pondělí 20. srpna 2012

Čistící pěna (Douglas)

Milé dámy,

už je to nějakou chvíli co parfumerie Douglas přišla s vlastní řadou pečující kosmetiky, a to řada XS - XL. Jak název napovídá, tak výrobky naleznete nejen v mini verzích (XS), ale i těch větších (XL). Já chtěla z této "edice" vyzkoušet čistící pěnu. Úvodem je třeba ještě říci, že čistící pěny obecně mi jako produkt moc nevyhovují. Mám za to, že prostě nečistí, pouze nečistoty tak nějak rozmazají po povrchu (rozuměj obličeji). Tak uvidíme, zda-li mě přesvědčí tato. Jdeme na to.

Čistící pěna

Obal je hezký. Takový jednoduchý, nepřeplácaný. Co mě zlobí je, že na něm chybí český popis. Při koupi byla lahvička zatavená v plastovém obalu, na kterém tedy sice popis byl, ale teď už si vážně nepamatuju co tam bylo a to mě trošku zlobí. Chtěla bych si tu informaci přečíst znova... leč nemůžu... Pumpička se mi moc líbí, je bytelná, pěny dávkuje tak akorát, takže tady není co vytknout :-) Vůně výrobku je sympatická, taková svěží a čistá. Pěna je za začátku příjemně hutná, při kontaktu s vodou jakoby splaskne a zmizí. No a samotné čištění... prostě ne, ani tato pěna mě nepřesvědčila. Rozhodně ne! Bohužel musím konstatovat, že tato pěna nečistí snad asi jakože vůbec. Protože teda jinak vůbec nechápu, proč při dočištění pleťovou vodou spotřebuju dalších 6 odličovacích tampónků?!?!? Se svým oblíbeným pleťovým gelem mi bohatě stačily dva... Tak tomu asi nerozumím. Nebo možná ano, a v tom případě tato pěna asi nečistí tak jak by měla... Příjemným bonusem k tomu, že pěna de facto nečistí je fakt, že výrobek nevysušuje pleť, ani mě pleť nijak netáhne. No tak aspoň něco. 


Složení


Pěna v akci
- značka: Douglas (parfumerie Douglas) 
- cena: 69 kč 
- obsah: 50ml
- hodnocení: 4/10

Tímhle výrobkem jsem opravdu zklamaná. Ano, obecně nemám čistící pěny ráda, ale tahle nenabídla vůbec nic kromě funkční pumpičky a příjemné konzistence výrobku.


Hezký zbytek pondělí, já jdu vyvalit špek na sluníčko :-)

                                                           
                                                                                     Evelin 

31 komentářů:

  1. Já osobně nikdy čistící pěnu ani gel nepoužívala a nikdy mě to ani nelákalo. Vystačím si s pleťovou odličovací vodou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já mám pleťovou vodu na dočištění... Ani nevím, proč nebo jak to u mě vzniklo :-)

      Vymazat
    2. Já souhlasím naprosto s MaRtii - čistící pěny mě nikdy moc nelákaly (ač jsem na ně mnohdy slyšela a slyším samou chválu). Ale mě se to taky nějak nezdá...navíc - jak chci odličovat oči? To je mám zmydlit taky:-D?

      Vymazat
    3. Lucie: :-D Všecko namydlit :-)

      Vymazat
  2. já teď taky používám jednu pěnu a taky se o ni chystám psát, tak očekávej srovnání :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já taky vždycky měla pocit, že pěny nemůžou přece vyčistit obličej, ale měla jsem od Ryoru a ta čistí :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak asi budu muset tu od Ryoru vyzkoušet, jelikož můj názor, že nečistí, přetrvává :-)

      Vymazat
  4. Já měla jednou čistící pěnu od Avonu - zelenou z řady Solutions - a co si pamatuju, tak mi celkem vyhovovala... Ale už je to celkem dávno:-) Zuzu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu si taky vzpomínám, měla jsem ji, ale už je to asi tisíc let :-)

      Vymazat
  5. já měla vždycky za to, že se tyhle pěny používají spíš jako k mytí a ošetření, než k odličování :) ale možná se pletu to já nevím, nikdy jsem jí nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakože název je čistící pěna... Takže by měla očistit obličej... A podle mě to nedělá :-) Ale možná jsem jen rozmlsaná tím gelem :-)

      Vymazat
  6. A nezkoušela si tu Hydrabio od Biodermy? Ta mě celkem láká:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že láká, ale mám strach, že to zase bude stát za prd a uvalím za to moc peněz :-(

      Vymazat
    2. No já jsem jí viděla u Petry Lovely Hair ve videu a ta tam říkala, že lehký nalíčení to odlíčí, ale voděodolný spíš jen rozmaže... Ale tak já jsem zvyklá oči odlíčit stejně jedině micelárkou. Já jsem právě taky kdysi dávno měla tu pěnu od Avonu Solutions a strašně mi ta konzistence vyhovovala:)

      Vymazat
    3. Taky jsem to video dnes viděla a konzistence té pěny byla dokonalá! Přemýšlím o ní čím dál víc. A micelárku taky nemám...:-) Mám mega zásoby všeho různého, ale už se na ni chystám :-)

      Vymazat
  7. když čistící pěnu, tak jedině od Biodermy :) všechny tyhle jsou jen našlehaný vzduch a prd vyčistí :) btw.6 odličovacích tamponků? to se mi nepodařilo nikdy spotřebovat ani s večerním make-upem a bez odlíčení čistícím gelem :) pokud po použití gelu není jeden tamponek čistý, tak za to nestojí podle mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím našlehaným vzduchem jsi to vystihla dokonale. A 6 tamponků s přehledem :-) Aspoň s touto pěnou :-) A co se týče těch tampónků s gelem - holt do čista, do čista :-)

      Vymazat
  8. Já obecně nemám pěny ráda, přijde mi že hodně vysušují (mám i tak suchou pleť...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemyslím si, že by obecně musely všechny vysušovat...

      Vymazat
    2. Obecně asi ne, ale všechny, které jsem vyzkoušela (pár druhů jich bude). Takže k nim mám averzi :D

      Jinak naše DM je opět opožděné a pořád nic!!

      Vymazat
  9. děkuju za přínosnou recenzi, vyhnu se jí obloukem.. stejně bych na ní asi nekoukala, prootože čistící pěny nemusím :( Jinak nad Hydrabiem od Biodermi přemýšlím.. mám na ní zálusk dlouuho.. :( ale ty peníze..

    OdpovědětVymazat
  10. Já teda čistící pěny používám tak, že se normálně odlíčím odličovacím mlékem a oči Ryorem a poté plet' ještě dočišt'uju nějakou takovou pěnou nebo gelem. :) Poté co přípravek smyju z plet'i, tak ještě použiju tonikum. ;)
    Ty jsi použila tuto pěnu jako odličovač? Podle mě k tomu není určená... Tot' můj názor. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No rozhodně není určení k odlíčení, o tom žádná :-) Ale jak mám asi vědět, že čistí, když nesmyje make-up na kterém to poznám :-)?Já odličovací mléka nepoužívám teda vůbec. Obecně se to snažím pokud možno zjednodušit :-), takže šup do vany, opláchnout celý obličej čistícím gelem, umýt, šup z vany, dočistit tonikem a krém.

      Vymazat
    2. Je zajimavý zkoušet jestli pěna čistí na odličení makeupu :D

      Já mám hodně problematickou plet' takže čištění pleti se opravdu věnuji, samozřejmě pokud na nic takovýho netrpíš tak je mi jasný, že šup šup. :)Já tyhle čistící gely a pěny používám jen když si vzpomenu a rozhodně ne při každém odličování.
      Je to spíš jen jakýsi "bonus" pro plet' takže 1-2x týdně, ale vždy se nejprve řádně odlíčím. :)

      PS. Moc jsem si oblíbila odličovací mléko Amia (je to úplně taková ta levná značka, která se sežene v Rossmanu, Schleckru nebo Tetě) stojí asi 30kč a skvěle odlíčuje. Takže tento odličovač mohu jenom doporučit :)

      Vymazat
    3. A jak čistíš pleť? Jen odličuješ?
      No, nějak jsem to vyzkoušet musela, ne?
      A na tu Amiu kouknu, ale asi ne po mléku, ta v oblibě moc nemám.

      Vymazat
    4. Odličuju samozřejmě poctivě a potom používám čistící gel od Oriflame, taková zelená řada pro smíšenou plet', ale už se myslím ani nevyrábí. :) Jinak používám hlavně Lush jejich čistítka a masky, se kterými jsem moc spokojena.

      Vymazat
  11. hehe ja som si kupila ked som konecne mala vyplatu penu od vichy, lebo ved kto by ako VS student nechcel nieco od Vichy:-) a bola solidne na prd, je to prilis jemne aby to nieco vycisitlo. a ten Douglas vyzera podobne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sin na Vichy nepotrpím, teď už ne. Z jejich krému na citlivou pleź jsem se osypala :-(

      Vymazat
  12. Už dlouho jsem uvažovala, že si jí koupím, ale nikde jsem na ní nenarazila a teď jsem za to ráda, hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥