neděle 24. června 2012

Levná kosmetika

Už nějaký čas přemýšlím nad sepsáním článku o levné kosmetice a nakonec mě předběhla RENDY a to přímo zde :-) No tak se prostě asi budu opakovat a nebudu holt tak originální, jak jsem si myslela :-)

Já obecně levnější kosmetiku víc preferuju - člověk pak není naštvaný, že vyhodil nevím kolik peněz za něco, co třeba tak úplně nefunguje... Ráda bych vám představila 4 značky, které jsou mé oblíbené a to nejen díky své ceně, ale především také kvalitě, kterou poskytují. A také díky své dostupnosti dnes už v každém městečku. 
Na některé produkty níže už jsem recenze psala, na jiné se teprve chystám. 


Cien (dostupné v každém obchodě Lidl)

Na značce Cien mě baví, že je levná. A Lidl mám za rohem. A hezky voní. A to se počítá! Na obrázku můžete vidět:
  •  papírové kapesníčky (ty teda nepatří ke značce Cien, ale taky se prodává v Lidlu, tak co) :-) Hezký desing, měkká celuloza, cena 17kč/90ks. 
  • dále šampon a kondicionér (verze pro barvené a poškozené vlasy). O variantě pro suché a poškozené už jsem psala zde. A stále převládá naprostá spokojenost. Cena 30kč za kus. 
  • čistící pleťový gelpleťový peeling a gel na intimní hygienu. Cena 40kč za kus.U těchto přípravků jsem ve fázi testování, takže recenze vás teprve čekají :-) 
  • a posledním produktem je dětský krém :-) Je dost hutný a já jej používám především v zimě na ruce. Tento krém bývá k dostání většinou pouze v akcích a ve stálé nabídce jsem ho na rozdíl od ostatních výrobků neviděla.


Cien - kosmetika z Lidlu
Balea (privátní značka drogerie DM)

Další mou oblíbenou cenově nenáročnou kosmetikou je značka Balea. Najdete ji v drogerii DM a myslím, že z nabídky této značky si vybere opravdu každý. Poskytuje péči o vlasy, nohy, tělo, pleť,... prostě od hlavy až k patě a záleží jen na každém co si vybere :-) Od této značky jsem si oblíbila zejména péči o pokožku - tělová másla, mléka, krémy, gely, aj. :-) Nepohrdnu ani antiperspirantem, sprejem na ochranu vlasů či balzámem na rty :-)

Balea - kosmetika z drogerie DM


Synergen (privátní značka drogerie Rossmann)

Drogerii Rossmann nemám moc po ruce, tak ani nemám moc přehled o jejich výrobcích, ale čistě náhdou jsem natrefila na řadu Synergen a nedám na ni dopustit! Čistíci gely, pleťová voda i peeling, všechno mi vyhovuje, po ničem jsem se neosypala a vše plní fuknci, pro kterou je výrobek určen.

Synergen - kosmetika drogerie Rossmann
Essence (vybrané drogerie DM, Rossmann)

Nejen péče o tělo, ale i dekorativní kosmetika má své levné variace. A mým oblíbencem v této oblasti je jednoznačně značka Essence. Na co nedám rozhodně dopustit jsou štětce - na stíny, linky, pudr... Zkrátka mi vyhovují. Od této značky dále vlastním make-up, korektor, tvářenku, asi 8 laků na nehty (nejsou na fotce) a spousty dalších serepetiček :-)

Essence - dekorativní kosmetika

Samozřejmě nebudu a ani nechci tvrdit, že všechny produkty jsou skvělé. Ne, nejsou. Zejména některé od Balea mě zklamaly a už si je příště nekoupím. Ale na druhou stranu - stále je více těch, pro které si půjdu znovu.

A co vy? Máte rádi některou značku? Nebo razíte názor, že nižší cena = nižší kvalita? Máte v levnější kosmetiku důvěru?



Hezké nedělní odpoledne vám přeje
Evelin ♥ 

19 komentářů:

  1. Hezký článek Evelins. Já z těch privátních značek mám ráda Alverde, tělová kosmetika je super, o dekorativce to tolik říct nemůžu. Holt to někdy bez těch chemikálií nemá moc výdrž...:-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že se ti líbil :-) Alverde taky není úplně marná značka, ale musím říct, že ty v článku mě prostě oslovily víc... Ale je pravda, že Alverde se snaží o bio a to se cení

      Vymazat
  2. Tak Baleu jsem si zamilovala :) Z Lidlu používám šampony a z Rossmanna mám kompaktní pudr :)

    A Essence? :) Srdeční záležitost :-D I když se snažím přesedlat na její sestru Catrice :)

    Jinak Evelin, psala jsi mi komentář na blog.. mohla bys mi dát email? Díky,
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je srdeční záležitostí jak Balea, tak Essence :-) U nás se Catrice ještě moc nerozmohla, tak vlastně ani nemám na co přesedlat :-)

      Vymazat
    2. Já Catrice objednávám na mimibazaru od jedné ochotné paní :) A cena je úplně stejná, jako v Rossmannu + pošta za 37 Kč při platbě předem, což je skvělý.. Cena je sice maličko vyšší, ale kvalita také ;)

      Vymazat
    3. * Myslím cena Catrice v porovnání s Essence ;)

      Vymazat
    4. Tak zkusím paní pohledat :-) Díky za tip!

      Vymazat
  3. Článek se ti moc povedl, já si občas něco koupím od Essence, měla jsem určitě i něco od Baley, ale Cien jsem zatím nezkoušela:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Essence a Balea jsou prostě legendy :-)

      Vymazat
  4. Na Baleu nedám dopustit, je úžasná. A Essence to samé. Od Cien nic nemám, ale babička od toho má nějaký šampon :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu vlasovou kosmetiku od Cien můžu fakt jen doporučit, udělala mi daleko lepší službu než dražší produkty z drogerie.

      Vymazat
  5. všechny značky , které jsi zmínila miluju :) a kupodivu i většinu výrobků co tu máš :D synergen je super miluju od nich ten pudr :) antibakteriální a a levný takže super combo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, i já :-) Jsou to mé oblíbené značky a nedám na ně dopustit!

      Vymazat
  6. od cienu mám kondicionery, šampony a gel na intimní hygienu.. tyhle tři věcičky od cienu mám strašně ráda, hlavně teda kondicioner.
    od baley mám máslo na nohy, a měla sem i ten krém melounový
    a od essence mám make up ten používám už hrozně dlouho a je můj nejoblíbenější :)

    onlygirlnn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám od Essence taky make-up, ale vůbec mi nevyhovoval :-(

      Vymazat
  7. Sama jsi rovnici nižší cena=nižší kvalita vyvrátila tím, že jsi v článku představila dobré produkty :) Já se levné kosmetice nebráním, preferuji mix a lá low&high :D Jsou výrobky, které se dají s drahou kosmetikou směle srovnávat. U nákupů kosmetiky na cenu příliš nekoukám, zaměřuji se spíš na výrobek jako takový - tj. na jeho kvalitu, využitelnost atd.

    OdpovědětVymazat
  8. Já většinou prostě a jednoduše koukám na srovnávač cen, většinou se tam objeví něco fakt levného... :) Třeba zde: http://www.hyperzbozi.cz/krasa-a-zdravi

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥