sobota 18. srpna 2012

30 dní se mnou trochu jinak


Milé dámy,

před pár dny jsem se vás ptala na názor, jakou formou byste si rády přečetly nějaká ta fakty o mě či moje názory. Většina z vás se vyjádřila ve smyslu dát více témat dohromady a já se tomu nebráním, jelikož bych se přeci jen ráda věnovala prioritně kosmetice a knihám :-) Ale že jsem váš kámoš, tak na sebe přeci jen něco prásknu :-) Ale rozhodně ne všechno :-)

1. den - tvůj současný vztah
Tááák, s cukroušek drahoušem mojim milovaným jsme spolu přes 7 let. Poznali jsme se v prváku na výšce, oťukávali se, začali spolu chodit a tak nějak už nám to zůstalo :-) Bydlíme spolu třetí rok a je nám spolu dobře. Je to člověk, na které se mohu spolehnout (dříve při semestrálních zápočtech - je to chytrá hlavička; později při životních pádech a rozhodnutích), člověk, který mě dokáže rozesmát, potěšit, naštvat, milovat. Je to moje všechno v jednom :-*

Pro ilustraci my dva - vlevo ON, vpravo JÁ

2. den - kde bys chtěl/a být za deset let
Tahle otázka je poměrně těžká... Je fajn mít plán (umřela bych, kdybych nevěděla, co dnes budu dělat). Ale víte, jak se to říká: "Člověk míní, život mění". Jasně, ráda bych za 10 let měla zplacenou 1/3 hypotéky na náš domeček. Ráda bych chodila prďoškovi na třídní schůzky a snažila si v hlavě vydolovat, jak že to tedy bylo s těmi množinami, abych mohla své nepřeberné životní zkušenosti předat dál. Ráda bych... spousty věcí... Ale nechávám tomu volný průběh a čas... Ono to přijde... Dřív nebo později. Ale kde bych chtěla být určitě za 10 let? Přesně tam, kde se nebudu muset stydět sama za sebe, za své chování.

3. den - tvůj názor na drogy a alkohol
Každého věc... Drogy (nelegální) jsem nebrala a rozhodně už nemám v plánu s tím začínat. Co se týče cigaret, tak ano kouřím. Ano, vím, hanba mi. Ano vím, je to nechutné, smradlavé, zdraví škodlivé... Ale je to moje věc, nemyslíte? Alkohol - ten je fajn. Ale všeho s mírou. Mám ráda společnost při lahvince vína, povídání, film, hry. Mám ráda pivo na koncertě Horkýže Slíže, mám ráda slivovici na svatbě či při zapíjení miminka. Nemám ráda opilé lidi, speciálně opilé ženské. Není to pěkné, je to nechutné. Ale jak říkám - každého věc.
A další drogy? jednoznačně kofein - nemohla bych bez něj existovat! Káva, coca-cola, mňáááám :-).

4. den - tvůj názor na náboženství
Nejsem nábožensky založený člověk. U nás k rodině k tomu nemá nikdo moc blízko a já jsem za to více než ráda. Jsem ráda, že jsem nebyla pokřtená a že tohle rozhodnutí bylo ponecháno pouze na mém vlastním úsudku. V Boha nevěřím. V jakéhokoliv. Ať je jeden, dva, padesát. Podle mě neexistuje. Protože pokud ano, tak by nedopustil všechen ten hnus na tomhle světě. Lidi se nikdy z minulosti nepoučí... Církve jako taková mi připadne dost zkostnatělá instituce, která hlásá vodu a pije víno. Všechna ta zneužívání dětí kněžími. A tohle by nějaký Bůh dopustil? Dovolte abych se zasmála. A v dřívějších dobách takové odpustky. Pche! Alibismus na entou!!! Jasně, tak já teda sesmilním se sousedovic ženou.... super... vykecám se ve zpovědnici a zaplatím odpustek. Copak to lze, koupit si čisté svědomí????? 

7. den - tvé znamení horoskopu a jak si myslíš, že to na tebe sedí
Dle horoskopu jsem teda prej Panna (ano, ano, bystřejší z vás pochopily, že budu mít narozeniny). No a jestli to sedí??? Horoskopy málokdy, ale tomu se nedivím, jelikož bývají psány hodně obecně. A charakteristika znamení? Do určité míry ano, akorát jsem teda trošku "šmrcnutá" znamením Vah se mi zdá :-) Ale jinak ano, jako Panna jsem dokonalý magor na pořádek, plány. Jsem důsledná a puntíčkářská. A někdy mě to štve. Budiž mi útěchou, že nejen mě :-)

13. den - kam by ses rád/a podíval/a nebo přestěhoval/a
Takových destinací je strašně moc a rozhodně si teď nevzpomenu na všechny. Chtěla bych vidět severské země - Švédsko, Norsko. Chtěla bych vidět Dubrovník (Chorvatsko), Paříž, Provence (Francie), delfinárium v Barceloně, Turecko, Grand Canyon a spousty spousty dalších.
Dubrovník (zdroj)
Provence (zdroj)

15. den - tví oblíbení blogeři
Mých oblíbených bloggerek je více. Například TRB, u které mě baví její nadhled a sarkasmus.  LUCIE s jejím nadhledem a vtipnými články si mě získala už dávno. VIVI se svými milými články a krásným slovem pro každého je mou srdeční záležitostí. SASA se svými nemravnými posty a neotřelými názory. BEBE, protože Růžový chroust je nejlepší. PROTIVNÁ BLONDÝNA, protože se nebojí mlčet o věcech, které ji štvou. AN., protože je nejlepší rádce ohledně IT. MEDUŇKA, protože je to milý a hodný člověk, se kterým si rozumím.
Samozřejmě, že autore je mnoho a mnoho víc, ale to bych vám musela vypsat celý svůj seznam blogů, které sleduju :-) Namátkou rozhodně za přečtení stojí: LevanduleLore MadalenaDuck Shot Blog a mnoho, mono dalších.

20. den - jak důležité je podle tebe vzdělání
Moc. Což asi není tak těžké poznat z výčtu mých titulů. Ale na druhou stranu také zastávám názor, že selský rozum, ale profesůra nenahradí. Úplně si už ale nemyslím, že vyšší vzdělání vám dopomůže k lépe placené práci. Myslím, že tohle kliše již v dnešní době neplatí.

22. den - jak ses změnil/a za poslední 2 roky
Já myslím, že zásadně nijak. Pořád jsem střelená a lezu po dětských průlizkách. Na druhou stranu, poslední 2 roky byly poměrně náročné. Ujasnila jsem si v hlavě pár věcí, usadila se, zklidnila a stanovila si priority. Pro někoho můžu být možná teď už nudnou patronou. Ale nebojte, zdání klame ;-)

Tak snad jsem aspoň trošku ukojila vaši zvědavost týkající se mé osoby :-)

                                                                                     
                                                                                                          
Evelin 

32 komentářů:

  1. 7 let? Tak to je krása, přeju ti aby to vydrželo co nejdéle, pokud možno navždy. :)
    A k těm drogám? Podle mě lidé co si neváží života, podle mě kreténi. Pár jich znám a není to nic hezkého.
    Opravdu mě baví tvoje články! Piš, piš a piš ať mám co číst! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NaRtii, děkuji za milá slova, i nadále se budu snažit psát plnohodnotné a zábavné články :-)

      Vymazat
  2. Milá Evelin, to je krásná zpověď. Kolik těch titulů Tě tedy zdobí:-)?
    A velice děkuji za milá slova o mém blogu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucinko, děkuji. Pokud bychom se pohybovaly na akademické půdě, tak bych byla zcela jistě Ing. Bc. Evelin, Ph.D. Pokud se na nějaké takové půdě potkáme, tak na mě 3x mrkni, nakloň hlavu napravo a já budu vědět že jsi to ty a utečeme spolu někam na lahodné latté ;-)

      Vymazat
  3. Evelin Evelin.. teď si mi zničila celou představu tvé osobnosti :D
    Myslela jsem že jsi slušná holka a ty kouříš :D (já taky, a mám stejný názor jako ty.) jinak blahopřeji k sedmi krásným letem tvého vztahu a moc vám to přeju! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Och, já nerada rozbíjím představy :-)! Nicméně, dokonalost neexistuje a nějaká ta neřest dělá člověka člověkem :-)

      Vymazat
  4. Sepsala si to moc pěkně, v mnoha věcech s tebou souhlasím:) Obdivuju, že jste s přítelem už 7 let, to je krásný!!! Jinak sdílím i názor na vzdělání, podle mě to není ani tak o tom, že Tě na vysoké naučí stohy papírů a knížek, ale člověk se prostě učí přemýšlet, dokáže se na věci dívat z více úhlů, má širší povědomí o více věcech.. No a když vidím výčet tvých titulů, tak mi klesá sebevědomí pod bod mrazu:D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti za pochvalu, budu se červenat :-) A rozhodně ze mě neměj sebevědomí na bodu mrazu, to by mi bylo líto!

      Vymazat
  5. Evelin, pěkně jsi to sesumírovala, já bych to tak nedokázala :) Líbí se mi to a líbí se mi i tvoje názory :)

    OdpovědětVymazat
  6. Evelin, opět zase krásný článek, klobouk dolu :) co se na tebe člověk všechno nedozví :)
    souhlasím jednoznačně s názorem na církev!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milovaná Meduňko, překvapují tě některé názory :-)? A církev... no prostě raději už nemám slov...

      Vymazat
  7. Milá Evelin, po dlouhé době na tvém blogu a už jsem stihla všechno zhltnout.. :) :-D

    Jinak je super, že jsi k nám tak otevřená... Možná v tagu budu pokračovat.. ;)

    A moc děkuji za zmínku v tomto článku ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Madalenko moje milá, děkuji za krásná slova, vážím si, že svůj čas věnuješ počtení mých článků :-* Rozhodně pokračuj, ráda si přečtu i něco o tobě! A není zač!

      Vymazat
  8. Evelin ta první fotka nemá chybu! :-)
    Jo a taky bych se klidně byla ochotná stěhovat na nějaké fajné místo. Otázka, jak dlouho by mi vydrželo nadšení, než bych usoudila, že půjdu zas o dům (město, stát) dál, ale... to by se řešilo až by na to došlo :-D
    Jo a moc děkuju za chroustí pochvalu. Tuze mě to těší ;-) :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bebe, děkuji :-) Přišlo mi vtipné ji do článku dát :-) A samozřejmě máš pravdu - za chvíli by mě to taky táhlo zase pryč na jiné nové místo :-)
      A za pochvalu není zač, Chroust si ji totiž zaslouží :-*!

      Vymazat
  9. Moc ráda jsem se dozvěděla pár věcí o Tobě.. :) Bavilo mě to číst a těším se na víc takových příspěvků :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že ti článek líbil, Peťulko :-) Pokusím se brzy zase nějaký takový přidat.

      Vymazat
  10. Sice mě nic nepřekvapilo (čím to asi bude:-)), ale i tak super článek:-) Zuzu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně nic??? To nechápu :-) Asi to bude tím, že před tebou nemám žádný tajem :-)

      Vymazat
  11. Milá Evelin,
    zhltla jsem celý článek, skvělé "intervijů". Mám velkou radost, že jsi s přítelem už dlouhých 7 let, já jsem totiž milovnice dlouhodobých vztahů. ;-) A to, že jsi mě jmenovala mezi svými oblíbenými blogy, tak z toho mi radostí hoří tváře jako táborový oheň. Zlatíčko jsi! :-*
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivinko,
      těší mě, že jsi také milovnicí dlouhodobých vztahů, jde vidět, že máme zase něco společného :-) Tvůj blog mám opravdu velice moc ráda a budu jej číst dokud jej nepřestaneš psát nebo mi nevyprší smlouva s mým dodavatelem internetového připojení :-)

      Vymazat
  12. pivo na koncerte Horkyze Slize nie je zle, je to povinnost:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc pěkně jsi to sepsala. :) 7 let je moc krásných, doufám, že vám to vydrží i dál. :)
    Drogy jsou zlo, k alkoholu mám trochu pokřivený vztah kvůli alkoholikovi v rodině. Kouření mi nevadí, každého věc.
    S názorem na církev souhlasím. Alibismus.
    Předem vše nejlepší k narozeninám.
    Je mi ctí, byť nejsem až takový velký odborník. :)
    Opravdu zajímavý článek, dobře jsem si početla. ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Drahá An., moc děkuji za pochvalu :-) Taky moc děkuji za přání k narozeninám, jsi první :-) A jsem moc ráda, že sis hezky početla, to byl můj záměr ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Názor na náboženství mám naprosto totožný, jako bys mi brala slova z pusy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně jsem ti nechtěla z pusy nic brát :-) Jsem ráda, že se shodneme!

      Vymazat
  16. Příjemné počtení, je super se o tobě něco dozvědět :) Názor na církev mám stejný, s tvým názorem na drogy apod. se ale moc neztotožňuji. Každého věc.. no nevím jestli je fajn, když se někdo zlije, protože je to jeho věc a pak přijde dom a zmlátí ženu a děti nebo sedne za volant a někoho s tím autem smete nebo si nějaký mladý smrádek prochlastá a profetuje během jednoho týdne výplatu, pak si nadělá dluhy, páč nemá prachy a exekutor přijde na rodiče atd., atd. ... a cigarety? jo je fajn, že to musíme čmuchat i my ostatní a je fajn, že to musí snášet kolikrát i děti kuřáků. Osobně bych urazila pracky všem kuřákům, protože jsou většinou hodně bezohlední. V tomhle s tebou prostě souhlasit nemůžu (doufám, že to nevezmeš nějak zle).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, co se týče názoru na drogy... rozhodně jsem to nevzala zle... každý má svůj názor... já už jsem dospělý člověk, který je připraven převzít odpovědnost za svoje činy a příklady, které jsi popsala výše se bohužel dějí, to máš naprostou pravdu... ale ... žena má odejít, když ji chlap mlátí, člověk ožralý za volantem je hnus (liskala bych to všechno) - ať si to odsedí a je bez papírů, atd. Já vím, že jsem možná tvrdá, ale se mnou se taky nikdo nemazlil, taky jsem musela sama zvládnout psychické a fyzické týrání...Je mi těch lidí, které popisuješ líto, ale... každý svého štěstí strůjcem... akorát někdo to má jednodušší a jiný složitější.... Ano, kuřáci jsou bezohlední a smrdí, ale zase je to o lidech... Když kouřím venku, tak na lavičce bokem od ostatních, nikdy na zahrádce, kde jsou děti a to že někdo kouří, když má malé děti a smradí jim třeba doma v obýváku? To je podle mě prachobyčejný blb a hultvát a rozhodně ne rodič!

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥