerační express balzám
- značka Gliss Kur - Schwarzkopf (každá drogerie)
- cena 80kč (Tesco)
- balení 200 ml
- varianta pro barevné a tónované vlasy


Bez této bezoplachové péče už nedám ani ránu :-) Moje husté suché vlasy jdou rozčesat jak mávnutím proutku, nezdá se mi, že by zatěžovaly vlasy a ty jsou po použití krásné na dotek. Tento balzám seženete v mnoha variantách - viz zde . Za sebe jednoznačně doporučuju!!! 

 5/5

Intenzivní sérum
- značka PantenePro-V (každá drogerie)
- cena cca 100kč
- balení 150 ml



Toto intenzivní sérum není špatné. Hezky voní. Vlasy jsou po něm fajn. ALE strašně zatěžuje vlasy! Já si navykla dávat malinko opravdu jen do konečků, rozhodně bych nedoporučovala aplikovat na vlasy po celé jejich délce! Maximálně od konečků tak do půli délky, ale více určitě ne. Musím podotknout, že ani ultra super změnu jsem nezaznamenala. Ale jsem prostě patla patlavá, která si ráda pořád někam něco patlá, tak si tento výrobek nechám :-) Nicméně, tím že ho aplikuju jen na konečky, tak neubývá a vydrží dlouho :-) 

 2/5

Maska na vlasy
- značka Loreál Paris - Elsevé Nutri Gloss (každá drogerie) 
- cena 65 kč (Rossmann v akci), jinak kolem 100 - 120kč
- balení 300 ml


Masku aplikuju na vlasy 1-2x týdně. Přiznám se bez mučení, že spíše 1x než 2x (holt není čas) :-) Každopádně maska krásně voní, vlasy jsou opravdu krásně lesklé, ač se mi to zdá k nevíře a že i ta má sláma se může lesknout :-)

 4/5

A co vy, používáte taky některé z těchto výrobků? Jak jste s nimi spokojeni? Co používáte vy?


Mějte se hezky,

Evelin


3 komentáře:

  1. Balzám od Gliss Kur mám taky a ten Cien šampon a jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem se svou spokojeností sama :-) Myslím, že Cien udělá stejnou službu jako značkové a dražší výrobky.

      Vymazat
  2. Tak ten Cien je naprostá bomba. Používám ho už dlouho,od té doby co jsem viděla nějaký pořad o testování a tady ten právě vyhrál. Vlasy mám hodně zničené,ale tenhle šampon jim dodá lesk a výživu. Gliss Kur taky dobrý ale obsahuje silikony a při delším používání to není dobré pro vlasy které si barvíte.

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥