čtvrtek 7. června 2012

Eko tašky

Dobrý večer, dnes jsem si pro vás nachystala článek o ekologických taškách

Vcelku nedávno jsem byla klasický konzument a spotřebitel igelitových plastových tašek.  Obzvláště pokud byly k nákupu zdarma (se slovy ber co nejvíc, to se bude hodit) :-) A pak jsem změnila malinko přístup. Ne, nejsem žádný ekologický aktivista /což se projevuje zejména kladným vztahem k papírovým kapesníčkům :-)/, ale na druhou stranu ráda třídím odpad a koupili jsme si koš na třídění odpadu (v IKEA). Myslím, že je fajn trošku o ekologii přemýšlet a nezatěžovat naše životní prostředí ještě víc... Protože já osobně si myslím, že globální oteplování není výmysl.
A v kabelce nezaberou skoro žádné místo.

* Tento článek nemá být morálním nátlakem či prostředkem k přesvědčování, pouze vyjadřuje mé osobní stanovisko na danou problematiku.
Moje sbírka

Mou sbírku tvoří jutová nákupní taška z Tesca. Kdysi jsem v ní dostala dárek k narozeninám a je fajn, že i "obal" slouží dál. A nejlepší na tom je, že až doslouží, tak vám ji v daném obchodním řetězci zdarma vymění za novou. A to je fajn motivace. Ucha má dostatečně dlouhá a pevná, bez problémů je dám i přes rameno, takže pohodička. Cena je tuším mezi 50-60kč a nosnost je 30kg. 

Dalšími členy sbírky je kravička a  jahoda (jsou celkem malé, ale na malý nákup stačí; zakoupeno v MadalBal; cena kolem 30kč), pak žlutá z Alberta (dárek k nákupu při otevření po rekonstrukci prodejny v Otrokovicích) a poslední černá z Oriflame (vánoční dárek).
Někomu se můžou zdát obyčejné, ale třeba ta černá má moc hezký desing. Stylové ekologické tašky můžete zakoupit kdekoliv na netu, vcelku fajn mají na stránkách ZDE. Ceny jsou vyšší než u těch mých, ale zase jsou větší.

Kravička (MadalBal)

Jahoda (MadalBal)

Albert

Oriflame

Co vy? Máte nějakou podobnou tašku? Používáte? Nebo máte raději igelitky?


Hezký večer vám přeje
Evelin ♥ 

15 komentářů:

  1. Ta kravička je prďácká :) Mám dvě takové, jednu z Rossmanu a jednu z Ikei a jsou fajn, také je mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  2. jééé, ta jutovka tesko je krasna! já nosím bio síťovku :D teda když si vzpomenu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, mě tenkrát možní andchla více než samotný dárek v ní! Slouží mi už skoro 3 roky a to ji o bíkendových nákupech vůbec nešetřím :-)

      Vymazat
  3. Já mám teda úplně obyčejnou modrou tuším z dm, ale taky slouží docela dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jak to tak vidím, měla bych si do MadalBalu zajít. Já mám černou a fialovou, jsou bez potisku. Materiál je nějaký ten PES, ale můj mi nadává, že to jsou tak hnusné tašky, jako nosívali důchodkyně dřív. Ano, žádné krásné nejsou, ale zmuchlané v kabelce pro nákupy slouží dobře. Jinak mám velkou látkovou z CaA, stála 50 kč a vejde se do ní opravdu hodně, ale má hodně dlouhé uši a když ji nesu v ruce, sem tam zavadím dnem o zem. A pravda je, že by zasloužila vyprat, zatím v ní mám naházené chrániče na bruslení :-) (rennnie)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, s tím vypráním máš pravdu... I moje by zasloužily trochu péče :-)

      Vymazat
  5. Hezký článek :). Mám několik takových tašek a jsou super. Jedna taková taštička bude i součástí giveaway ;-).

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Však ono se to vpylatí nejen ekologicky ale taky ekonomicky, zdarma tašky dávaj už snad jen v tescu a igelitky člověk zapomene doma. Navíc plátěné tašky (třeba marks&spencer) se dají nosit kamkoli nejen na nákup bez pocitu módního ponížení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U6 ani v Tescu nedávají igelitky zdarma, takže co já vím, tak už je žádný řetězec u nás v ČR zdarma k nákupu nenabízí...

      Vymazat
  7. já igelitky nemůžu ani cítit, vlastně to není ani z ekologického hlediska jako spíše z toho estetického.. :D takže místo igelitek používám plátěný tašky, na který nedám dopustit

    blesitrh.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak nějak... Já mám igelitky spojené s návštěvou Čechů v zahraničí a řízkama mezi chleby :-) Navíc v dnešní době už existuje tolik krásných variant, že ani maminky nemusí být ušmudlané cuchty s igalitkami v obou rukách

      Vymazat
  8. Ahoj, my jsme začali nosit také na nákupy takové ty klasické staré síťové tašky , protože si myslím, že je veliký nesmysl s sebou brát tuny plastu, které se stejně po čase rozervou a jen se vyhodí do koše a zbytečně zaplňují naší planetu...

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥